دكتر ساغر صالح پور در حاشیه دومین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی به خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: بیماری سل بیماری خطرناكی است كه روی سیستم های مختلف بدن تاثیرات منفی می گذارد و در بروز ناباروری نیز موثر است.
وی گفت: این بیماری می تواند سبب چسبندگی جدار داخلی رحم (آندومتر) و از دست رفتن آندومتر، عدم توانایی رحم برای لانه گزینی، باعث بسته شدن یا چسبندگی لوله های رحمی، چسبندگی لگن و اختلال در عملكرد انتقال اسپرم، تخمك و جنین شود.
صالح پور درخصوص شیوع این بیماری و تاثیر آن بر بارداری زنان در ایران اظهار كرد: سل در مركز ایران چندان شایع نیست اما در غرب و شرق ایران و به خصوص در مناطقی كه مهاجرت از كشورهای مجاور زیاد است، هنوز دیده می شود و این مساله می تواند از علل ناباروری زنان مبتلا در این مناطق باشد.
وی توصیه كرد: زنان مبتلا به بیماری سل باید قبل از اقدام به بارداری ابتدا بیماری سل را به طور كامل درمان كنند تا تاثیرات آن در بارداری به حداقل برسد.
** ناباروری و علل آن
دبیر اجرایی دومین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی توضیح داد: ناباروری علل مختلفی از جمله علل مردانه و زنانه دارد؛ در خصوص علل زنانه ممكن است رحم، لوله ها یا تخمك گذاری مشكل داشته باشد.
صالح پور گفت: اگر مشكل ناباروری مربوط به رحم باشد، ممكن است رحم از نظر ساختاری دچار مشكل باشد یا توان كافی برای پذیرش اسپرم نداشته باشد؛ مشكل ساختاری شامل مواردی مانند وجود میوم ها، پولیپ ها، دیواره های اضافی، اختلالات مادرزادی یا چسبندگی های اكتسابی در اثر عفونت ها، بیماری هایی مانند سل یا جراحی های مكرر می شود.
وی اظهار كرد: مشكل رحم در پذیرش اسپرم رحم برای لانه گزینی ممكن است به دلایل هورمونی، ایمونولوژیك یا ژنتیكی باشد. گاهی لوله های رحمی نیز ممكن است دچار مشكلاتی مانند بسته بودن به صورت مادرزادی یا اكتسابی در اثر عفونت ها یا جراحی ها باشد یا اینكه حركات و عملكرد خوبی نداشته باشد و نتواند تخمك و اسپرم و جنین تشكیل شده را به موقع جابه جا كند.
** شایعترین علل ناباروری در ایران
متخصص زنان، زایمان و نازایی در مورد شایعترین علل ناباروری در ایران گفت: در ایران معمولا عدم تخمك گذاری و وجود تخمدان پلی كیستیك از شایعترین علل ناباروری به شمار می رود كه حدود 35 درصد زنان نابارور با این مشكل روبه رو هستند.
صالح پور افزود: پس از آن ابتلا به بیماری آندومتریوز است كه حدود 25 درصد زنان در اثر ابتلا به این بیماری دچار ناباروری هستند و پس از آن علل دیگر به تناسب وجود دارد.
** شیوع ناباروری در ایران
دبیر دومین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی شیوع ناباروری در بین زوجین ایرانی را حدود 12 درصد اعلام كرد و گفت: زوجینی كه یك سال پس از اقدام به بارداری فرزنددار نمی شوند، جزء آمار ناباروری محاسبه می شوند.
** درمان های جراحی و غیرجراحی
صالح پور درمان ناباروری را به دو صورت جراحی و غیرجراحی عنوان كرد و گفت: جراحی ها به صورت بسته و به روش آندوسكوپی انجام می شود و درمان های غیرجراحی نیز به صورت درمان های هورمونی، ایمونولوژیك و درمان های ژنتیكی است.
وی برای پیشگیری از بروز ناباروری در زنان توصیه كرد: سن ازدواج و فرزنددار شدن پایین بیاید تا با مشكلات ناباروری كمتر روبه رو شوند؛ هرچه سن افزایش یابد به خصوص از 35 سالگی به بالا توان باروری كمتر می شود و همچنین میزان سقط و تولد جنین های غیرطبیعی نیز بیشتر خواهد شد.
به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، دومین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در 25 تا 27 بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد.
علمی**1834 ** 1569
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: علی حبیبی
تهران- ایرنا- دبیر اجرایی دومین كنگره بین المللی چالش های بالینی در مامایی، زنان و نازایی از بیماری سل به عنوان یكی از علل ناباروری یاد كرد و گفت: این بیماری از علت های بروز مشكل ناباروری به ویژه در مناطق مهاجرپذیر غرب و شرق ایران به شمار می رود.