عمار حكیم: امام خمینی یك انقلابی شجاع و با بصیرت و درعین حال معتدل و میانه‌رو بود

بغداد – ایرنا – سیدعمار حكیم رهبر جریان حكمت ملی عراق در مراسم جشن سالگرد انقلاب اسلامی درسخنانی به زبان فارسی در تحلیل انقلاب اسلامی ایران به تجلیل از بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب پرداخت.

به گزارش ایرنا، 'سید عمار حكیم' روز جمعه در مراسم جشن پیروزی انقلاب اسلامی كه با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و خانواده های ایرانی مقیم بغداد به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد به تفصیل درباره درباره ابعاد مختلف شخصیت امام (ره) و نیز رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی ایران سخن گفت.
وی گفت كه بحث درباره انقلاب اسلامی با نام و شخصیت امام راحل گره خورده است و بدون بررسی شخصیت امام (ره)، انقلاب اسلامی را نمی توان شناخت و برای همین این انقلاب در سراسر جهان با نام امام خمینی (ره) شناخته می شود.
وی،معنویت و ارتباط با خدا، حكمت و ژرف نگری، فقاهت، واقع نگری، صراحت و شجاعت را از شاخصه های بارز امام (ره) ذكر كرد كه باعث شد در مراحل حساس تصمیم گیری های شجاعانه ایشان، تغییری در رویكرد انقلاب بدهد.
سیدعمار حكیم گفت كه امام راحل دیدگاه روشنی برای اداره حكومت داشت و طرح ولایت فقیه یك نظریه اسلامی همه جانبه است كه توسط ایشان مطرح و به اجرا در آمد.
وی مردمی بودن را از شاخصه های برجسته امام (ره) عنوان كرد و گفت كه هیچگاه امام رابطه خود را با مردم قطع نكرد و در مناسبت های مختلقف به رغم كهولت سن اصرار داشتند كه مستقیم با مردم سخن بكویند.
وی استكبار ستیزی را از دیگر شاخصه های امام خمینی (ره) ذكر كرد و گفت كه ایشان با این منش در برابر استكبار جهانی ایستاد ومقاومت كرد و از انها نترسید و باعث شد تا این فرهنگ جدید در بین ملت های جهان نهادینه شود.
اهتمام ویژه به مسائل جهان اسلام از جمله مسئله فلسطین و عراق و دیگر قضایای ملت های مظلوم جهان از دیگر شاخصه های امام راحل، به گفته سید عمار حكیم بوده است.
به گفته وی، امام خمینی (ره) معتدل و میانه رو بود و فهم و درك او از مبانی اسلامی مبتنی بر اعتدال بود و اعتدال همواره در فتاوا و مواضع ایشان دیده می شد و این اعتدال را از مكتب اهل بیت (ع) آموخته بود.
وی ادامه داد كه امام راحل با اعتدال بین مدنیت و دین پیوند برقرار كرد و بر هر دو اعتقاد داشت.
وی با اشاره به اینكه انقلاب اسلامی از شخصیت امام راحل متاثر شده است گفت كه انقلاب ایران یك انقلاب اسلامی است و مبنای اسلامی در آن نقش اساسی دارد و در عین حال یك انقلاب مردمی و فراگیر است.
سید عمار حكیم افزود كه این یك انقلاب مسالمت آمیز بود و امام (ره) اصرار داشتند كه جواب گلوله و تانك و توپ با گل داده شود و مردم هم با شاخه های گل می رفتند جلو گلوله سینه سپر كنند.
وی ادامه داد كه در همان موقع برخی از شخصیت های مخلص انقلاب نظر به كار مسلحانه داشتند اما امام راحل اصرار بر مسالمت آمیز بودن انقلاب داشتند.
سید عمار حكیم تاكید كرد كه انقلاب اسلامی ایران با دیدگاه حكومتی جدید مبتنی بر نظریه ولایت فقیه توانسته است موفقیت های بزرگی در عرصه های مختلف كسب كند.
به گفته وی، انقلابی اسلامی ایران یك انقلاب فراگیر بود و توانسته است كه در جنبه های معنوی فرهنگسازی كند و در عین وقت نیز در ابعاد مادی پیشرفت های چشمگری داشته باشد.
سید عمار حكیم ادامه داد كه انقلاب اسلامی ایران یك انقلاب آرمانی بود كه توانست یك فرهنگ جدید را نهادیه كند به نحوی كه نه تنها مسوول خود بلكه بلكه مسول هر مظلوم در جهان باشد و قضیه فلسطین از مصادیق آن است.

