۲۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۹:۰۹
کد خبر: 82832285
T T
۰ نفر
تجمع اعتراضی علیه جنایت‌های رژیم آل خلیفه درلندن

لندن - ایرنا - ده‌ها تن از فعالان سیاسی و طرفدار حقوق بشر در انگلیس روز چهارشنبه همز‌مان با هفتمین سالگرد انقلاب مردم بحرین در اعتراض به سیاست‌های جنایت‌كارانه و سركوبگرانه رژیم آل خلیفه، مقابل سفارت منامه در لندن تجمع كردند.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، شركت‌كنندگان در این حركت اعتراضی كه از سوی جنبش مقاومت مردم بحرین انگلیس برنامه‌ریزی‌شده بود شعارهایی را علیه رژیم آل خلیفه و آل سعود سر می‌دادند.
'مرگ بر آل خلیفه'، 'آل خلیفه تروریست است' و ' آل خلیفه حكومت را رها كن' برخی از شعارهایی بود كه از سوی تجمع كنندگان سر داده شد.
آن‌ها همچنین شعارنوشته‌هایی را در دست داشتند كه علاوه بر نمایش جنایت‌های رژیم آل خلیفه نوشته‌شده بود: 'به‌رغم جنایت‌های وحشیانه رژیم، مردم بحرین به مقاومت خود ادامه می‌دهند.'
در جریان این تجمع اعتراضی، فعالان مدنی درباره جنایت‌های رژیم آل خلیفه طی هفت سال گذشته سخن گفتند و حمایت قدرت‌های غربی همچون انگلیس را محكوم كردند.
علی الفائز یك فعال بحرینی و از بانیان این حركت اعتراضی به خبرنگار ایرنا گفت: رژیم بحرین طی هفت سال گذشته تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته و به سركوب مردم این كشور ادامه می‌دهد. آن‌ها حاضر به گفت‌وگو نیستند و هیچ راهبردی جز جنایت و سركوب مردم ندارند.
وی به دخالت نظامی عربستان و حمایت‌ تسلیحاتی این كشور و دولت های غربی ازجمله انگلیس از رژیم آل خلیفه اشاره كرد و ادامه داد: مردم بحرین به آرمان‌های آزادی خواهانه خود تا برقراری دمكراسی در این كشور ادامه خواهند داد.
فعال بحرینی در پاسخ به این پرسش كه چرا به‌رغم جنایت‌های گسترده رژیم آل خلیفه انگلیس از آن حمایت می‌كند؟، گفت:معتقدم انگلیس در سیاست خارجی‌ مشكل دارد. آن‌ها آرمان‌های مردم بحرین را درك نمی‌كنند و این راهبرد اشتباه را در مورد سایر كشورها دنبال می‌كنند. با این حال ما دائم به انگلیس گوشزد می‌كنیم كه سیاست‌هایش را در قبال بحرین تغییر و منافعش را با منافع مردم بحرین گره بزند؛ اما لندن چشم خود را به روی واقعیت بسته اند.
جنبش مقاومت مردم بحرین انگلیس كه متشكل از بحرینی‌هایی است كه تابعیتشان به دلیل مخالفت با رژیم آل خلیفه سلب شده، از پنجشنبه گذشته نشست‌ها و مراسم متعددی را در اعتراض به جنایت‌های دولت بحرین و اعلام همبستگی با مردم این كشور برگزار كرده‌اند.
هفته گذشته نشستی در پارلمان انگلیس برگزار شد كه در جریان آن شركت‌كنندگان ضمن محكوم كردن سیاست‌های سركوبگرانه و جنایت‌كارانه رژیم آل خلیفه در هفت سال گذشته، بر تداوم مقاومت مردم بحرین در راستای سرنگونی دستگاه حاكم تأكید كردند.
یكشنبه گذشته نیز فعالان مدنی و حقوق بشری در میدان ماربل آرچ مجاور هاید پارك لندن تجمع كرده و در برابر دیدگان مردم و گردشگران خارجی علیه رژیم آل خلیفه شعارهایی را سر داده و حمایت انگلیس از دولت سركوبگر بحرین را محكوم كردند.
بحرین از بهمن سال 1389 صحنه برگزاری اعتراضات خیابانی مردم است كه خواستار بركناری رژیم آل خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند.
ناآرامی‌های بحرین تاكنون ده‌ها تن كشته و هزاران زخمی بر جای گذاشته است. گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سركوب مخالفان محكوم كرده‌ و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این كشور شده‌اند.
رژیم آل خلیفه با ادامه سیاست سركوب اعتراض مردمی ، ده‌ها معترض را كشته و بسیاری از فعالان سیاسی و مخالف را به حبس‌های طولانی‌مدت محكوم كرده است.
همچنین وزارت كشور رژیم بحرین تابعیت شیخ عیسی قاسم را در پی اعتراض ها به رژیم آل خلیفه لغو كرده است. رژیم منامه مدعی است كه شیخ عیسی قاسم از جایگاه خود برای خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت و اختلاف های فرقه‌ای استفاده كرده است؛ ادعاهایی كه از طرف این روحانی برجسته بی‌اساس خوانده‌شده است.
مسعود شجره رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس امروز (چهارشنبه) با انتشار بیانیه‌ای در رابطه با هفتمین سالگرد خیرش مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه گفت: این حركت اعتراضی در جهت انتقال قدرت به مردم و ایستادگی علیه دیكتاتوری صورت گرفت و هر انسان آزاده‌ای نمی‌تواند از این نهضت حمایت نكند.
وی افزود: تمام ارگان‌های حقوق بشری بدون استثنا علیه رژیم دیكتاتوری بحرین به پا خواسته و از دولت این كشور خواسته‌اند تا در مقابل آرمان‌های مردم این كشور پاسخگو باشند. بایستی دولت بحرین و آن‌هایی كه ناعادلانه از آن حمایت می‌كنند را تحت‌فشار قرارداد. حمایت از رژیم آل خلیفه كه مردم كشورش را مورد اذیت و آزار قرار می‌دهد به نفع دولت انگلیس و به‌طوركلی دولت‌های اروپایی نیست.
رئیس كمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در این بیانیه خواستار ایستادگی در برابر نقض گسترده حقوق بشر و حمایت از آرمان‌های مردم بحرین شد.
وی همچنین با مقایسه سركوب مردم بحرین از سوی نیروهای حكومتی با دوران پیش از انقلاب اسلامی ایران گفت: اتخاذ چنین سیاست‌های غلطی نتیجه معكوس داد و به سرانجام نرسید. ما وظیفه‌داریم به قدرت‌های جهانی یادآوری كنیم كه به‌جای حمایت از دیكتاتوری از مردم بحرین حمایت كنند چراكه اكنون بحرینی ها، انگلیس را حامی سركوبگری و شكنجه علیه خود می‌دانند.
شبد**اروپام ** هـ ن **1010