سيد رحيم سجادي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اجراي اين طرح در 400 هزار هكتار از اراضي كشور برنامه ريزي شده كه در مرحله اول آن 227 هزار هكتار ساماندهي مي شود.
وي افزود: براي مرحله اول اين طرح 50 هزار ميليارد ريال اعتبار تخصيص داده شده كه اين ميزان تا پايان نيمه اول سال 97 در شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي رودخانه هاي مرزي، 227 هزار هكتار زمين زراعي هزينه و اجرا مي شود.
سجادي با بيان اينكه اعتبارات اين طرح به دستور رهبر معظم انقلاب و از محل صندوق توسعه ملي كشور تامين اعتبار مي شود، اضافه كرد: حدود 20 تا 30 درصد طرح به احداث باغات اختصاص بافته و در باقي اراضي، مزارع زراعي ايجاد مي شود كه در تمامي آنها، اجراي سيستم هاي نوين آبياري نيز مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته مجري طرح جامع شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي رودخانههاي مرزي وزارت جهاد كشاورزي، در پايان مرحله اول اين طرح علاوه بر ايجاد 200 هزار شغل در حوزه هاي مختلف كشاروزي، حدود چهار ميليون و 500 هزار تُن نيز محصول زراعي و باغي در اين اراضي نيز توليد مي شود.
سجادي گفت: مرحله اول اين طرح در 10 استان اجرا مي شود كه آذربايجان غربي با 61 هزار و 570 هكتار زمين بيشترين و خراسان جنوبي با 300 هكتار كمترين سطح عمليات در دست اجرا را دارند.
به گفته وي، هدف از اجراي پروژه هاي مصوب در حريم رودخانه هاي مرزي براي افزايش راندمان آبياري با مهار آب هاي مرزي، تثبيت جمعيت در مناطق مرزي و افزايش توليد و اشتغال موثر و افزايش درآمد و رفاه روستاييان است كه اتمام آنها نقش موثر و بسزايي در توسعه مناطق مرزي دارد.
وي سهم استان كردستان در مرحله اول اجراي اين طرح را 17 هزار و 102 هكتار با 300 ميليارد ريال اعتبار مصوب اعلام كرد و گفت: اجراي طرح در اين استان هم اكنون 61 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و به عبارتي در بيش از هشت هزار و 600 هكتار اجرا شده است.
سجادي با بيان اينكه وزارت نيرو در اين طرح عهده دار نگهداري و ذخيره آب است، تاكيد كرد: وزارت جهاد كشاورزي در نظر دارد اجراي مرحله دوم اين طرح را بزودي به نهادهاي ذيصلاح پيشنهاد كند تا در صورت تامين اعتبار مورد نياز به محض پايان مرحله اول، اجراي طرح در اراضي باقي مانده نيز آغاز شود.
به گزارش ايرنا، 50 درصد درصد از 17 هزار و 102 هكتار اراضي مورد هدف طرح جامع ساماندهي رودخانه هاي مرزي كشور در كردستان براي احداث باغ و نيم ديگر آن براي احداث مزارع آبي در نظر گرفته شده است.
پروژهاي پاياب سد ژاوه سنندج با يك هزار هكتار، پاياب سد آزاد سنندج با چهار هزار و 300 هكتار و پاياب سد قشلاق سنندج با يك هزار 500 هكتار به صورت كامل براي توسعه باغات در نظر گرفته شده است.
استان كردستان داراي يك ميليون و ۲۰۰ هزار هكتار اراضي است كه از اين ميزان ۱۲۰ هزار هكتار آبي است و از ميزان كل اراضي آبي نيز حدود ۴۸ هزار هكتار باغ است.
۲ ميليون و ۴۰۰ هزار تن ميزان توليد ساليانه محصولات كشاورزي استان كردستان است كه ۳۲۰ هزار تن از اين ميزان مربوط به محصولات باغي است و باقي نيز مربوط به زراعت است.
عمده محصول توليد زراعي اين استان مربوط به گندم با حدود ۸۰۰ هزار تن است و عمده محصول توليدي باغي نيز توت فرنگي با حدود ۴۸ هزار تن است.
رودخانه سيروان طولاني ترين رود در استان كردستان است و شاخه هاي اصلي آن رودهاي گاورود و قشلاق است، گاورود از كوه هاي كان كبود سقز سرچشمه مي گيرد و قشلاق از كوه هاي پير محمد سرازير مي شود.
قسمتي از اين رود، در بخش هاي مياني باعث ايجاد مرزي بين ايران و عراق مي گردد و به منطقه دياله مشهور است و پس از آن به خليج فارس مي ريزد.
رودخانه قشلاق به طول 90 كيلومتر، رودخانه سيروان به طول 100 كيلومتر، زرينه رود به طول 302 كيلومتر، تلوار به طول 142 كيلومتر و گاورود به طول 120 كيلومتر از جمله رودخانه هايي است كه سرچشمه يا بخشي از آن در كردستان جريان دارد. كردستان 230 كيلومتر مرز با كشور عراق دارد.
3034/9102
طرح ساماندهي اراضي حاشيه رودخانه هاي مرزي كشور 63 درصد پيشرفت فيزيكي دارد
۳ اسفند ۱۳۹۶، ۸:۵۲
کد خبر:
82839907
سنندج - ايرنا - مجري طرح جامع شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي رودخانههاي مرزي وزارت جهاد كشاورزي گفت: اجراي مرحله اول طرح جامع شبكه هاي فرعي آبياري و زهكشي اراضي حاشيه رودخانه هاي مرزي كشور هم اكنون از 63 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.