** اگر انقلاب اسلامی نبود، مساله فلسطین به فراموش سپرده می شد
این رهبر سیاسی برجسته عراق تاكید كرد كه اگر انقلاب اسلامی ایران نبود امروز مساله فلسطین به فراموشی سپرده می شد.
به گفته وی، در مقابل تصمیم دولت آمریكا به انتقال سفارت خود به قدس شریف فقط ایران و دوستان انقلاب اسلامی ایران ایستاده اند و دیگران در همان آغاز چند تا بیانیه دادند و بعد كل قضیه را به فراموشی سپردند.
وی ادامه داد كه بعد از رحلت امام (ره) اگر ایران اسلامی با یك رهبری ویژه و شاخصه های استثنایی روبه رو نمی شد حتما این انقلاب تضعیف می شد ولی حضور شخصیت فرزانه ای مانند آیت الله خامنه ای توانست تمام شاخصه های انقلاب اسلامی ایران را حفظ و تجدید كند.
سید عمار حكیم افزود كه امام خامنه ای توانستند علاوه بر حراست از آرمان های امام (ره) توانستند یك تجدد را در انقلاب وارد كنند و مبتنی بر شرایط داخلی و خارجی ایران، انقلاب اسلامی را به روز كنند.
وی خاطر نشان ساخت كه انقلاب اسلامی همواره با چالش های فشارها و محاصره های خارجی مواجه بوده و همواره این محاصره ها به شكل های مختلف بوده است ولی با حمایت مردم ایران از انقلاب خود، جمهوری اسلامی ایران توانسته است كه این فشارها را از چالش به فرصت تبدیل كند.
این رهبر سیاسی عراقی كه سال های طولانی از عمر خود را در ایران سپری كرده است گفت كه انقلاب اسلامی ایران بعد از 39 سال و با گذشت چند نسل همچنان روحیه انقلابی خود را حفظ كرده و این یكی از دستاوردهای رهبری مقام معظم رهبری و ویژگی های این نظام است.
وی رابطه ایران و عراق را در باور امام (ره) و مقام معظم رهبری مهم ارزیابی كرد و گفت كه رابطه امام و رهبری با عراق رابطه ای ویژه است و ما نداریم كشوری كه رهبرانش همانند جمهوری اسلامی ایران در این كشور (عراق) زندگی كرده و از نزدیك برخورد طولانی با مسائل آن داشته باشند.
وی تاكید كرد كه امام (ره) و مقام معظم رهبری فهم عمیقی از عراق و قضایای آن داشته و دارند زیرا امام 15 سال از سال های تبعید را در عراق سپری كردند و مقام معظم رهبری هم سال های طولانی در عراق زندگی كرده اند.
وی ادامه داد كه چالش امنیتی در عراق بر ایران هم منعكس می شود و مشكل برای ایران، مشكل برای عراق است، سرنوشت این دو كشور به هم گره خورده است.

** ایران مهمترین حامی عراق
وی تاكید كر د كه در طول 14 سال گذشته همواره ایران مهمترین و قوی ترین و جدی ترین حامی عراق در صحنه های سیاسی وامنیتی و جنگ با داعش بوده و در مرحله آبادانی و فضای جدیدی كه در عراق ایجاد شده، جمهوری اسلامی ایران هم حضور خود را باید داشته باشد.
این رهبر سیاسی عراق انقلاب اسلامی ایران را متعلق به همه ملت های مسلمان و جهان دانست و گفت كه همه به این انقلاب اسلامی مفتخریم و این انقلاب تنها مخصوص ملت ایران نیست بلكه متعلق به همه مستضعفان جهان و ملت های مسلمان است.
وی در خصوص بحث صدور انقلاب اسلامی ایران به دیگر كشورها گفت كه برخی ها به عمد دم از صدور انقلاب اسلامی می زنند در حالی كه مسئله صدور انقلاب نیست بلكه آرمان سازی و فرهنگ سازی و ایجاد فضا برای این آرمانها است.
به گفته وی، ملت های دیگر جهان وقتی این آرمان ها را می بینند، به آن دلبسته می شوند و این امر هرگز به معنی دخالت در امور دیگران یا صدور دخالت نیست بلكه بحث آرمانها است.
خاورم *353*380*