رئيس اتاق بازرگاني: تصميم ‌گيريهاي منفصل در موضوعات اقتصادي به ويژه صادرات يك ايراد بزرگ است

مشهد- ايرنا- رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران گفت: هم اكنون هر سازمان و ارگاني در حوزه صادرات كار خودش را مي ‌كند و فقط به فكر خود است. تصميم ‌گيريهاي منفصل و غيرهمگراي سازمانهاي دولتي در موضوعات اقتصادي و به ويژه صادرات يك ايراد بزرگ است.

اتاق بازرگاني، صنايع و معادن خراسان رضوي روز پنجشنبه به نقل از غلامحسين شافعي در نشست كميسيون تجارت اتاق بازرگاني اين استان با هدف طرح مسائل و مشكلات صادركنندگان، گزارش داد: اگر متولي اصلي امر صادرات سازمان توسعه تجارت معرفي مي شود پس بايد همين سازمان حرف اول و آخر را در اين حوزه بزند. مسير فعاليت صادركنندگان مي بايست تسهيل و تسطيح شود و در اين زمينه فقط سازمانهاي توسعه تجارت و صنعت، معدن و تجارت اظهار و اعمال‌نظر كنند.
وي همچنين ماليات را مساله ‌اي در صدر مشكلات فعالان اقتصادي معرفي و بيان كرد: در اينكه ما به عنوان مردم اين كشور و فعالان اقتصادي بايد به ماليات رسميت داده و حقوق حقه دولت را بپردازيم شكي نيست همانطور كه بالاترين جريمه و خطاي يك فعال اقتصادي در ديگر كشورها عدم پرداخت ماليات حقه دولت است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران افزود: سهم مالياتي خراسان رضوي هر ساله افزايش مي يابد. اين درحالي است كه ماليات برخي واحدهاي بزرگ استان مثل ايران خودرو كه همه سختيها و آلودگيهاي آن را خراسانيها تحمل مي‌كنند در تهران پرداخت مي‌شود كه اين موضوع بايد اصلاح و سهم مالياتي استان كاهش يابد.
وي در خصوص ماليات بر ارزش افزوده بخش صادرات نيز گفت: اينكه بازگرداندن ماليات بر ارزش افزوده به صادركننده منوط به تسويه بدهيهاي مالياتي او باشد قابل پذيرش نيست. اين مبلغ بايد ظرف يك ماه و بدون توجه به بحثهاي مالياتي صادركنندگان پرداخت شود.
شافعي در ادامه به برگزاري مراسم روز ملي صادرات اشاره و بيان كرد: صادركنندگان منتخبي كه در بازار داخلي فعاليت مي‌ كنند از عنواني كه در اين روز كسب كرده‌اند به عنوان تبليغ خود بهره مي‌گيرند اما افرادي كه در بازارهاي خارجي كار مي‌كنند هيچ استفاده‌اي از اين موضوع نمي‌برند.
وي با تاكيد بر لزوم ايجاد رقابتي جدي براي كسب عنوان 'نمونه' در ميان صادركنندگان گفت: هم اينك در كشور ما تفاوتي بين صادركننده نمونه با غيرنمونه اعمال نمي‌ شود. اگر مسئولان واقعا به اين موضوع كه صادرات موتور محرك اقتصاد كشور است اعتقاد دارند بايد برايش بودجه بگذرانند چون بخش صادرات با بودجه هاي كنوني تحريك نمي‌ شود.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران به موضوع سهم و نرخ منابع بانكي براي صادرات نيز اشاره و بيان كرد: در مساله تامين نقدينگي مشكل ديگري داريم كه بسيار تعيين‌ كننده و آن مشكل اعتباري است‌. با اين توضيح كه در گذشته بسياري از تاجران كار مي‌كردند و پول خود را بنا به اعتبار طرف مقابل بلافاصله دريافت نمي‌كردند اما امروز مقدار زيادي از اين حجم عظيم اعتباري در كار اقتصادي حذف شده است.
وي افزود: سهم صادرات از تسهيلات بانكي در سال 1385 به ميزان 5.4 درصد بوده و اين سهم امروز به چهار دهم درصد كاهش يافته و اين درحالي است كه همواره از لزوم توسعه صادرات مي‌گوييم.
شافعي همچنين حضور خراسان رضوي را در مجامع اقتصادي بين‌المللي و داخلي كمرنگ توصيف و بيان كرد: هيچ انگيزه‌اي از فعالان اقتصادي استان براي حضور در تشكلهايي كه در اتاق بازرگاني ايران تشكيل مي‌شود نمي ‌بينيم و لازم است اين حضور پررنگتر شود.
خبرنگار: كاميار اسماعيل پور**انتشار: حسين كريم زاده
1922/1858