به گزارش ايرنا، فريدون همتي شامگاه چهارشنبه در نشست خبري تشريح برنامه هاي دهه فجر در استانداري هرمزگان افزود: اعتبار سرمايه گذاري و هزينه شده براي اجراي اين طرح ها از محل بخش خصوصي، دولتي و مشاركتي تامين شده است.
وي بيان داشت: اين طرح ها در فصل هاي مختلف از جمله انرژي، صنعت، معدن و تجارت، آموزش، حمل و نقل، ارتباطات و فناوري اطلاعات، منابع طبيعي و كشاورزي، فرهنگ و هنر، مسكن و شهرسازي، رفاه و تامين اجتماعي و بهداشت و درمان است.
استاندار هرمزگان اظهار كرد: بيشترين طرح ها به فصل انژري با 103 طرح، صنعت، معدن و تجارت با 51 طرح و آموزش با 45 طرح و كمترين طرح ها به مسكن و شهرسازي با 16، رفاه و تامين اجتماعي با 8 و بهداشت و درمان با 3 طرح اختصاص دارد.
سال گذشته 654 پروژه با اعتباري افزون بر 2 هزار و 170 ميليارد تومان در دهه فجر در هرمزگان به بهره برداري رسيد كه امسال از نظر اعتباري اين رقم به بيش از 2 برابر افزايش يافته است.
** هرمزگان استاني تجاري، توليدي و خدماتي است
استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان را با عنوان استاني تجاري با صادرات و واردات مي شناسند اما اين استان در زمينه توليدي و خدماتي در بخش كشاورزي، معدن، صنايع توليدي، نفت و گاز و گردشگري فعاليت قابل توجهي دارد.
همتي اضافه كرد: هرمزگان به لحاظ داشتن امكانات طبيعي، داراي 2400 كيلومتر ساحل، صنايع و معادن، نيروي انساني، دانشگاه ها، مناطق آزاد و بنادر، نفت و گاز، شيلات، حمل و نقل و گردشگري است كه ظرفيت هاي خوب و نامحدودي را در استان به نمايش گذاشته است.
وي بيان داشت: استان هرمزگان با داشتن اين ويژگي ها، نارسايي هايي بويژه در حوزه اشتغال نيز دارد كه در سه ماه دوم امسال آمار بيكاري در استان 10 و 9 دهم درصد بوده است.
وي منابع استان را محدود و نيازها را نامحدود دانست و گفت: انتظار اين است كه با مديريت بهينه و استفاده از ظرفيت ها بتوانيم در رفع نيازها و خواسته هاي مردمي، كاهش بيكاري و فعال كردن حوزه توليد نقش بهتري نسبت به ساير استان هاي كشور داشته باشيم.
** ايجاد 16 هزار شغل در سامانه رصد در هرمزگان
استاندار هرمزگان گفت: هم اكنون 16 هزار اشتغال در سامانه رصد ثبت شده است كه برآورد بيشتر از اين بوده اما بايد در اين سامانه ثبت شود.
همتي اضافه كرد: اشتغال هدف گذاري شده براي استان هرمزگان در سال جاري 27 هزار شغل بوده است كه اميدواريم تا پايان امسال به اين هدف نزديك تر شويم.
وي بيان داشت: طبق گزارش جهاد كشاورزي هرمزگان، 50 هزار هكتار ظرفيت براي پرورش ميگو در استان وجود دارد كه كف توليد براي هر هكتار توليد سه و نيم تن ميگو است و در اين استان ظرفيت تا 10 تن برداشت نيز وجود دارد.
استاندار هرمزگان تصريح كرد: با اجراي كامل طرح پرورش ميگو مي توان براي 50 هزار نفر شغل ايجاد كرد.
همتي اضافه كرد: ميزان صادرات بويژه در حوزه معادن و تسهيل فرآيند ها اوايل امسال، يك هزار و 200 ميليارد دلار تا يك هزار و 500 ميليارد دلار بوده كه سعي بر اين است اين رقم در آينده نزديك به 2 هزار ميليارد دلار برسد.
وي ياد آورشد: در بخش معادن نيز با سازمان هاي ايميدرو و زمين شناسي نشست هايي برگزار و تفاهم نامه نيز بسته شده كه معادن استان را اكتشاف كنند و ظرفيت هاي معادن براي ما مشخص شود تا براساس داشته ها برنامه ريزي براي توليد صورت گيرد.
استاندار هرمزگان خاطر نشان كرد: بيشتر به دنبال اين هستيم كه زنجيره هاي توليد را در بخش صنايع و معادن در اين استان تكميل كنيم.
وي گفت: ظرفيت هاي عظيمي نيز در صنايع پايين دستي استان هرمزگان وجود دارد كه بايد بخش صنعت و معدن، كشاورزي و صنايع تبديلي تلاش كنند فرصت هاي سرمايه گذاري را احصا و در اختيار سرمايه گذاران قرار دهند.
** توليد انبوه در هرمزگان با سرمايه گذاري از گونه هاي گياهي دريايي
استاندار هرمزگان در ادامه گفت: هرمزگان داراي 220 تا 240 گونه گياهي در حوزه دريا است كه مي توان با سرمايه گذاري و استفاده از اين گونه هاي گياهي، قابليت توليد انبوه را در استان شاهد بود.
همتي اضافه كرد: براي استفاده از گونه هاي گياهي دريايي تاكنون كارگروه هايي با كمك دانشگاهيان هرمزگان انجام شده و كارهاي كارشناسي و پژوهشي در اين حوزه شروع شده است.
54 درصد صادرات و واردات كشور در حوزه حمل و نقل از هرمزگان صورت مي گيرد كه خود يك مزيت براي استان و ظرفيت مناسبي براي توليد و اشتغال است.
**تحول جديدي در حوزه شرق و غرب هرمزگان شكل مي گيرد
استاندار هرمزگان اظهار كرد: توسعه و تحول جديدي طبق سياست هاي ابلاغي رهبر فرزانه انقلاب و دولت تدبير و اميد در حوزه شرق و غرب استان بويژه توسعه مكران در حال شكل گيري است.
همتي گفت: يكي از اين تحول ها،ساخت نيروگاه 1400 مگاواتي، ساخت پايانه نفتي و 2 پايگاه نفتي سنگين در حوزه شرق است كه اميدواريم اين طرح ها در سال 97 اجرايي و عملياتي شود.
وي يادآور شد: در غرب استان هرمزگان نيز در شهرستان پارسيان منطقه ويژه انرژي بر داريم كه عمليات بارگيري و تخليه 40 ميليون تن كالا در سال را دارد و 10 هزار هكتار زمين آماده سازي شده براي صنايع انرژي بر مثل پتروشيمي دارد.
**باغ هاي فرسوده در هرمزگان ساماندهي و اصلاح مي شوند
استاندار هرمزگان گفت: اصلاح و ساماندهي باغ هاي خرما، ليموترش و نارنگي در استان در اولويت است.
همتي اضافه كرد: طبق بررسي هايي كه از سوي جهاد كشاورزي صورت گرفته، از حدود 36 هزار هكتار نخل در استان، 23 هزار هكتار فرسوده است كه بايد نوسازي شوند.
وي ياد آورشد: همچنين باغ هاي ليموترش و نارنگي نيز نياز به اصلاح و نوسازي و حمايت وتامين منابع مالي دارد كه در اختيار كشاورزان قرار گيرد..
استاندار هرمزگان اضافه كرد: فعال كردن دامداران نيمه صنعتي و صنعتي بويژه دام سبك از نوع دام هاي بومي استان كه بازار خوبي در كشورهاي حوزه خليج فارس دارد نيز در دستور كار است.
وي خاطرنشان كرد: استان هرمزگان داراي 21 هزار نفر شتر است كه اگر به لحاظ صنعتي پرورش و ساماندهي شوند، زمينه قوي براي توليد اشتغال و صادرات در استان شكل مي گيرد.
همتي ياد آورشد: فعاليت هاي ملواني، مبادله هاي مرزي و تعاوني هاي مرزنشينان نيز در استان با هدف استفاده ساحل نشينان شكل گرفته كه مي توانند در كنار صيد و صيادي به اين فعاليت ها بپردازند.
