به گزارش ايرنا، استان ايلام در طول هشت سال دفاع مقدس كارنامه پر افتخاري دارد، مقوله استقامت و پايداري عامل حيات و بقاء نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است كه مردم انقلابي و ولايتمدار استان ايلام در طول هشت سال دفاع شجاعانه از مرزهاي آن به بهترين شكل و مفهوم تداعي و به نمايش گذاشتند.
اين استان محل انجام عمليات هاي غرور آفريني در دوران هشت سال جنگ تحميلي چون ميمك، والفجر سه، كربلاي يك، محرم و فتح المبين بوده است، تنها در شهر مهران شاهد عروج بيش از 6 هزار شهيد گلكون كفن بوده ايم، اين استان محروم بيش از يك هزار بار مورد هجمه وحشيانه هواپيماهاي رژيم بعثي قرار گرفت و تنها در شهر ايلام 60 درصد شهر ويران شد، اما اين مردم ولايت مدار با تحمل سخت ترين مشكلات حاضر به رها كردن استان خود نشدند.
اما حادثه فوتبال خونين شهر چوار برگ سرخ ديگري از تاريخ پر افتخار حماسه دفاع مقدس را رقم زد، در 23 بهمن سال 65 واقعه عظيمي در استان ايلام و زمين فوتبال شهر چوار به وقوع پيوست كه به جرات مي توان آن را بزرگترين رويداد ناگوار تاريخ فوتبال ايران ناميد.
شهداي فوتباليست شهر چوار حكايت غريبي دارند كه يادآور ظلم و تجاوز متجاوزان بعثي به ميهن اسلامي مان است، حكايت روزهايي كه جوانان اين مملكت در زير بمباران دشمن بعثي هم دست از تلاش و تكاپو و ورزش بر نمي داشتند و با همان مقاومت ها و مردانگي ها بود كه دشمن تا بن دندان مسلح از پاي در آمد و امروز آرامش و امنيتي كه بر اين آب و خاك حاكم است بدون شك ماحصل آن روزهاي حماسه و دفاع است.
بيست و سوم بهمن هر سال مي گذرد ولي بسياري نمي دانند كه در اين روز در سال ۶۵ در زمين چمني كه عده اي فوتباليست در آن در حال ورزش كردن بودند توسط هواپيماهاي دشمن بعثي بمباران شده و تلخ ترين روز فوتبال كشور رقم مي خورد.
حادثه از اين قرار بود كه در زمان جنگ عده اي از جوانان شهر ايلام و چوار، اقدام به برگزاري يك مسابقه دوستانه بين منتخب چوار و جوانان ايلام مي كنند، وقتي رژيم بعث عراق مي ديد مردمي كه اين همه تحت فشار قرار دارند باز هم به آرمان هاي نظام و انقلاب پايبند هستند و با اين شرايط مسابقات فوتبال را هم حتي در شهرهاي مرزي برگزار مي كنند، محل مسابقه فوتبال را بمباران كرد تا آن مسابقه فوتبال براي هميشه ناتمام بماند و تعداد زيادي از بازيكنان، مربيان، تماشاگران و داوران به شهادت برسند.
در جريان حمله ناجوانمردانه هوايي هواپيماهاي رژيم بعثي به ورزشگاه و زمين چمن چوار در 10 كيلومتري ايلام 15 نفر از بازيكنان و تماشاگران مظلومانه به فيض شهادت رسيدند و آسماني شدند.
در اين حادثه دردناك، يونس تلوكي، مجتبي ناصري، علي نجات كرمي، علي عباسي، محمد كمالوندي، جهانگير كاوه، عبدالرزاق مهديه، صيد محمد زارعي، حسين هزاوه ( بازيكنان فوتبال)، حميدرضا رضايتي (داور مسابقه)، مراد آذرخش، خليل مظفري، سجاد مظفري، محمدجواد مظفري و امجد حيدري (تماشاگران مسابقه) به شهادت رسيدند و علي قيطاس، رحمت محمود، الياس گهرسودي، گل مرادفاضلي، فرمان فولادوند و سلمان كرد (بازيكنان فوتبال) به افتخار جانبازي نائل شدند.
آري شهر چوار حكايت روزهايي است كه جوانان در زير بمباران هاي دشمن بعث و تكاپو و مقاومت و ايستادگي بر نداشتند و به دشمن اجازه ندادند يك وجب از خاك ايران اسلامي را به تصرف درآورند.
با اين اوصاف ثبت واقعه تاسف بار زمين فوتبال چوار در تقويم ملي به عنوان روز ورزش و شهادت حداقل اداي دين به شهداي گرانقدر و مردم استان و كشور است، برخي مسئولان ارشد كشوري و استاني طي سال هاي گذشته در محل اين زمين فوتبال حضور يافته و قول و قرار و تعهداتي داده اند ولي تاكنون اقدام عملي و در خور شاني به عمل نياورده اند.
ياد همه شهدا گرامي و شادي روح بلندشان صلوات
خبرنگار: فرهاد فرامرزي ** انتشار دهنده: حسن كهزاديان
3032/6119
ايلام - ايرنا - هواپيماهاي رژيم بعثي عراق بيست و سوم بهمن ماه سال 1365 در جنايتي وحشتناك و غيرانساني با پرواز در ارتفاع پايين بر فراز زمين فوتبال چمن بخش چوار و ريختن بمب تعدادي از نوجوانان و جوانان فوتباليست ايلامي را كه در حال انجام مسابقه بودند به شهادت رساندند.