وزارت بهداشت نظام جامع سلامت را با اولويت پيشگيري اجرا مي كند

تهران - ايرنا - معاون پرستاري وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت نظام خدمات جامع و همگاني سلامت با اولويت بهداشت و پيشگيري بر درمان را بر اساس تكليف برنامه ششم توسعه اجرا مي كند كه مراقبت هاي اوليه سلامت و به كارگيري گروه هاي پرستاري در سطح جامعه و منزل ازجمله اقدامات آن است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از وبدا، دكتر مريم حضرتي در كارگاه ' مديريت پرستاري بحران ' با اشاره به اهميت حوزه سلامت در زندگي مردم، افزود: سلامت، نياز اوليه و تقاضاي مردم است و به همين دليل، تشكيل كارگروه هاي مربوطه در اين بخش و فعاليت آنها، از اهميت ويژه اي برخوردار است.
معاون پرستاري وزارت بهداشت در بيان اهميت برگزاري كارگاه مديريت پرستاري بحران، به توانمندي پرستاران در بخش هاي مختلف و در شرايط خاص اشاره كرد و گفت: عموما در 45 روز اول در هر شرايط بحراني، خدمات پرستاري در كنار پزشك (عمومي) بيشترين خدمات مورد نياز مردم است و اگر پرستاران آماده باشند، بخش اعظم نياز مردم در شرايط بحراني، مديريت مي شود.
وي با توجه به لزوم آمادگي پرستاران براي فعاليت در شرايط بحراني كه در آن بسياري از برنامه ها و مسائل غيرقابل پيش بيني است، تاكيد كرد: با توجه به پتانسيل بسيار ارزشمندي كه در اين قشر وجود دارد، اگر بتوانيم تيم هايي را براي مديريت پرستاري در شرايط بحراني داشته باشيم، مي توانيم علاوه بر فعاليت در داخل كشور، در صورت لزوم فعاليت برون مرزي نيز داشته باشيم.

** آمادگي و اعزام 200 پرستار به مناطق زلزله زده كرمانشاه
دكتر حميدرضا خانكه، رئيس مركز تحقيقات و گروه آموزشي سلامت در حوادث و بلايا دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي نيز در مراسم آغاز به كار اين كارگاه، با بيان تاريخچه كوتاهي از وقوع زلزله هاي رودبار، بم و كرمانشاه و تعداد كشته شدگان و مصدومان اين زمين لرزه ها، گفت: كشور ما براساس مستندات در معرض مخاطرات و حوادث و بلاياي غيرمترقبه است و اين درحالي است كه نگاه ما به توسعه در كشور، با توجه به مديريت خطر نيست.
وي افزود: بعد از وقوع زلزله بم، دولت وقت دستور تشكيل ستاد مديريت بحران را در كشور داد و در اين ستاد، وظيفه خدمات مربوط به حوزه سلامت و رياست كارگروه سلامت در حوادث غيرمترقبه، با وزير بهداشت است و دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور نماينده وزير بهداشت در سراسر كشور و مديريت بحران در آن مناطق هستند.
قائم مقام سازمان اورژانس كشور همچنين اظهار كرد: اكنون در سطح جهان، سطح خدمات سلامت كشورها، با تعداد كشته ها و مجروحان در حوادث و بلايا در آن كشورها ارزيابي مي شود.
خانكه افزود: بعد از وقوع زلزله كرمانشاه، با هماهنگي به عمل آمده با معاون پرستاري وزارت بهداشت، با توجه به آمادگي لازم در بخش پرستاري وزارت بهداشت، در كمتر از دو ساعت، 200 پرستار آماده اعزام و ارائه خدمت به مصدومان بودند.
رئيس مركز تحقيقات سلامت در حوادث و بلايا وزارت بهداشت، به چگونگي برگزاري كارگاه آموزشي مديريت پرستاري بحران اشاره كرد و افزود: اين كارگاه در قالب سه پودمان برگزار مي شود و در پايان آن، گواهينامه مربوطه از سوي وزارت بهداشت و در صورت امكان، گواهي بين المللي براي شركت كنندگان صادر خواهد شد .
اولين دوره كارگاه كشوري ' مديريت پرستاري بحران ' از روز سه شنبه (24 بهمن ماه) به مدت سه روز با حمايت معاونت پرستاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، همكاري سازمان اورژانس كشور و با همت مركز تحقيقات سلامت در حوادث و بلايا دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در سالن اجتماعات فارابي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در حال برگزاري است.
علمي** 1834**1569
تنظيم: شفيعي ** انتشار: علي حبيبي