به گزارش ایرنا عباس خاشعی سیوكی روز چهارشنبه در آیین گشایش این همایش افزود: سالانه 500 هزار نفر به آمار بیكاران كشور افزوده می شود و 14 درصد تولید ناخالص كشور در بخش كشاورزی است.
وی با بیان اینكه بین بخش كشاورزی و دانشگاه فاصله زیادی وجود دارد اظهار كرد: یكی از اهداف همایش این است كه با دعوت كشاورزان نمونه و اساتید دانشگاه، نظر و تحقیقات محققان و جدیدترین اقداماتی كه انجام شده مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: یكی از نكات قابل توجه اینكه، خراسان جنوبی همسایه افغانستان بوده كه از نظر امنیتی دچار مشكلات عدیده است.
دبیر همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش كشاورزی شرق كشور با بیان اینكه حدود نیمی از روستاهای مرزی استان خالی از سكنه شده؛ افزود: بررسی ها نشان می دهد بیكاری و كم آبادی ریشه مهاجرت روستاییان این مناطق است.
وی اظهار كرد: از سال های گذشته روند مهاجرت روستاییان مرزی استان رو به افزایش است اما با هزینه های زیادی كه شده هنوز نتوانسته ایم این مشكل را حل و جلوی مهاجرت روستاییان را بگیریم.
خاشعی سیوكی با تاكید بر اینكه باید از دیگر كشورها درس بگیریم گفت: استرالیا از كشورهای مطرح و پیشرفته در بخش كشاورزی است كه 80 درصد تولیدات خود را صادر می كند.
وی یادآور شد: یكی از كارهای این كشور برای مقابله با كم آبی، «سان راپ» یا قطره خورشید است كه در این زمینه گلخانه هایی با استفاده از انرژی خورشیدی احداث و با مقواهای آغشته با آب دریا سرمای محیط گلخانه را تامین می كند.
وی گفت: در خراسان جنوبی به اندازه كافی نور خورشید و باد وجود دارد كه می توان از این ظرفیت برای بخش كشاورزی استفاده كرد.
دبیر همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش كشاورزی شرق كشور ادامه داد: بیش از 317 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و 278 مقاله پذیرفته شد كه از بین مقالات پذیرفته شده، 17 مقاله به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستر در همایش ارایه می شود.
وی گفت: این همایش اردیبهشت ماه كلید خورد و فراخوان ارسال مقالات به بیش از 300 مركز تحقیقاتی و دانشگاه ها به ویژه شرق كشور ارسال شد.
وی بیان كرد: نوآوری و تغییر روش های آموزشی در بخش كشاورزی، نقش شركت های دانش بنیان در تولید و اشتغال بخش كشاورزی، علوم زراعی و باغبانی، گیاه پزشكی، علوم دام، مدیریت منابع آب و خاك و غره از جمله محورهای اصلی این همایش است.
خاشعی سیوكی گفت: همچنین در این همایش مقالات متعددی در حوزه شركت های دانش بنیان در تولید و اشتغال بخش كشاورزی، افزایش بهره وری، نقش صنایع غذایی و بسته بندی در تولید و اشتغال پذیرش شده است.
وی بیان كرد: در این همایش جدیدترین تحقیقات انجام شده در زمینه های مختلف باغی و گیاهی ارایه شده كه می تواند در استان تاثیرگذار باشد.
وی افزود: در زمینه آب و تغییر اقلیم و خشكسالی و به چالش كشیدن انتقال آب به استان، اشتغالزایی، كارآفرینی، مقاله هایی ارسال و در بحث علوم دام چند مقاله در خصوص استفاده از مواد ارگانیك طبیعی برای افزایش مكمل گوشت و شیر ارایه شده است.
دبیر همایش یادشده گفت: تعدادی از مقالات قابلیت ترجمه شدن را دارد كه می توان با ترجمه مناسب، آنها را در اختیار كشاورزان قرار داد.
نخستین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش كشاورزی شرق كشور كه امروز (چهارشنبه) در دانشگاه بیرجند گشایش یافت تا فردا ادامه دارد.
خبرنگار: رقیه محمدی * انتشار: رسول محمدحسنی
7557*3028
بیرجند - ایرنا - دبیر همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش كشاورزی شرق كشور گفت: اكنون بیش از چهار میلیون نفر در بخش كشاورزی مشغول كار و بیش از 130 هزار دانش آموخته در این حوزه بیكار هستند.