به گزارش خبرنگار ايرنا، فرامرز اكبري روز شنبه در ميزگرد خبري ايرنا، با برشمردن دستاوردهاي بزرگ دولت تدبير و اميد در اين شهرستان مرزي افزود: دولت تمام توان خود را براي آباداني و عمران كشور از جمله قصرشيرين به كار گرفته است و تلاش مي شود با استفاده و به كارگيري از ظرفيت هاي اين شهرستان ازجمله وجود 2 مرز رسمي پرويزخان و خسروي و همچنين بخش آب و خاك ، گردشگري و ديگر زمينه ها، زمينه رشد و توسعه بيش از پيش اين منطقه فراهم شود.
**125 ميليارد و 550 ميليون ريال اعتبار عمراني قصرشيرين در سال 96
وي مجموع اعتبار عمراني قصرشيرين را در سال 96، 125 ميليارد و 550 ميليون ريال اعلام كرد و اظهارداشت كه اين ميزان اعتبار نسبت به سال هاي قبل، افزايش چشمگيري داشته است كه مسير رشد و توسعه اين شهرستان مرزي هموارتر مي كند.
**مهمترين طرح هاي عمراني شاخص شهرستان قصرشيرين
وي احداث يك باب مدرسه 15 كلاسه با 35 ميليارد ريال، تكميل زيرساخت هاي شهرك صنعتي مرزي با بيش از 190 ميليارد ريال اعتبار، بهسازي معابر شهري با 9 ميليارد ريال اعتبار، تكميل مسكن مهر و آب رساني شهري و روستايي با 2 ميليارد ريال اعتبار را از جمله مهمترين طرح هاي در دست اقدام در قصرشيرين ذكر كرد.
وي از ديگر طرح هاي شاخص در دست اقدام در اين شهرستان مرزي را تامين 6 ميليارد ريال اعتبار در بخش راه و شهرسازي، 6 ميليارد ريال كمك هاي فني و اعتباري و تصويب هفت ميليارد ريال اعتبار براي توسعه بخش كشاورزي اعلام كرد.
**تكميل بزرگراه كربلا با اجراي قطعه هاي 3 ، 8 و 16
فرماندار قصرشيرين افزود: اجراي قطعه هاي 3 ، 8 و 16 بزرگراه كربلا كه 9 كيلومتر آن توسط پيمانكار هم اكنون در دست اقدام است كه منجر به تكميل بزرگراه كربلا مي شود.
به گفته اكبري، با بهره برداري از اين طرح ها تا اربعين سال آينده، در واقع شاهد تحول بزرگي در بخش راه هاي شهرستان و مجموعه بزرگراه كربلاي استان كرمانشاه خواهيم بود و اين از دستاوردهاي بزرگ و ارزشمند دولت تدبير و اميد است.
وي از سرمايه گذاري 440 ميليارد ريالي دولت تدبير و اميد در بخش هاي مختلف براي آباداني و توسعه اين شهرستان مرزي طي سال گذشته خبر داد.
اين اعتبار در بخش هاي مختلف عمراني، راه و شهرسازي ، ورزشي ، كشاورزي ، فرهنگي ، آموزشي و بهداشت و درمان هزينه شده است.
**سه عامل مهم توسعه و رونق قصرشيرين
وي ادامه داد: اين شهرستان با دراختيار داشتن 2 مرز رسمي و بين المللي پرويزخان و خسروي، ذخائر فراوان آب با توجه به وجود سدها و موقعيت ژئوپولوتيكي و جغرافيايي، از ديرباز از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده است كه در صورت استفاده صحيح از اين طرفيت ها، مي توان آينده خوبي را براي استان كرمانشاه از جمله شهرستان مرزي قصرشيرين ترسيم كرد.
فرماندار قصرشيرين، توجه به بخش توريسم درماني با توجه به وجود 2 مرز رسمي و در اختيار داشتن بزرگترين پايانه بين المللي مسافري در مرز خسروي و توسعه بخش گردشگري را عوامل مهم و موثر در توسعه اين شهرستان دانست.
اكبري، تصويب منطقه آزاد تجاري قصرشيرين در مجلس شوراي اسلامي ، بازگشايي مرز خسروي براي تردد زائران ، توسعه تجارت و بخش كشاورزي را از ديگر عوامل مهم توسعه و رونق اين شهرستان مرزي بيان كرد.
