فاطمه رفيعي روز دوشنبه در گفت وگو اختصاصي با ايرنا، به ابلاغ بخشنامه رئيس جمهوري در خصوص اعطاي 30 درصدي پست هاي مديريتي به بانوان تا پايان برنامه ششم توسعه و ابلاغيه استاندار گيلان براي ارتقاء مديريتي جوانان و بانوان اشاره و اضافه كرد: پيگيري هاي متعددي انجام شده تا اين سهم، تحقق يابد و در حال حاضر بخشي از اين پست ها در سطح معاونت مديران، رياست اداره ها و موسسه هاي تحقيقي انجام شده و در تلاش هستيم تا در بخشداري، معاونت فرمانداري و مديركلي نيز شاهد اين تحولات باشيم.
وي ادامه داد: براي تحقق سياست هاي كلي نظام و دولت تدبير و اميد در حوزه بانوان، لازم است پذيرش شايستگي، توانايي، قدرت مديريت و كارآيي بانوان در فاعليت هاي گوناگون به باور و اعتقاد بين مسئولان و سطوح مختلف جامعه تبديل شود.
رفيعي با تاكيد بر ضرورت تقويت خودباوري بانوان توانمند بيان داشت: براي استفاده از ظرفيت هاي بانوان بايستي شايسته سالاري تقدم بر مصلحت انديشي و مباحث جنسيتي قرار گيرد و زمينه حضور فعال بانوان در حوزه هاي مختلف تسهيل و تسريع شود تا سقف هاي شيشه اي كه مانع پيشرفت مي شوند، برداشته شوند.
وي گفت: آنچه از آموزه هاي ديني و فرمايشات امام (ره) و رهبري به ما رسيده؛ حضور زنان در تمامي عرصه هاي مديريتي و فعاليت هاي اجتماعي - اقتصادي و سياسي با حفظ بنيان خانواده بلااشكال است و حتي براي دستيابي به توسعه، ضروري هم هست.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري گيلان يادآور شد: زنان ايراني و گيلاني در طول انقلاب و دوران پرافتخار دفاع مقدس، اين مهم را به خوبي اثبات كرده اند و همراه با آرمان هاي انقلاب، مدافع راستين براي نظام و پيشرفت كشور بوده و هستند.
وي در بخش ديگري از سخنانش در گفت وگو با ايرنا، با اعلام بالاتر بودن نرخ مشاركت اقتصادي بانوان گيلان از نرخ كشوري گفت: رتبه مشاركت بانوان گيلاني نسبت به كل كشور 19 و سه دهم و رتبه سوم بين استان ها در سال 93 است كه در مجموع، نرخ مشاركت اقتصادي بانوان همواره بالاتر از كشور است.
وي اضافه كرد: بانوان گيلان در سال 93 رتبه نخست و در سال 94 رتبه دوم بيشترين سهم شاغلان با ساعت كار افزون بر 50 ساعت را دارا هستند كه اين امر، نشانه پويايي و تلاش قابل توجه بانوان استان است.
وي تصريح كرد: همچنين بانوان گيلاني در بخش كشاورزي در سال 94 داراي رتبه 9 كشوري و در بخش صنعت، رتبه 26 كشوري را كسب كرده اند.
به گفته رفيعي، مردان و زنان گيلان به ترتيب با 70 و يك دهم درصد و 19 و سه دهم درصد رتبه هاي چهاردهم و سوم بيشترين نرخ مشاركت اقتصادي را در كشور دارا هستند.
وي ادامه داد: بر اساس ماده 23 قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف شده با همكاري دستگاه هاي اجرايي ازجمله معاونت امور زنان و خانواده، با هدف تقويت نهاد خانواده و جايگاه زن در عرصه هاي اجتماعي و استيفاي حقوق شرعي و قانوني زنان در همه زمينه ها ، به تصويب برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده بپردازد و تمامي سياست هايي كه در حال حاضر نسبت به زنان در حال وقوع است، پايه و مبنايش اين ماده قانونيست.
وي تحكيم بنيان خانواده ، بازنگري قوانين و مقررات مربوطه ، پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي ، توسعه و ساماندهي امور اقتصادي و معيشتي با اولويت مشاغل خانگي براي زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست و تامين اجتماعي را ازجمله محورهاي ماده 23 قانون برنامه پنجم توسعه عنوان كرد.
رفيعي افزود: همچنين اوقات فراغت پژوهش، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقاي سلامت و توسعه توانايي سازمان هاي مردم نهاد، ارتقاي توانمندي هاي زنان مدير و نخبه، توسعه تحولات بين المللي و تامين باورهاي ديني و اصلاح ساختارهاي اداري و تشكيلاتي زنان و خانواده از ديگر محورهاي ماده 23 قانون برنامه پنجم توسعه مي باشد.
وي خاطرنشان كرد: در استان گيلان نيز در راستاي تحقق اين محورها و تقويت نهاد خانواده و جايگاه زن، اقداماتي انجام و بررسي موارد اساسي و مهم در كارگروه تخصصي زنان و خانواده و كميته هاي كاري شش گانه در دفتر امور بانوان و خانواده تشكيل شده است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده اين اداره كل از دولت يازدهم تاكنون، توانمندسازي زنان سرپرست خانوار با همكاري دستگاه هاي ذيربط ، هماهنگي براي اجراي طرح اشتغال پايدار با تاكيد بر دختران فارغ التحصيل دانشگاهي و زنان سرپرست خانوار و همكاري در برگزاري همايش ملي كار آفريني با رويكرد محيط زيست، هماهنگي جامع حمايتي زنان شاغل از جمله تقليل ساعت كاري بانوان شاغل داراي شرايط خاص و همچنين استفاده از مرخصي زايمان در اكثر دستگاه هاي اجرايي را گوشه اي از اقدامات انجام شده دفتر بانوان و خانواده استانداري گيلان ذكر كرد.
وي بانوان گيلاني در بخش هاي مختلف ورزشي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي را حائز رتبه در كشور دانست و گفت: بانوان گيلاني با تلاش و حضور موثر خود در مجامع مختلف هر ساله رشد و ارتقاء مي يابند به طور مثال طي سال هاي 95 و 96 تعداد ورزشكاران زن به بيش از 30 درصد افزايش يافته يا تعداد قهرمانان آسيايي از سال 95 به 96 ، افزون بر 50 درصد افزايش يافته است.
بر اساس سالنامه آماري سال 95 ، گيلان بيش از 2 ميلون و 500 هزار نفر جمعيت دارد كه از اين تعداد، افزون بر يك ميليون و 200 هزار نفر زن هستند.
خبرنگار:مريم سليماني**انتشاردهنده:كبيري
7296/2007
مديركل امور بانوان استانداري گيلان:
استفاده از ظرفيت هاي بانوان، نيازمند تقدم شايسته سالاري بر مصلحت انديشي است
۲۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۶:۱۵
کد خبر:
82829590
رشت - ايرنا - مديركل امور بانوان و خانواده استانداري گيلان استفاده از ظرفيت هاي بانوان را نيازمند تقدم شايسته سالاري بر مصلحت انديشي و مباحث جنسيتي دانست و گفت: بايد سقف هاي شيشه اي كه مانع پيشرفت مي شوند، برداشته شوند.