۲۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۱۱
کد خبر: 82832853
T T
۰ نفر
امسال 300هزار میلیارد ریال اوراق بدهی دولت منتشر شد

یزد - ایرنا - مدیركل مركز مدیریت بدهی ها و تعهدات عمومی دولت گفت: امسال انتشار اوراق بدهی دولتی بر اساس قانون بودجه تا 340هزار میلیارد ریال تعیین شد كه تاكنون 300 هزار میلیارد ریال آن منتشر شده است.

مهدی بنانی روز پنجشنبه در سومین همایش آشنایی با اسناد خزانه اسلامی در محل اداره كل امور اقتصادی و دارایی استان یزد كه با حضور كارشناسان و ذیحسابان دستگاه ها برگزار شد، این مطلب را بیان كرد.
وی افزود: امسال افزون بر 95 هزار میلیارد ریال اوراق بر اساس بند «ه» تبصره پنج قانون بودجه سال 96، تنها در قالب اسناد خزانه اسلامی منتشر می شود.
وی اضافه كرد: دولت برای تسویه بدهی‌های مسجل خود با حفظ قدرت خرید مردم ، بابت طرح ‌‎های تملك دارایی‌های سرمایه‌ای و مابه‌التفاوت قیمت تضمینی محصولات كشاورزی با قیمت فروش در بورس اسناد خزانه اسلامی به قیمت اسمی و سررسید معین به طلبكاران واگذار می‏ كند.
مدیركل مركز مدیریت بدهی ها و تعهدات عمومی دولت با بیان اینكه اسناد اسلامی از مالیات معاف است ، تاكید كرد: این اسناد عملا از سال 1393 طراحی و شروع شد كه استارت تأسیس بازار بدهی در كشور بود كه در ادامه سایر ابزار و اوراق نیز به كمك آن آمد.
بنایی تصریح كرد: اسناد خزانه با سررسید كمتر از یك سال است كه برای نخستین بار اجازه داده شد، برای مدیریت نقدینگی اوراق منتشر شود و فلسفه اصلی این بود كه در 6 ماه اول سال پروژه‌های عمرانی را از لحاظ مالی تامین كند و در 6 ماه دوم كه دولت به منابع مالی خود دسترسی پیدا می‌كند، اسناد را از محل این منابع تسویه كند و بدین ترتیب فاصله بین منابع و مصارف دولت درست مدیریت می‌شود.
وی ادامه داد: در واقع انتشار اسناد برای استفاده در پروژه‌های عمرانی موجب شد در فصل مناسب منابع در اختیار قرار گیرد و در فصل بعدی اسناد تسویه شود.
این مسئول تاكید كرد: بازار بدهی ، نقش مدیریت برخی سوداگری ها در عرضه سپرده ها و كمك به مدیریت سرمایه را انجام می دهد و به مرور موجب آرامش در بازار خواهیم بود كه نمونه آن بازار مسكن و طلا قابل مشاهده است.
سومین همایش آشنایی با اسناد خزانه اسلامی بعد از 2 روز همایش حسابداری تعهدی در یزد برگزار شد.
در این همایش كه مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، ذیحسابان و كارشناسان ارشد مالی دستگاه های اجرایی یزد حضور داشتند، آموزش های لازم در زمینه های مسائل مالی و تخصصی، رفع چالش های حوزه مالی دستگاه های اجرایی مورد بررسی قرار گرفت.
نحوه تغییر مبنای حسابداری نقدی به تعهدی، انواع صورت های مالی و لزوم ارائه آن از طریق سامانه های الكترونیكی « سماد» و «سناما»، نحوه تهیه فرم عملكرد و صورت های مالی و ثبت دقیق مطالبات و بدهی های دولت از دیگر مباحث طرح شده در این همایش بود.
1968/ 2047/ خبرنگار : محمودرضا رحمانی ** انتشار: عباسقلی اشكورجیری
@irnayazdd