**تصويب منطقه آزاد تجاري و توسعه بخش تجارت
وي ادامه داد: دولت تدبير و اميد با تصويب منطقه آزاد تجاري قصرشيرين، علاوه بر وفاي به عهد خود به مردم اين شهرستان مرزي، زمينه رشد و توسعه اين منطقه را فراهم كرده است كه اين طرح براي تصويب نهايي بايد به تاييد نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي برسد.
وي گفت: رويكرد نمايندگان مردم در خانه ملت براي تصويب نهايي طرح منطقه آزاد تجاري قصرشيرين، مثبت است و اميد است با تصويب نهايي آن، شاهد شكوفايي بيش از پيش استان كرمانشاه از جمله اين شهرستان مرزي باشيم.
اين مقام مسئول با اشاره به دستاوردهاي بزرگ و خدماتي كه دولت دكتر روحاني به مردم منطقه براي عمران، آباداني و توسعه منطقه برداشته است، افزود: با تصويب طرح منطقه آزاد تجاري قصرشيرين در مجلس شوراي اسلامي شاهد تحقق آرزو و خواسته ديرينه مرزنشينان شهرستان قصرشيرين و مردم استان كرمانشاه خواهيم بود.
اكبري اظهاركرد: با تصويب طرح منطقه آزاد تجاري، نه تنها مرزنشينان قصرشيرين بلكه استان كرمانشاه از آن منتفع مي شوند و شاهد سرمايه گذاري ها، توسعه ، پيشرفت و تحول بزرگي در منطقه خواهيم بود.
وي وجود 2 فعال خسروي و پرويزخان و همچنين شرايط ممتاز قصرشيرين و كاركردهاي اقتصادي اين منطقه را از قابليت ها و ظرفيت هايي برشمرد كه ضرورت ايجاد منطقه آزاد تجاري را بيش از پيش نمايان و ضروري ساخته است.
وي بيان كرد: منطقه آزاد تجاري از ظرفيت هاي خوب شهرستان است كه تصويب نهايي آن به مردم آرامش مي دهد و بايد تلاش كنيم سريعتر اجرايي شود تا بتوانيم آينده خوبي را رقم بزنيم.
وي گفت: تلاش مي شود مرز رسمي پرويزخان توسعه يابد تا از ظرفيت ها و كاركرد بالاي اين مرز براي رونق و افزايش مبادلات مرزي استفاده كنيم.
فرماندار قصرشيرين گفت: حمل يكسره كالاها به عراق، واردات و توسعه روابط تجاري و مسافري با عراق نيز از ديگر طرح هاي در دست اقدام است كه با عملياتي شدن آن به طور قطع در رسيدن قصرشيرين به جايگاه واقعي آن بسيار اثرگذار و مهم است.
**بازگشايي مرز خسروي
اكبري، بازگشايي مرز خسروي براي تردد كارواني زائران حسيني را عاملي براي توسعه اين شهرستان بيان كرد و گفت: باز شدن اين مرز به هرشكل ممكن مي تواند آينده خوبي را براي اين منطقه به ارمغان بياورد.
مرز رسمي خسروي در قصرشيرين تا بغداد پايتخت كشور عراق 190، نجف 380، كربلا 300، كاظمين 203 و تا سامرا 326 كيلومتر فاصله دارد و از ديرباز محل تردد زائران ايران اسلامي به كربلا بوده و مردم اين شهرستان همواره مدال افتخار ميزباني زائران حسيني را بر گردن داشته اند.
شهرستان قصرشيرين داراي 14 واحد اقامتي شامل هتل و مهمانپذير درجه يك تا سه با 322 اتاق و يك هزار و 200 تخت است كه بيشتر اين اماكن در اوايل دهه 80 ساخته شده است تا زائران عتبات عاليات در مسير تردد خود به عراق يك شب را در اين منطقه مرزي اقامت داشته باشد.
با پيگيري مسئولان استان و با ابلاغ نامه اي از سوي وزارت كشور مبني بر بازگشايي مرز خسروي در 28 اسفند 93 به استانداري كرمانشاه، اكنون اين مرز رسمي و بين المللي بازگشايي شده است.
