به گزارش ایرنا، 'محمد فیصل' روز جمعه درنشست خبری هفتگی خود با رسانه های خارجی وداخلی در محل ساختمان وزارت خارجه پاكستان، در خصوص طرح انتقال گاز ایران به پاكستان گفت كه این طرح از سوی دولت ادامه می یابد.
وی هفته گذشته نیز در نشست خبری خود با رسانه ها با تاكید بر اجرای خط لوله گاز ایران به پاكستان به دلیل نیازهای رو به رشد انرژی در كشورش گفت:اسلام آباد در خصوص تكمیل خط لوله صلح در كنار ایران می ماند.
وی از ایران و پاكستان به عنوان دو كشور دوست و برادر یاد كرد و اظهار داشت: پاكستان در خصوص پروژه خط لوله گاز ایران و پاكستان - موسوم به خط لوله صلح - با ایران در ارتباط است.
به گزارش ایرنا، با وجود اینكه پاكستان قرارداد واردات گاز از ایران از طریق احداث خط لوله صلح را امضا كرده و اكنون نزدیك به سه سال است كه از ضرب الاجل تعیین شده در این قرارداد می گذرد، اسلام آباد تاكنون هیچ اقدامی در انجام تعهدات خود در قبال این قرارداد انجام نداده و هیچ گام عملی برای احداث خط لوله گاز در خاك خود برنداشته است.
ایران پیش از پایان ضرب الاجل این قرارداد (پایان دسامبر سال 2014) به تعهدات خود عمل كرد و خط لوله صادرات گاز به پاكستان را تا نزدیكی مرزهای پاكستان احداث كرد.
فیصل در بخش دیگری از سخنانش در این نشست خبری گفت كه اعزام نیروهای پاكستانی به عربستان هرگز به منظور ملحق شدن به ائتلاف نظامی كشورهای اسلامی نیست بلكه هدف از این اقدام آموزش نیروهای سعودی است.
به گزارش ایرنا روابط عمومی ارتش پاكستان پیش از این اعلام كرده بود كه حتی یك سرباز پاكستانی به مرز یمن وارد نمی شود و نگرانی پارلمان و مجلس سنا در این زمینه بیمورد است.
ارتش پاكستان اعلام كرد كه این كشور گروهی از نیروهای خود را برای انجام ماموریتهای مستشاری و آموزش نیرو، به عربستان سعودی اعزام كرده است.
«آصف غفور»سخنگوی ارتش پاكستان با اعلام این خبر تاكید كرد كه نیروهای پاكستانی هرگز در خارج از خاك عربستان حضور نخواهند داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاكستان در بخش دیگری از سخنانش همچنین در خصوص اخباری مبنی بر اینكه چین برای تامین امنیت كریدور اقتصادی مشترك با پاكستان، با گروههایی نظیر جنبش آزادیخواه بلوچستانِ پاكستان مذاكره كرده است، افزود:پیش تر، چین هرگونه مذاكره با گروه های جدایی طلب بلوچ در پاكستان را پیش تر تكذیب كرده است.
یه گزارش ایرنا پیش از این 'فایننشال تایمز'مدعی شده بود كه چین برای تامین امنیت كریدور اقتصادی مشترك با پاكستان، با گروههایی نظیر جنبش آزادیخواه بلوچستانِ پاكستان مذاكره كرده است.
در این گزارش آمده بود كه آغاز تلاشهای پكن برای مذاكره با این گروه تروریستی مربوط به پنج سال قبل بوده است.
بنابر این گزارش، این اقدام چین سبب شد تا طی این مدت حمله تروریستی بزرگی گریبان پروژه مشترك چین و پاكستان را نگرفته و مراحل مختلف آن رو به تكمیل باشد.
فیصل همچنین گفت:پاكستان به آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به اتخاذ تدابیر امنیتی بیشتر (درخصوص دارایی های هسته ای این كشور) اطمینان داده است.
وی همچنین با اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه پاكستان به روسیه، تصریح كرد:دو كشور مذاكرات موثری درخصوص اوضاع منطقه ای و بین المللی انجام دادند و ما مخالف هرگونه تحریم علیه روسیه یا هر كشور دیگری هستیم.
فیصل گفت:پاكستان و روسیه درخصوص افزایش تهدید داعش در افغانستان دغدغه مشترك دارند.
آساق**6125**1590
اسلام آباد - ایرنا - سخنگوی وزارت خارجه پاكستان گفت كه طرح انتقال گاز ایران به پاكستان كنار گذاشته نشده و این طرح در جای خود باقی بوده و ادامه می یابد.