زینبیه اصفهان به قطب فرهنگی و كانون گردشگری مذهبی تبدیل می شود

اصفهان- ایرنا- مدیر طرح توسعه آستان مقدس حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (ع) گفت: حرم زینبیه واقع در ضلع شمالی بزرگ شهر اصفهان به قطب فرهنگی -آموزشی و كانون گردشگری مذهبی تبدیل می شود.

مهرداد كیهانفر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی این طرح زیرساختی با كاربری زیارتی ، آموزشی و گردشگری مذهبی از سال 92 با همكاری شهرداری اصفهان آغاز شده و قرار است تا شهریور ماه سال آینده تكمیل شود.
‌وی با اشاره به اینكه در قالب طرح توسعه زینبیه سومین فضای بزرگ شهری بعد از میدان نقش جهان و امام علی(ع) ساخته خواهد شد افزود: احداث این میدان بزرگ در مجاورت حرم حضرت زینب(س) محرك توسعه ای برای منطقه 14 كه از مناطق كمتر توسعه یافته شهر اصفهان است، محسوب می شود.
وی با بیان اینكه مدیریت شهری اصفهان اهتمام ویژه ای برای اجرای این طرح دارد اظهاركرد: عملیات اجرایی این میدان در دست اجراست و تاكنون نیز 35 درصد از اراضی واقع در میدان شهری آزاد و محور 45 متری جنوب به طول 500 متر و زیربنای18 هزارمتر مربع ساخته شده است.
مدیر طرح توسعه آستان مقدس حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (ع) گفت: طرح توسعه حرم در كمیسیون ماده 5 نیز با احداث میدان شهری در كنار زیارتگاه با رویكرد باز آفرینی شهری و ایجاد مركز منطقه ای در شمال شرقی اصفهان برای تامین كمبود برخی از سرانه ها در منطقه 14 شهرداری مورد تصویب قرار گرفت.
او با بیان اینكه گستره طرح توسعه حرم زینبیه 34 هكتار است كه 30 هكتار آن میدان شهری و 4 هكتار محل امامزاده و حوزه زیارتی خواهد بود، خاطرنشان كرد: شهرداری در این 30 هكتار كه جزو معابر شهری است، ورود پیدا كرده است.
وی اظهاركرد: زیربنای حوزه زیارتی این طرح ، 80 هزار مترمربع است كه برای بیش از 14هزار متر آن در قالب فاز یك توسط شهرداری منطقه 14 پروانه صادر شده است.
كیهانفر با اشاره به اینكه برای عملیات اجرایی فاز یك؛ 200 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است، ادامه داد: آزادسازی این طرح در دست انجام است، و تا كنون 90 درصد از حوزه زیارتی آزادسازی و به میزان 32هزار مترمربع محصور شده است.
وی با اشاره به اینكه برای تكمیل آزادسازی حوزه زیارتی باید شهرداری منطقه 14 محور شرقی این حوزه حدفاصل میدان شهری را به مدیریت حرم واگذار كند تا آزاد سازی پروژه تكمیل شود، گفت:‌ همچنین باید محور شمالی حوزه زیارتی و تاسیسات شهری توسط شهرداری منطقه برای توسعه بقعه جمع آوری شود از همین رو جلسه هایی با شهرداری، مدیریت حرم حضرت زینب(س) و اوقاف شهرستان درحال برگزاری است.
مدیر طرح توسعه حرم زینبیه بیان اینكه سازه بتنی مناره و احداث بقعه حرم تكمیل شده است، اظهاركرد: عملیات اجرایی گنبد آن تاكنون بیش از 20 درصد پیشرفت داشته است.
كیهانفر افزود: در قالب این طرح پروژه های خدماتی در حوزه شهری شامل كاربری هایی همچون هتل 5 ستاره، هتل 3 ستاره، زائرسرا، آموزشی و خدماتی و مجموعه اداری، تجاری و پاركینگ برای تامین بخشی از كمبود های منطقه 14 در نظر گرفته شده است.
وی افزود: حوزه شهری این طرح 15 هكتار است كه عملیات اجرایی آن توسط شهرداری در حال انجام است و قرار است تا سه سال آینده تكمیل خواهد شد.
مدیر طرح توسعه حرم حضرت زینب اضافه كرد: ایستگاه های قطار شهری حرم حضرت زینب(س) در همجوار حوزه زیارتی مكان یابی شده و اكنون نیز در دست اجراست.
وی با بیان اینكه زائران زیادی از بیش از 16 كشور مسلمان جهان بطور مستقیم برای زیارت این بارگاه مقدس مشرف می شوند گفت:حرم مطهر حضرت زینب در این شهر ،ظرفیت مذهبی و اقتصادی بی نظیری محسوب می شود كه می تواند هویت اقتصادی منطقه را تغییر دهد.
كیهانفر با بیان اینكه منطقه 14 شهرداری اصفهان از حدود 50 درصد میانگین خدمات و سرانه شهری اصفهان برخوردار است گفت: اجرای این پروژه می تواند به عنوان محرك توسعه منطقه، كمبود خدمات و سرانه های منطقه 14 را جبران كند.
وی تشریح كرد: این منطقه ظرفیت تبدیل شدن به قطب فرهنگی و می تواند محرك توسعه و بستری مناسب در جهت تعدیل و رفع بسیاری از معضلات و مشكلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محروم ترین منطقه شهری اصفهان باشد.
حضرت زینب(س ) از فرزندان حضرت امام موسی بن جعفر( ع )است كه مضجع شریف ایشان بنابر گفته شیخ ابوالحسن عمری (سده پنجم) در روستای ارزنان قرار داد، این روستا هم اكنون به اصفهان متصل شده و به نام زینبیه شهرت دارد.
این مكان مقدس هم اكنون زیارتگاه بسیاری از مسلمانان است كه از نقاط مختلف ایران و جهان به این مكان مقدس می آیند.

ت 7150 /
خبرنگار: علی نعمانی ** انتشار: سلطانمرادی