قبل از بسته شدن موقت مرز خسروي، روزانه سه هزار زائر از اين معبر رسمي به عراق و داخل كشورمان تردد مي كردند كه از اين تعداد يك هزار و 500 زائر عراقي وارد ايران مي شدند و به همين تعداد نيز زائران ايراني به عتبات عاليات سفر مي كردند.
با توجه به اينكه قرار شد در سال 96 مرز خسروي به عنوان يكي از مرزهاي تردد زوار عتبات عاليات در نظر گرفته شود تلاشهاي زيادي در شهرستان براي اين امر انجام شد.
**سرمايه گذاري 140 ميليارد ريالي براي ايجاد زيرساخت هاي اربعين در قصرشيرين
فرماندار قصرشيرين افزود: با همت دولت تدبير و اميد ، براي ايجاد زيرساخت هاي اربعين در اين شهرستان ، پارسال 140 ميليارد ريال اعتبار هزينه شد كه در نوع بي نظير بوده است.
اكبري افزود: از مجموع سرمايه گذاري صورت گرفته، 40 ميليارد ريال در حوزه شهرداري، 70 ميليارد ريال براي زيرساخت هاي برق و تقويت شبكه، 17 ميليارد ريال براي احداث سرويس بهداشتي، 6 ميليارد و 500 ميليون ريال براي ايجاد گيت هاي گذرنامه و هشت ميليارد ريال اعتبار نيز براي انجام روكش آسفالت جاده گيلانغرب به منظور تقويت زيرساخت هاي اربعين در قصرشيرين هزينه شده است.
وي اظهاركرد: همچنين براي تقويت شبكه ارتباطات و زيرساخت شامل فيبر نوري، ايستگاههاي تلفن همراه شامل ايرانسل، رايتل و همراه اول نيز بيش از 60 ميليارد ريال هزينه شده است.
**اتصال خط آهن كرمانشاه به خسروي
فرماندار قصرشيرين با بيان اين كه خط ريلي كشور تا كرمانشاه تكميل شده است، ادامه اين طرح از كرمانشاه تا قصرشيرين و خسروي و اتصال آن به خطوط ريلي عراق را از ديگر عوامل مهمو موثر در شكوفايي بيش از پيش اين شهرستان مرزي ذكر كرد.
اكبري افزود: در صورت تحقق اين مهم علاوه بر حمل يكسره كالاهاي صادراتي و تردد مسافر، اتصال خط آهن كرمانشاه به قصرشيرين - خسروي و عراق و در نهايت غرب اروپا را نيز به همراه دارد.
وي ، راه آهن را مهمترين زيرساخت توسعهاي كشور بيان كرد و گفت كه به طور قطع با اتصال خطوط ريلي كشور به قصرشيرين و در نهايت به عراق، شاهد توسعه، رونق و شكوفايي اقتصاد كشورمان از جمله استان كرمانشاه و قصرشيرين خواهيم بود.
وي افزود: با تكميل خط راهآهن غرب كشور تا مرز خسروي و متصل شدن آن به شبكه ريلي عراق، سالانه چندين ميليون تن كالا نيز از اين طريق جا به جا خواهد شد كه به طور قطع نقش مؤثري در شكوفايي اقتصاد استان خواهد داشت.
**اجراي طرح سامانه گرمسيري و بهره گيري از منابع آبي
فرماندار قصرشيرين گفت: طرح مهم سامانه گرمسيري به عنوان بزرگترين طرح عمراني كشور با همت دولت تدبير و اميد و با سرمايه گذاري 150 هزار ميليارد ريال اجرايي شده است.
اكبري اضافه كرد: عمليات اجرايي طرح بزرگ سامانه گرمسيري در دولت تدبير و اميد پس از سال ها كه طرح مطالعاتي آن انجام شده بود، با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامي و تامين اعتبار آن از محل صندوق ذخيره ارزي براي مهار آب هاي مرزي آغاز شد.
وي افزود: اجراي طرح سامانه گرمسيري و يا به عبارتي بزرگترين طرح عمراني كشور، آب رودخانه سيروان در استان كردستان را از طريق تونل نوسود از منطقه ازگله در استان كرمانشاه خارج و زمين هاي منطقه را تا دهلران و مهران در استان ايلام آبياري مي كند.
