۱۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۵۱
کد خبر: 82818371
T T
۰ نفر
مدیر پایگاه سازه‌های آبی تاریخی شوشتر: بخش فروریخته سازه آبی شوشتر تاریخی نبوده است

اهواز - ایرنا - مدیر پایگاه جهانی سازه های آبی تاریخی شوشتر گفت: بخش فروریخته از 2 طاق كه روز جمعه در محدوده آبشارهای سیكا در شوشتر فرو ریخت، جزو بخش های الحاقی و جدید بوده و تاریخی نبوده است.

بیژن حیدری زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به خبر منتشر شده در خصوص ریختن بخش‌هایی از طاق‌های آبشارهای شوشتر اظهار كرد:این طاق در گذشته به صورت اضطراری و برای رفع خطر به منظور حفاظت از طاق‌های تاریخی اجرا شده و جنبه تاریخی نداشته است.
وی نوسانات شدید سطح رودخانه، رژیم رودخانه و رطوبت را دلیل وقوع این حادثه خواند و گفت: به دلیل وارد شدن تنش به دیواره‌های ماسه‌ ای و فرسایش زیاد، این طاق فرو ریخت.
مدیر پایگاه جهانی سازه های آبی تاریخی شوشتر با بیان اینكه بازدید میدانی از محل به عمل آمده، ادامه داد: بررسی‌ لازم توسط كارشناسان پایگاه صورت گرفته و كارگاه مرمت و بازسازی فعال شده و امید داریم در 2 هفته آینده كار مرمت این بخش به پایان برسد.
به گزارش ایرنا بخش ریزش كرده پس از بقایای كارخانه قدیمی یخ سازی و 2 پلان (یعنی 2 پل) قرار داشته و بخشی از یكی از كانال‌هایی است كه در مجموعه سازه‌های آبی تاریخی شوشتر وجود دارد.
فعالان میراث فرهنگی در پی ریزش این طاق كه در پایین دیواره خانه مرعشی قرار دارد، از در معرض خطر قرار گرفتن این خانه نیز ابراز نگرانی كرده اند.
آنها معتقدند:ریزش این طاق هشداری است به مسئولان میراث فرهنگی و ضرورت رسیدگی به دیگر بخش های تاریخی این مجموعه را بیش از پیش نمایان می كند.
به گفته آنها نه تنها طاق ها، بلكه پل بند گرگر، تونل بلیتی، دیواره های صخره ای خانه مرعشی و خانه وكیل كه بخش دیگری از مجموعه بزرگ سازه های آبی ثبت جهانی شوشتر هستند نیز به صورت مداوم نیاز به رسیدگی و توجه ویژه دارند.
مجموعه سازه های ثبت جهانی، تنها محل آبشارهای سیكا را در بر نمی گیرد بلكه شامل حداقل 13 بنای تاریخی است كه در سراسر شوشتر پراكنده هستند.
سازه‌های آبی تاریخی شوشتر معروف به آبشارهای سیكا مجموعه ‌ای به هم پیوسته از پل ها، بندها، آسیاب‌ها، آبشارها، كانال‌ها و تونل‌های بزرگ هدایت آب است كه از دوران هخامنشیان تا ساسانیان، برای بهره‌ گیری بیشتر از آب ساخته شده‌اند.
این محوطه با بیش از ۳۰ آسیاب تاریخی به عنوان دهمین اثر جهانی ایران در یونسكو ثبت شده است.
7164/ 6037
خبرنگار: سپیده اسكندری و عاطفه جوادی ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی