۱۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۶:۳۳
کد خبر: 82819755
T T
۰ نفر
استرس هاي زندگي شهري، زندگي را به زنده ماندن تبديل كرده است

تهران-ايرنا- رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به اينكه امروز 70 درصد مردم دنيا در شهرها زندگي مي كنند، گفت: استرس هاي زندگي شهري، زندگي را به زنده ماندن تبديل كرده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمود صلاحي روز يكشنبه در آيين اختتاميه نخستين جشنواره «فرهنگ رسانه و هم ‌آپارتماني» در فرهنگسراي رسانه و شبكه هاي اجتماعي با اشاره به جمعيت 9 ميليوني شهر تهران اظهار كرد: دنيا به سمت شهرنشيني روي آورده كه خودرومحوري، افزايش جمعيت، توزيع نامناسب آن و آپارتمان نشيني از جمله معضلات شهرنشيني است.
صلاحي با اشاره به اينكه فضا در تهران محدود است و در فضاي يكصد متري تنفس مي كنيم، گفت: با توجه به افزايش جمعيت در اين شهر به سمت آپارتمان نشيني روي مي آوريم و ما ناگزيريم به دليل خودرومحوري، ترافيك، افزايش جمعيت و آپارتمان نشيني استرس هايي را تحمل كنيم كه اين استرس زندگي را به زنده بودن تبديل مي كند و انواع بيماري ها را براي ما به همراه دارد.
رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با بيان اينكه افزايش تكنولوژي، آسايش را به همراه دارد اما آرامش را سلب مي كند، افزود: با توجه به گسترش وسايل ارتباطي و شبكه هاي اجتماعي، هر روز اتصالات اجتماعي زياد و ارتباطات اجتماعي كم مي شود.
وي با اشاره به اينكه براساس افزايش سريع اتصالات اجتماعي، علم و اطلاعات ارتباطات اجتماعي افزايش پيدا نكرده، گفت: در آينده ما با پديده اينترنت اشياء مواجه هستيم و بايد آن را خوب بشناسيم و با آن ارتباط برقرار كنيم.
صلاحي، هدف جشنواره «فرهنگ رسانه و هم ‌آپارتماني» را بيان معضلات و مشكلات شهرنشيني در قالب هنر عنوان كرد و افزود: با برقراري قواعد و مقرراتي مي توان زندگي در آپارتمان ها را ممكن كرد و اين مهم را از طريق رسانه و شبكه هاي اجتماعي هم مي توان دنبال كرد.
حجت الاسلام حسن ناصري پور معاون فرهنگي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران نيز در اين آيين با اشاره به حديثي از حضرت زهرا (س) مبني بر «الجار ثم دار» اظهار كرد: ما در زندگي امروز برعكس اين حديث عمل مي كنيم و روز به روز موضوع زندگي بيشتر تحت الشعاع تكنولوژي قرار مي گيرد.
وي با تاكيد بر نگاه ايجابي براي حل مشكلات با بهره گيري از فرهنگ ايراني و اسلامي گفت: جشنواره «فرهنگ رسانه و هم ‌آپارتماني» بهانه اي براي توجه هر چه بيشتر به سواد رسانه اي است و ما مي توانيم از سواد رسانه اي براي تبيين حديث «الجار ثم دار» بهره مند شويم.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به ارتقاي سواد رسانه اي افزود: ما امروز در حوزه رسانه بايد خود را تجهيز كنيم و اگر بدون استراتژي باشيم، شهروندان تحت تاثير استراتژي ديگران قرار مي گيرند.
بهزاد تيمورپور رئيس فرهنگسراي رسانه و شبكه هاي اجتماعي نيز در اين آيين با اشاره به معضلات و مشكلات زندگي آپارتمان نشيني اظهار كرد: 80 درصد مردم شهر تهران در آپارتمان زندگي مي كنند و با توجه به تغييرات در سبك زندگي، در آپارتمان استراحت مي كنند.
وي، برگزاري جشنواره «فرهنگ رسانه و هم ‌آپارتماني» را فرصتي براي پرداختن به فرهنگ آپارتمان نشيني، معضلات و مشكلات آپارتمان نشيني با ابزار فرهنگ، هنر و رسانه عنوان كرد و گفت: در سه بخش عكس، نامه اي به همسايه و كليپ 604 اثر از تهران و بعضي از شهرهاي كشور به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
در پايان اين آيين برندگان نخستين جشنواره «فرهنگ رسانه و هم‌آپارتماني» در سه بخش عكس، نامه اي به همسايه و كليپ معرفي شدند.
در بخش نامه اي به همسايه، نجمه ولي پور با داستان «خرمالوي گس» نفر اول، افسانه اسلام بيگي با داستان «سايه ام مي ماند» نفر دوم و فاطمه كوه خضري با داستان «ساكن واحد 10» نفر سوم شدند، در اين بخش از منصوره دياني با داستان «حرف نگفته»، الهام معصومي نژاد با داستان «چهار ديواري»، زينب روزبهاني با داستان «كمي مهربانتر»، شهربانو سادات افتاده با داستان «نامه اي به همسايه»، نسيم ديلمقاني با داستان «بوي غريب آشنا»، ليلي فيروز با داستان «پنجره» و طاهره اميني جزه با داستان «نامه اي به همسايه» تقدير شدند.
در بخش عكس نيز علي سبكبار نفر اول، فاطمه حقيقي پور نفر دوم و اميرحسين كمالي نفر سوم شد.
علي اصغر يوسفي، حميدرضا بازرگاني، آزاد پيراينده، فاطمه شيرازيان و شيما صالح نيز شايسته تقدير شناخته شدند.
در بخش كليپ هم با توجه به تعداد كم آثار از شركت كنندگان اين بخش، محمد رجا صاحبدل، طاها مجيدي- علي سيدان و سولماز اسدي تقدير شد.
آيين اختتاميه نخستين جشنواره «فرهنگ، رسانه و هم آپارتماني» روز يكشنبه با حضور محمود صلاحي رئيس، حجت الاسلام حسن ناصري پور معاون فرهنگي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، بهزاد تيمورپور رئيس فرهنگسراي رسانه و شبكه هاي اجتماعي و مديران بانك مسكن در فرهنگسراي رسانه و شبكه هاي اجتماعي برگزار شد.
اين جشنواره با هدف بهبود فرهنگ آپارتمان‌نشيني و بهينه‌سازي روابط اجتماعي و همسايگي شهروندان در بخش‌هاي عكس، كليپ و نامه‌نويسي توسط فرهنگسراي رسانه و شبكه هاي اجتماعي برگزار شد.
تشويق و ترغيب شهروندان به ارتقاي سطح فرهنگ آپارتمان نشيني، مشاركت عمومي شهروندان در زندگي آپارتمان نشيني در راستاي ارتقاي فرهنگ زندگي جمعي از جمله اهداف و هنجارها و ناهنجاري‌هاي آپارتمان‌نشيني، نماي ساختمان، فضاي مشترك و خلاقيت در محيط آپارتمان‌ از محورهاي اين جشنواره بود.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روزي با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار:معصومه جوان معبودي**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7245//1348
۰ نفر