** جشن تامين آب در روستاهاي قشم تا پايان سال جاري
استاندار هرمزگان خاطر نشان كرد: در طول دولت تدبير و اميد سرمايه گذاري خوبي در بخش آب و فاضلاب صورت گرفته است و طبق اعلام آب و فاضلاب روستايي هرمزگان، تا پايان سال جاري شاهد جشن تامين آب شرب در همه روستاهاي قشم خواهيم بود.
همتي اضافه كرد: باتوجه به خشكسالي هاي پي در پي و شرايط اقليمي گرم و خشك استان هرمزگان كه با بحران بي آبي رو بروست بنا داريم براي رفع اين معضل، آب شيرين كن ها را براي تامين آب مردم تقويت كنيم و آب هاي زير زميني و سدها در اختيار بخش كشاورزي قرار گيرد.
وي اضافه كرد: هم اكنون آب شيرين كن 100 هزار مترمكعبي در بندرعباس در دست احداث است كه اميدواريم مرحله نخست آن به ميزان 20 هزار مترمكعب تا پايان سال جاري آماده بهره برداري شود.
**بندر شهيد رجايي به بندرهاي نسل سوم تبديل مي شود
استاندار هرمزگان ياد آورشد: در بخش سازمان بنادر و دريانوردي سعي بر اين است كه بندر شهيد رجايي به بندرهاي نسل سوم تبديل شود كه مرحله مطالعاتي آن انجام شده و تملك زمين در حال انجام است.
همتي اضافه كرد: در بخش كشتي سازي كه استان هرمزگان مي تواند قطب آن باشد، ظرفيت خوبي وجود دارد و در اين زمينه نشست هايي نيز با بخش كشتيراني جمهوري اسلامي ايران و شركت نفت كش صورت گرفته است.
وي ابراز داشت: در ساخت سكوهاي نفتي و گازي دانش خوبي در اين مجموعه انباشت شده است كه ساخت اين سكوها مي تواند تعمير كشتي و ساخت كشتي هاي جديد باري، مسافري و انتقال و حمل و نقل نفت هرمزگان را برعهده بگيرد.
استاندار هرمزگان گفت: در بخش صنعت فولاد نيز هدف گذاري 10 ميليون تن فولاد و در بخش آلومينيوم توليد 150 تن است و هدف اين است كه در برنامه ششم توسعه توليد آلومينيوم به يك ميليون تن برسد.
**توسعه راه هاي هرمزگان با هدف گردشگري
استاندار هرمزگان گفت: در بخش راه ها در كنار حمل ونقل هوايي و دريايي كه به مرحله رشد رسيده ايم، اعتقاد داريم براي استفاده مردم ايران از ظرفيت ها و قابليت هاي گردشگري و صنايع دستي استان بايد راه هاي زميني را نيز توسعه دهيم كه براي اين منظور آزاد راه بندرعباس به سيرجان و آزاد راه بندرعباس به كرمان در دستور كار است.
همتي گفت: اگر جاده هاي هرمزگان به سمت استان هاي كرمان و فارس مناسب سازي و اصلاح شود به طور قطع بخشي از هدف كه دسترسي ايمن مردم به ساحل و گردشگري است، فراهم مي شود.
وي اضافه كرد: يكي از مهم ترين كارها براي گردشگري در هرمزگان، توسعه راه آهن و سرعت بخشيدن سفر از تهران به بندرعباس است.
استاندار هرمزگان ادامه داد: خط دوم قطار تهران به بندعباس در سال 97 و 98 متصل مي شود كه اگر اين اتفاق بيافتد فاصله فعلي از 18 ساعت به 10 ساعت كاهش مي يابد كه جهش بزرگي در اين زمينه ايجاد مي شود.
**بحران آب، قاچاق، آموزش، فرهنگ، فاضلاب و بافت هاي فرسوده از مهم ترين چالش هاي هرمزگان
استاندار هرمزگان هم چنين به چالش هاي استان اشاره كرد و گفت: بحران آب، قاچاق، آموزش، فرهنگ، فاضلاب و بافت هاي فرسوده از مهم ترين چالش هاي پيش روي اين استان است.
