۱۲ بهمن ۱۳۹۶، ۲۳:۳۵
کد خبر: 82816653
T T
۰ نفر
دكل بندي به عنوان شغل بين المللي بايد برند گلوگاه تعريف شود

ساري - ايرنا - استاندار مازندران گفت : دكل بندي به عنوان يك شغل بين المللي بايد برند شهرستان گلوگاه تعريف شود و لازم است در اين بخش از ظرفيت هاي مختلف از جمله تشكيل شركت تعاوني براي حمايت از دكل بندان استفاده كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، محمد اسلامي شامگاه پنجشنبه به مناسبت نخستين روز دهه مبارك فجر در بازديد از كشتارگاه صنعتي شهرستان گلوگاه در جمع خبرنگاران افزود : دكل بندي شغلي است كه سبب شده تا فعاليت جوانان گلوگاهي تنها در شهرستان خودشان محدود نماند و علاوه بر كل كشور ، به صورت بين المللي هم فعاليت كنند.
وي با تاكيد بر اين كه نيروي كار نبايد و نمي تواند خودش را به يك شهرستان محدود كند ، گفت : بايد نيروهاي تحصيلكرده ها و پيشكسوتان در شغل دكل بندي، شركتي تشكيل داده و فعال شوند تا با اعزام افراد به كشورهاي ديگر و عقد قرارداد ، دكل بندي را به عنوان برند شهرستان گلوگاه نهادينه كنند.
نماينده عالي دولت در مازندران افزود : امروز دكل بندان ما در گلوگاه با واسطه كار مي كنند ، در حالي كه اگر شركت تعاون تشكيل دهند و تبديل به برند شوند مي توانند علاوه بر حذف واسطه ، مي توانند روي اين كار به عنوان شغل دائم حساب كنند.
دكل بندي در ايران به عنوان شغل تخصصي گلوگاهي هاي استان مازندران شهرت دارد.
دكل بندي يك شغل مهارتي و پرخطر است . كار دكل بند نصب دكل هاي بزرگ انتقال برق و مخابرات است و به همين دليل دكل بندها به طور معمول در خارج از محدوده شهري و مسكوني فعاليت دارند.
دكل بندي تا اواخر سال 91 در قوانين و مقررات كشور در تمامي بخش ها شغل محسوب نمي شد يعني نه تنها به صورت مشخص در فهرست مشاغل تعريف شده سازمان تامين اجتماعي قرار نداشت ، بلكه حتي شغل آزاد نيز شناخته نمي شد.
بر اساس آمارهاي رسانه اي از زمان آغاز دكل بندي در ايران تاكنون بيش از 800 دكل بند گلوگاهي در پي سقوط از از دكل برق هنگام كار كشته يا زخمي شدند. آمار كشته شدگان در اين گزارش ها 130 نفر اعلام شد.
به رغم تلفاتي كه شغل دكل بندي تاكنون در پي داشته ولي همچنان بر اساس گزارش هاي رسمي حدود 120 دكل بند گلوگاهي در نقاط مختلف كشور مشغول فعاليت در اين شغل هستند.
** تاكيد بر محروميت زدائي از گلوگاه
استاندار مازندران همچنين بر ضرورت محروميت زدائي از چهره شهرستان گلوگاه تاكيد كرد و گفت : زيرساخت هاي شهرستان گلوگاه مناسب است و بايد چهره محروميت رفع شود كه نيازمند همدلي و وحدت مردم و مسئولان است.
وي با اشاره به اشتغال زايي در روستاها ، افزود : با تفويض اختياري كه به فرمانداران در راستاي ايجاد اشتغال روستايي داده شد ، آنان مي توانند در اشتغال زايي ، تثبيت مشاغل و افزايش كيفيت زندگي در روستاها با هدف ماندگاري روستائيان و جلوگيري از مهاجرت و تغيير آن به مهاجرت معكوس فعال تر برخورد كنند.
استاندار مازندران همچنين با اشاره به اينكه 35 درصد جمعيت روستايي مازندران ، زير چتر بيمه تامين اجتماعي روستايي هستند ، گفت : تا 2 ماه گذشته تنها 20 درصد روستائيان زيرپوشش اين بيمه بودند و با پيگيري انجام شده به 35 درصد رسيده است.
وي افزود : در اين نوع بيمه ، 60 درصد حق بيمه توسط دولت و بقيه از سوي بيمه شدگان پرداخت مي شود تا كيفيت و معيشت روستاييان تقويت شود.
اسلامي با اشاره به جهش قابل توجه تعداد افراد زير پوشش صندوق بيمه اجتماعي كشاورزان ، روستائيان و عشاير در مازندران در سال جاري ، گفت : مهم ترين علت افزايش بيمه شدگان اجتماعي روستايي در سال جاري ، تحقق وعده دولت تدبير و اميد در اجراي بازنشستگي پيش از موعد افراد زير پوشش اين صندوق است.
كشتارگاه ساوانا گلوگاه كه مورد بازديد استاندار قرار گرفت سالانه ظرفيت 30 ميليون قطعه كشتار مرغ را دارد.
استاندار مازندران در جريان بازديد از اين كشتارگاه بر ضرورت رفع كاستي هاي اين مجتمع تاكيد كرد و گفت : سرمايه گذاراني كه با كيفيت و با دقت كار مي كنند بايد مورد حمايت باشند تا بتوانيم توليد و اشتغال را پايدار نگه داريم و در اقتصاد و معيشت مردم تاثيرگذار باشيم .
در دهه فجر امسال حدود 800 ميليارد تومان طرح در استان مازندران به بهره برداري مي رسد كه از اين ميزان حدود 122 ميليارد تومان مربوط به شهرستان گلوگاه است.
خبرنگار : مريم نظري ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7332/1654