وي اضافه كرد: با اجراي طرح سامانه گرمسيري، حدود 900 ميليون متر مكعب آب در اختيار استان هاي كرمانشاه و ايلام قرار مي گيرد.
فرماندار قصرشيرين بزرگترين دستاورد اجراي اين طرح بزرگ را آبي كردن 50 هزار هكتار از زمين هاي ديم شهرستان هاي سرپل ذهاب، گيلانغرب و قصرشيرين بيان كرد و گفت: علاوه بر اين 100 ميليون متر معكب آب نيز به بخش صنعت تخصيص مي يابد.
اكبري ادامه داد: با اجراي اين مهم در بلندمدت، انقلاب بزرگي در بخش كشاورزي قصرشيرين رخ مي دهد كه در تاريخ بي سابقه و چشمگير خواهد بود و اين هنر بزرگ دولت دكتر روحاني براي اجراي چنين طرح بزرگي را ثابت مي كند.
**احداث باغ چهار هزار هكتاري قصرشيرين
فرماندار قصرشيرين افزود: احداث و تكميل باغ چهار هزار هكتاري مجتمع كشت و صنعت بيستون پارس وابسته به بنياد مستضعفان براي كاشت انواع درختان ميوه هاي گرمسيري مانند خرما، انگور و مركبات با هدف توليد محصولات گرمسيري با همت دولت تدبير و اميد در اين شهرستان در دست اقدام است كه از اين ميزان 600 هكتار آن به خرما، يك هزار و 400 هكتار به مركبات و يك هزار هكتار آن نيز به كاشت نهال انگور اختصاص دارد.
اكبري ، استفاده از منابع آبي پشت سدها را عاملي براي توسعه بخش كشاورزي بيان كرد و گفت: هم اكنون 200 ميليون متر مكعب آب در پشت سدهاي شرفشاه ، تنگه حمام و زاگرس ذخيره است.
وي گفت: با بهره برداري از منابع آبي و اجراي شبكه هاي آبياري شاهد شكوفايي بخش كشاورزي و ايجاد اشتغال خواهيم بود.
وي افزود: با همت و درايت دولت تدبير و اميد براي سه سد تنگ حمام ، زاگرس و شرفشا و شبكه هاي آن تاكنون حدود 450 هزار و 500 ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است كه اين امر بيانگر توجه دولت دكتر روحاني به توسعه بخش كشاورزي شهرستان هاي غرب استان كرمانشاه از جمله قصرشرين است.
اين مقام مسئول با بيان اين كه هم اكنون سد تنگ حمام و زاگرس به بهره برداري رسيده است و عمليات تكميلي سد تنگ حمام در دست اقدام است، ادامه داد: با بهره برداري از اين سدها، حدود 11هزار هكتار از اراضي ديم منطقه به آبي تبديل مي شود.
**پرداخت 9 ميليارد ريال تسهيلات براي بازسازي واحدهاي مسكوني آسيب ديده زلزله اخير
اكبري گفت: در جريان زلزله مهيب هفت و سه دهم ريشتري 21 آبان، خسارت قابل توجهي به واحدهاي مسكوني و زيرساخت هاي اين شهرستان وارد شد.
وي از ارزيابي پنج هزار و 682 واحد مسكوني خسارت ديده ناشي از زلزله اخير اين شهرستان از سوي بنياد مسكن استان تهران به عنوان معين بازسازي اين منطقه مرزي خبرداد.
وي افزود: از مجموع واحدهاي ارزيابي شده، يك هزار و 187 واحد مسكوني شهري و روستايي تخريبي نوع يك و 2 و سه هزار و 991 واحد مسكوني اين مناطق نيز از نوع تعميري نوع يك، 2 و سه هستند.
وي اظهار كرد: همچنين در ارزيابي هاي صورت گرفته، از سوي كارشناسان بنياد مسكن استان تهران مشخص شد كه 504 واحد مسكوني قصرشيرين نيز سالم هستند.