همتي گفت: مهم ترين چالش در استان هرمزگان مساله آب است كه مي توان با مديريت مصرف، استفاده از آب شيرين كن ها و مجتمع هاي آبرساني اين مشكل را تا حدي كاهش داد.
وي گفت: چالش بعدي قاچاق است كه اگر فعاليت سالم براي مردم ايجاد شود و توسعه گردشگري، صنعت، توليد، صيد و صيادي مهم ترين راهكارها براي توليد اشتغال و دوري از قاچاق است.
وي ياد آورشد: در حوزه آموزش عالي و آموزش و پرورش نيز با مشكل روبرو هستيم كه با فرهنگ سازي مي توان معلمان و اساتيد دانشگاه ها را نسبت به مقوله آموزش حساس كرد.
نماينده عالي دولت در استان اضافه كرد: مساله فاضلاب يكي از معضل هاي بزرگ شهري و روستايي بويژه در شهر بندرعباس است كه فاضلاب با كيفيت پايين تصفيه و به دريا وارد مي شود و دريا را آلوده و محيط زيست را تخريب مي كند.
همتي گفت: براي استفاده از پساب فاضلاب شهر بندرعباس اخيرا نشستي با حضور نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و دستگاه هاي متولي برگزار شده و پيمانكار آن نيز مشخض شده است.
وي ادامه داد: بافت هاي فرسوده، حاشيه نشيني و بافت هاي ناكارآمد در بندرعباس و ساير شهرها نيز يك چالش است كه در بندرعباس 43 درصد فرسوده و ناكارآمد است.
وي گفت: سعي دولت احيا و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري است كه در بندرعباس محله چاهستاني به عنوان نمونه انتخاب شده كه اميدواريم با فرهنگ سازي، همكاري محلات با دستگاه هاي اجرايي و كمك رسانه اين طرح به سرانجام خوبي برسد.
همتي ابراز داشت: طي نشستي كه روز گذشته در تهران در بحث بافت هاي ناكارآمد داشتيم قرار شد در دهه فجر امسال به صورت ويدئو كنفرانس رئيس جمهوري دستور اجرايي 200 محله ناكارآمد را صادر كنند.
وي ياد آورشد: خورهاي داخل شهر بندرعباس نيز از ديگر چالش هاي شهري است كه در اين زمينه نشست هاي مختلفي با دستگاه هاي متولي صورت گرفته و بزودي عمليات ساماندهي خورها شروع مي شود و اين تهديد به فرصت گردشگري تبديل مي شود.
**جزيره هرمز به منطقه گردشگري تبديل مي شود
استاندار هرمزگان گفت: طبق برنامه صورت گرفته، جزيره هرمز تنها به منطقه گردشگري تبديل شده و هيچ فعاليت ديگري در آن صورت نمي گيرد.
همتي خاطرنشان كرد: فعاليت ها و زير ساخت هاي گردشگري توسط دولت و بخش خصوصي توسعه مي يابد كه دولت در بخش زيرساخت ها تفاهم نامه اي با ستاد اجرايي فرمان امام(ره) انجام داده و به صورت مشاركتي اعتباري افزون بر 370 ميليارد تومان براي طرح هاي زير ساختي در جزيره هرمز تامين شد.
وي در پايان به ساخت 143 دهياري در روستاها و ارتقاي سه بخش «ليردف جاسك، بالاشهر رودان و بندزرك ميناب» به شهر در استان هرمزگان خبر داد.
7195/7408
خبرنگار: رقيه غلامي زاده ** انتشار دهنده: محمد جهانگيريان
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com
استاندار: هرمزگان با بهره برداري از 498 طرح به استقبال دهه فجر مي رود
۱۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱:۲۶
کد خبر:
82815584
بندرعباس - ايرنا - استاندار هرمزگان گفت: 498 طرح عمراني با اعتباري افزون بر 4 هزار و 586 ميليارد تومان در دهه فجر امسال در سطح اين استان به بهره برداري مي رسد.