رشد حاشيه نشيني كرمانشاه 500 هزار نفري را يك ميليوني كرده است

كرمانشاه- ايرنا- به گفته مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري كرمانشاه، جنگ تحميلي هشت ساله 400 روستاي استان را خالي از سكنه كرد و در نتيجه موج مهاجرت، شهر 500 هزار نفري كرمانشاه، جمعيتش به يك ميليون نفر رسيد و اين موضوع منجر به ايجاد حاشيه نشيني در كرمانشاه شد.

عليرضا گودرزي روز چهارشنبه به مناسبت دهه مبارك فجر با حضور در دفتر ايرنا افزود: هم اكنون يك سوم جمعيت شهر كرمانشاه يعني 300 هزار نفر در مناطق حاشيه نشين زندگي مي كنند و اين رشد حاشيه نشيني منجر به رشد آسيب هاي اجتماعي نظير بيكاري، طلاق، اعتياد و خودكشي شده است ضمن اينكه به اين موضوع بايد مشكل آمار بالاي بيكاري را نيز اضافه كرد كه از سال 1375 به بعد گريبانگير استان شده است.
او تاكيد كرد: بيكاري منشاء بسياري از آسيب هاي اجتماعي است و به طور قطع اولويت برنامه هاي دولت تدبير و اميد در استان بايد رفع اين معضل باشد چرا كه كاهش بيكاري در استان به طور حتم آسيب هاي اجتماعي را نيز كاهش خواهد داد.
به گفته گودرزي، اولويت برنامه هاي استاندار نيز ايجاد اشتغال است هرچند زلزله باعث وقفه در پيشبرد اين برنامه ها در استان شده است اما به زودي از اين شرايط عبور خواهيم كرد.
وي در ادامه به بحث توجه به بهداشت و درمان و پايش و نظارت بر درمانگاه ها و بيمارستانهاي استان به صورت شبانه روزي توسط دفتر اجتماعي استانداري اشاره كرد و افزود: به عنوان نمونه بيمارستان امام رضا كرمانشاه روزانه 20 هزار نفر مراجعه كننده دارد كه ما در ساماندهي آن ورود كرده ايم.
گودرزي، در خصوص فعاليت هاي دفتر امور اجتماعي استان به استفاده از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد (سمن) در پايش و نظارت بر فعاليت ها و خدمات نهادهاي فرهنگي ، اجتماعي و غيره اشاره كرد.
او افزود: در استان 330 سمن فعال در زمينه هاي مختلف داريم كه توانسته اند در پيشبرد برنامه هاي دولت به خوبي كمك كنند.
به گفته گودرزي، سياست كلي دولت تدبير و اميد تقويت سمن هاست و دفتر اجتماعي استان نيز اين موضوع را در اولويت كاري خود قرار داده است به گونه اي كه 70 درصد اعتبارات اين دفتر به سمن ها پرداخت مي شود.
مديركل دفتر امور اجتماعي استانداري كرمانشاه در ادامه به موضوع حقوق شهروندي اشاره كرد و گفت: اين موضوع از تاكيدات رييس جمهوري در دولت تدبير و اميد بوده است و ما نيز در زمينه احصا موضوعات مورد نياز و ابلاغ آن به دستگاه هاي مختلف فعاليم و معتقديم مردم بايد به حقوق خود در برابر دستگاه هاي اجرايي و خدماتي واقف باشند.
گودرزي همچنين به برنامه ايجاد 10 دفتر تسهيل گري در 10 نقطه حاشيه نشين كرمانشاه اشاره كرد و گفت: هر يك از اين دفاتر حداقل پنج عضو دارد كه اعضاي آن متشكل از كارشناسان و اساتيد دانشگاه هستند كه 2 ميليارد تومان به اين موضوع اختصاص داده شده است.
او افزود: كار اين دفاتر ايجاد بانك اطلاعاتي از مشكلات حاشيه نشين ها و سپس ارائه راهكار براي حل اين مشكلات بخصوص در حوزه توانمند سازي زنان اين مناطق است.
گودرزي با بيان اينكه سال ها بي توجهي به آسيب هاي اجتماعي باعث رشد آنها در جامعه شد؛ افزود: از سه سال پيش با تاكيدات رهبر معظم انقلاب در خصوص لزوم حساسيت مسئولان در برابر آسيب هاي اجتماعي به طور خاص بودجه به دفتر امور اجتماعي اختصاص داده شده است.
به گفته او: در سال 96 مبلغ 400 ميليارد تومان اعتبار براي كاهش آسيب هاي اجتماعي در نظر گرفته شده است كه سهم استان از سال گذشته تاكنون 15 ميليارد تومان بوده است.
گودرزي تاكيد كرد كه بيشتر اعتبارات اين دفتر از طريق سمن ها هزينه شده است.
او به تشكيل كارگروه اجتماعي فرهنگي در استانداري نيز اشاره كرد و گفت: بسياري از دستگاه هاي اجرايي عضو اين كارگروه هستند و از طريق آن به موضوعات مختلفي مانند بيماران خاص، متكديان و غيره رسيدگي مي شود.
گودرزي در خصوص برنامه هاي آينده دفتر امور اجتماعي استانداري نيز گفت: منشور فرهنگي استان در دست تدوين است كه وظايف دستگاه هاي مختلف در آن نوشته خواهد شد.
وي همچنين در خصوص عملكرد دفتر امور اجتماعي در زلزله 21 آبان گفت: از روز اول زلزله 150 سازمان مردم نهاد در بحث امداد و نجات و پاكسازي مناطق از زباله پاي كار بوده اند ضمن اينكه در اين مدت اقدام هاي مداخله اي خوبي تيم هايي از بهزيستي و علوم پزشكي براي كاهش آسيب هاي اجتماعي انجام داده اند و نيز پيگيريهاي مستمري در خصوص مشكلات آب و فاضلاب زلزله زدگان انجام شده است.