فرماندار قصرشيرين بيان كرد: تاكنون كار آواربرداري 268 واحد مسكوني شامل 81 واحد شهري و 187 واحد روستايي آسيب ديده ناشي از زلزله اخير در قصرشيرين از سوي بنياد مسكن استان تهران انجام شده است.
اكبري گفت: در مجموع يك هزار و 134 پرونده واحدهاي مسكوني، براي دريافت تسهيلات به بانك هاي عامل معرفي شدند كه از اين تعداد 147 واحد مسكوني احداثي روستايي و 987 واحد مسكوني نيز تعميري شهري و روستايي است.
وي افزود: تاكنون 9 ميليارد ريال در قالب تسهيلات به صاحبان واحدهاي مسكوني از سوي بانك هاي عامل پرداخت شده است.
وي گفت: با درايت دولت تدبير و اميد ، پنج ميليارد ريال اعتبار نيز براي احداث شبكه لرزه نگاري در قصرشيرين اختصاص يافت.
وي اضافه كرد كه همچنين در جريان سفر پر خير و بركت رهبر معظم انقلاب اسلامي به شهرستان هاي زلزله زده غرب استان كرمانشاه، بيش از 50 ميليارد ريال اعتبار نيز براي جبران خسارت هاي ناشي از وقوع زلزله اخير اختصاص يافت.
**بازسازي 36 روستاي بازسازي نشده قصرشيرين
فرماندار قصرشيرين گفت: اين شهرستان 56 روستا دارد كه 36 روستاي آن با گذشت سال ها از جنگ تحميلي بازسازي نشده است.
اكبري افزود: بازسازي روستاهاي بازسازي نشده زمان جنگ تحملي از اولويت هايي است كه به طور جد پيگري آن هستيم و اميدواريم با همت دولت تدبير و اميد، اين مهم محقق شود، چرا كه در تامين امنيت نوار مرزي نيز موثر است.
وي ادامه داد: از تمام امكانات و ظرفيت ها براي اين مهم بهره خواهيم گرفت تا بتوانيم شاهد بازگشت اهالي اين روستاها و رونق و شكوفايي شهرستان باشيم.
وي همچنين تامين آب شرب منطقه سومار را از طرح هايي اعلام كرد كه به طور جد دنبال مي شود.
وي افزود: از طريق وزير نيرو و معاون وزير نيرو، موضوع تامين آب بخش مرزي سومار را دنبال مي كنيم و كمك خواهيم كرد مشكل آب آشامديني اين منطقه نيز رفع شود.
بخش سومار در فاصله 90 كيلومتري شهر قصرشيرين واقع شده و با عراق 86 كيلومتر مرز مشترك دارد.
اين بخش داراي 2 شهر سومار و نفت شهر و 14 روستاست كه از مجموع روستاها 9 روستا مربوط به قصرشيرين و پنج روستا مربوط به گيلانغرب است.
هم اكنون 150 تن ساكن اين بخش مرزي هستند.
**افتتاح 23 طرح عمراني در دهه مبارك فجر
فرماندار قصرشيرين گفت: 23 طرح عمراني، كشاورزي و خدماتي در دهه فجر امسال با 170 ميليارد ريال در اين شهرستان به بهره برداري مي رسد.
اكبري ، بيان كرد: ديدگاه امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامي و همچنين دولت تدبير و اميد، ارائه خدمت بي منت به مردم است و از اين رو ارتباط بيشتر و مستمر مسئولان با مردم با رويكرد رفع مشكلات مردم لازم و ضروري است.
قصرشيرين در غرب كرمانشاه با بيش از 27 هزار تن جمعيت و 186 كيلومتر نوار مرزي با عراق ، داراي 2 مرز رسمي پرويزخان و خسروي است كه بيش از 54 درصد از حجم كالاهاي صادراتي كشورمان به عراق از طريق مرز پرويزخان انجام مي شود.
7079/3012/8066 خبرنگار:نازنين باباخاني ** انتشار دهنده:علي مولوي
قصرشيرين- ايرنا- فرماندار قصرشيرين گفت: دولت در راستاي توسعه و آباداني اين شهرستان مرزي گام هاي بزرگي برداشته و در اين راستا با همتي بلند و اجراي طرح هاي شاخص، نگاهي ويژه به شكوفايي و رونق اين خطه مرزي دارد.