به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این آزمایش از موشهای صحرایی آفریقایی استفاده شد كه در طول روز فعالیت كرده و شبها به خواب میروند. هنگامی كه گروهی از این جانوران به مدت چهار هفته در طول روز در معرض نور ضعیف قرار گرفتند، حدود 30 درصد از ظرفیت هیپوكامپ خود را از دست دادند.
این بخش از مغز با قابلیتهای یادگیری و حافظه ارتباط دارد. در این آزمایش مشخص شد عملكرد موشها در انجام امور روزمره آنها نیز تضعیف شده است.
گروهی دیگری از موشهای صحرایی به مدت چهار هفته هرروز در معرض تابش نور شدید قرار گرفتند و بر خلاف گروه قبلی عملكرد مغز آنها بهبود چشمگیری را نشان داد.
هنگامی كه موشهای گروه اول به مدت یك ماه استراحت كرده و سپس به مدت چهار هفته در معرض نور شدید قرار گفتند، عملكرد مغز آنها بهطور كامل بازیابی شد.
در این آزمایشات مشخص شد نور ضعیف منجر به كاهش قابل توجه پپتیدها در مغز میشود. پپتیدها زنجیرههایی از اسیدهای آمینه هستند و موجب ارتباط موثر بین نورونهای هیپوكامپ میشوند.
از آنجا كه نور مستقیما هیپوكامپ را تحت تاثیر قرار نمیدهد، محققان معتقدند پس از عبور از چشم بر بخشهای دیگر مغز تاثیر میگذارد. یكی از این بخشها هیپوتالاموس است كه پپتیدی موسوم به اوركسین تولید میكند. این پپتید مجموعهای از عملكردهای مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. به همین علت گام بعدی محققان انجام آزمایشاتی روی موشهای صحرایی با استفاده از اوركسین است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه میشیگان با آزمایش روی مدلهای حیوانی دریافتند قرار گرفتن طولانی در معرض نورهای ضعیف میتواند موجب كاهش ظرفیت مغز شود.