سیده محبوبه كاظمی دولابی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تشریح چالش های فرا رو و الزامات گردشگری هنری اظهار داشت: برای توسعه گردشگری هنری به یك هدف و اولویت مشترك و تفكر سیستمی نیاز هست كه منجر به یك برنامه و چشم انداز مشترك در بخش خصوصی و دولتی بشود.
وی ادامه داد: دوم اینكه مفاهیم و تعاریف مشتركی از گردشگری هنری باید تدوین و تبیین شود، ضمن اینكه بعد از هدفگذاری و ارائه تعریف مشترك نیازمند برنامه ریزی، تفاهم و انضباط فكری در مدیریت اجرایی گردشگری هنری هستیم تا كمتر تحت تاثیر تغییر روندها و تصمیم گیریها باشیم.
این دانشآموخته مدیریت عالی گردشگری، گردشگری هنری را از عوامل توسعه كشور دانست و افزود: سالها پیش، گردشگری هنری به صورت یك طرح كارآفرینی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد اما روند كار آنگونه كه انتظار بود، جلو نرفت و امید است خود مجمع تشخیص مصلحت، سازمان میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگرانی كه در این خصوص احساس مسئولیت می كنند، كار را در حوزه گردشگری هنری با جدیت ادامه دهند.
این فعال اقتصادی - فرهنگی یكی از روش های موثر برای ارزآوری را ورود گردشگران خارجی به كشور دانست و به یكی از سخنان «ماهاتیر محمد» نخست وزیر اسبق مالزی اشاره كرد كه گفته بود «اگر مالزی یكی از پل های تاریخی اصفهان را داشت، ایران را از درآمد نفت بی نیاز می كرد.»
كاظمی دولابی افزود: امروز و با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب، ما نه تنها در برابر خود و فرزندانمان مسئول هستیم بلكه باید «پاسخگو» هم باشیم كه چه زندگی و وضعیتی را برای آنها رقم زده و دستاوردهایمان مثلا در حوزه فرهنگ و گردشگری چه بوده تا در برابر آنها شرمنده نباشیم.
مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران كه به صورت تخصصی در حوزه هنرهای ایرانی - اسلامی فعالیت می كند، پیرامون گردشگری هنری گفت: هدف ما از گردشگری هنری (Art Tourism) كه دارای پتانسیل جذب سرمایه است، علاوه بر افزایش میزان گردشگران و اقامت آنان، فعال كردن پتانسیل و استعدادهای اقتصادی عرصه هنر است تا از طریق معرفی و فروش آثار هنری و محصولات فرهنگی و هنری بتوان موجب كارآفرینی، اشتغالزایی و تقویت معاش هنرمندان شده و با ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی هنر، باعث افزایش انگیزه آنان برای ادامه فعالیت شد.
وی خاطرنشان كرد: زمانی كه از گردشگری هنری سخن می گوییم، منظور صرفاً تأمین درآمد و معاش زندگی چند هنرمند نیست بلكه در یك سیستم گردشگری هنری منضبط ، مشاغل و افرادی بسیاری وارد بازار كار و سرمایه می شوند و در كنار كار اقتصادی آنها، نشاط جامعه نیز بیشتر می شود.
این طراح و كارآفرین گردشگری هنری گفت: زنان كشور ما خصوصاً زنان سرپرست خانواده و خانم هایی كه مستقل زندگی می كنند، هم نیازمند اشتغال بوده و باید با توسعه زیرساختهای مورد نیاز اشتغال برای آنها، مانع یأس و افسردگی این قشر فعال جامعه شویم.
كاظمی دولابی افزود: ضمن اینكه امروز فضای مجازی و شبكههای اجتماعی نیز نقش غیرقابل انكاری در زندگی ما ایفا كرده و باید از این فناوری های جدید در توسعه گردشگری هنری و ایجاد اشتغال برای زنان بهره ببریم، چرا كه تولید ثروت و ارزآوری هنر و گردشگری هنری باعث كارآفرینی و اشتغالزایی می شود و امید به ایران و آینده را در نسل جوان كشور بیشتر می كند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به برخی اقدامات انجام گرفته در نگارخانه ترانه باران اشاره كرد و گفت: دومین حراج باران به عنوان «اولین رویداد گردشگری هنری» در سال ٩6 نیز به مانند سال پیش با محوریت هنرهای ایرانی - اسلامی خط و خوشنویسی و با وجود شرایط سخت اقتصادی برگزار شد كه استادان، هنرمندان، كارشناسان و مشاوران زیادی در این كار همراهی كردند.
وی افزود: باید گالریها، تئاترها، سینماها و كنسرت ها كه بخشی از اركان اصلی «گردشگری هنری» هستند و همچنین حوزه مهم صنایع دستی را یاری داد و آنها را به نحو احسن در خدمت توسعه و بهبود رفاه و آرامش كشور درآورد كه توجه به این امر علاوه بر تاثیر در توسعه اقتصاد كشور، در توسعه روستاها و مناطق كمتر توسعه یافته و اشتغال زنان نیز تأثیر بسزایی دارد.
فراهنگ ** 9338 ** 1055 ** خبرنگار: صدیقه بهارلو * انتشار: 1071
كارآفرین گردشگری هنری:
توسعه گردشگری هنری موجب ارزآوری و كارآفرینی می شود
۲۰ بهمن ۱۳۹۶، ۸:۲۰
کد خبر:
82825652
تهران - ایرنا - طراح و كارآفرین گردشگری هنری گفت: ظرفیت تولید ثروت و ارزآوری هنر و گردشگری هنری باعث كارآفرینی و اشتغالزایی می شود و امید به ایران و آینده را در نسل جوان كشور بیشتر می كند.