**برنامه هاي سال 96
مديركل دفتر امور اجتماعي استان در ادامه به مهمترين برنامه هاي اين دفتر در سال 96 اشاره كرد و گفت: طرح تقسيم كار ملي با تخصيص يك ميليارد و 700 ميليون تومان اعتبار از طرف وزارت كشور از سال 95 اجرا شده كه تاكنون 50 درصد اين اعتبار با هدف كاهش آسيب هاي اجتماعي و تهيه برنامه هاي نرم افزاري در اختيار ادارات آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، امور زندان ها، بهزيستي و غيره قرار گرفته است.
گودرزي همچنين به اجراي برنامه طرح تحول و كاهش آسيب هاي اجتماعي با اعتبار يك ميليارد و 200 ميليون تومان و عقد قرارداد با 80 سمن استان اشاره كرد و افزود: اقدام هاي مداخله اي، مشاوره اي با رويكرد آموزشي و فرهنگي براي كاهش آسيب هاي اجتماعي و افزايش نشاط اجتماعي رويكرد اين برنامه بوده است.
وي همچنين از تخصيص 2 ميليارد تومان بودجه فرهنگي براي ادارت فرهنگ و ارشاد، سازمان تبليغات، حوزه هنري، ورزش و جوانان و بهزيستي در راستاي كاهش آسيب هاي اجتماعي خبر داد.
به گفته گودرزي، تشكيل هيات انديشه ورز با تركيب 34 چهره علمي و فرهنگي استان براي تجزيه و تحليل مشكلات اجتماعي و فرهنگي استان ديگر برنامه دفتر امور اجتماعي در سالجاري بوده است.
او در ادامه به ايجاد 10 دفتر تسهيل گر با هدف اصلاح وضعيت اجتماعي و فرهنگي در محلات حاشيه نشين اشاره كرد و بيان داشت: 2 ميليارد تومان اعتبار براي اين موضوع تخصيص داده شده است.
مديركل دفتر امور اجتماعي استان همچنين از تخصيص 2 ميليارد و 200 ميليون تومان اعتبار براي گسترش فعاليت هاي پايگاه هاي مقاومت بسيج توسط سپاه نبي اكرم (ص) در محلات حاشيه نشين خبر داد.
او گفت: طبق مطالعه جامعي كه انجام داده ايم در شهر كرمانشاه 13 محله حاشيه نشين با جمعيتي نزديك به 330 هزار نفر وجود دارد كه از مشكلات حادي رنج مي برند.
ايجاد 16 سمن سرا در استان با اعتبار پنج ميليارد تومان و نيز تخصيص يك ميليارد و 140 ميليون تومان اعتبار كاهش آسيب هاي اجتماعي توسط 9 دستگاه دولتي و 45 سمن، ديگر برنامه هاي دفتر امور اجتماعي در سال 96 عنوان شد.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت داراي 31 شهر و 2 هزار و 600 روستا است.
7457/8066 خبرنگار:جواد الماسي ** انتشار دهنده:علي مولوي