۱۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۴۲
کد خبر: 82822019
T T
۰ نفر
عدم استفاده صنايع از قابليت هاي نانو منجر به از دست دادن بازار خواهد شد

تهران- ايرنا- دبيرستاد ويژه توسعه فناوري نانو گام دوم اين ستاد پس از توسعه نيروي انساني را تلاش براي رسوخ فناوري نانو در صنايع موجود به منظور ارتقاي كيفيت اين محصولات دانست و تاكيد كرد:چنانچه صنايع از قابليت‌هاي اين فناوري نوظهور در توليد و بهينه‌سازي محصولات استفاده نكنند، در آينده بسياري از بازارها را از دست خواهند داد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكتر سعيد سركار در آئين افتتاحيۀ سومين كنفرانس و نمايشگاه بين‌المللي مستربچ و كامپاند در سخناني در خصوص رويكرد ستاد نانو در 10 ساله نخست فعاليت اين خود اظهاركرد: طبق سند راهبردي اول، فراهم كردن زيرساخت‌هاي توسعه صنعتي و بازار مورد توجه بود و مدتي است حركت به سمت تجاري سازي محصولات نانويي با نگاه صادراتي را آغاز كرده‌ايم.
وي با تاكيد براينكه، تربيت نيروي متخصص و ارتقاي بنيه علمي پايه حركت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو بوده است گفت: امروز قصد داريم نقش فناوري‌هاي نوين در توسعه صنعتي بنگاه‌هاي اقتصادي را پر رنگ تر كنيم. بر اين اساس افزايش ظرفيت سنتز و توليد مواد اوليه نانو مورد هدف است كه در حال حاضر بيش از 95 درصد اين مواد، فناوري بومي دارد و در برخي كاربردهاي صنعتي به صورت انبوه توليد مي‌شوند.
سركار در ادامه افزود: گام دوم پس از توسعه نيروي انساني، رسوخ فناوري نانو در صنايع موجود به منظور ارتقاي كيفيت اين محصولات است، چنانچه صنايع از قابليت‌هاي اين فناوري نوظهور در توليد و بهينه‌سازي محصولات استفاده نكنند، در آينده بسياري از بازارها را از دست خواهند داد. در حال حاضر فناوري نانو در بيش از 10 عرصه صنعتي به كار گرفته شده و منجر به كاهش هزينه‌هاي توليد و ايجاد ارزش افزوده شده است.
وي درادامه ضمن تشريح نگاه ستاد نانو در حوزۀ توسعه صادرات اظهاركرد:در حال حاضر جغرافياي صادرات فناوري نانوي ايران، گسترۀ وسيعي دارد، زيراكه محصولات نانويي از ايران به بيش از 50 كشور دنيا صادر مي‌شود؛ اما حجم صادرات يعني 35 ميليون دلار براي محصولات مبتني بر نانو در مقياس جهاني قابل قبول نيست.
وي افزود: در نظر داريم همانطور كه در توليد علم نانو به جايگاه چهارم دنيا دست يافتيم و توانستيم در مقطعي از زمان به رشد سالانه 100 درصدي دست يابيم، در زمينه اقتصاد نانو نيز اين پيشرفت را تجربه كنيم و طبق برنامه‌ريزي‌ها تا پايان سال 98 به بازار يك ميليارد دلاري دست يابيم.
دبير ستاد توسعه فناوري نانو در رابطه با فعاليت‌هاي انجام شده در حوزه اقتصاد دانش بنيان نيز اظهاركرد: در حال حاضر در كشور چين چند خط توليد انبوه راه‌اندازي كرده‌ايم و صادرات به چين تا پايان سال 2017 در حدود 5/5 ميليون دلار بوده و در 20 حوزه مختلف، از صادرات محصولات و فروش دانش فني با چين همكاري مي‌كنيم و كره جنوبي نيز خط توليد نانوالياف خود را به ارزش 350 هزار دلار از ايران خريداري كرده است.
ميهماناني از كشورهاي آسيايي و اروپايي در سومين كنفرانس و نمايشگاه بين‌المللي مستربچ و كامپاندهاي پليمري در پژوهشگاه صنعت نفت گردهم آمده اند تا از آخرين دستاوردهاي اين حوزه بازديد كرده و براي افزايش توان صادراتي و رقابتي خود به بحث و تبادل نظر بپردازند.
شركت‌هاي مختلفي از صنعت نفت، پتروشيمي، پليمر، مستربچ و صنايع تكميلي آخرين دستاوردها و محصولات خود را در روزهاي 16 و 17 بهمن 1396 در سالن همايش‌هاي بين‌المللي پژوهشگاه صنعت نفت در معرض ديد علاقمندان و فعالان اقتصادي قرار داده‌اند.
علمي ** 1836 **1440
تنظيم:يوسف درويشي** انتشار: گلشن
۰ نفر