۴ اسفند ۱۳۹۶، ۲۳:۱۷
کد خبر: 82841380
T T
۰ نفر
هشدار رئیس كمیسیون اروپا درباره ضررهای تاخیر در توافق بودجه اروپا

وین - ایرنا - رئیس كمیسیون اروپا با بیان اینكه 'وقت طلاست' در خصوص ضررهای تاخیر در توافق بودجه اروپایی مربوط به بعد از سال 2020 هشدار داد؛ همزمان رئیس شورای اروپا از توافق سران اروپا برای افزایش بودجه دفاعی و امنیتی خبر داد.

به گزارش ایرنا ، سران 27 كشور عضو اتحادیه اروپا روز جمعه در نشست غیررسمی شورای اروپا در بروكسل گرد هم آمدند و درخصوص بودجه این اتحادیه پس از خروج انگلستان و همچنین نحوه انتخاب رئیس بعدی كمیسیو ن به بحث و تبادل نظر پرداختند.
این نشست در قالب EU27 (بدون حضور انگلستان) برگزار شد و در آن موضوع های سازمانی از جمله تركیب اعضای پارلمان اروپا بعد از انتخابات سال 2019 و نحوه انتصاب پست های عالی و همچنین آینده 'چهارچوب مالی چندساله' (MFF) بعد از سال 2020 مورد بحث قرار گرفت.
چارچوب مالی چندساله (MFF) برای دوره های زمانی 5 تا 7 سال ، محدوده های بودجه عمومی سالیانه اتحادیه اروپا را تعیین و مشخص می كند كه این اتحادیه در هر سال چه مبلغی میتواند برای حوزه های مختلف فعالیت خود هزینه كند. شورای اروپا پس از كسب موافقت پارلمان اروپا ، مقررات چهارچوب مالی چندساله را تصویب میكند. هدف از این چهارچوب این است كه تصویب بودجه سالیانه اتحادیه اروپا آسان تر شود.
یونكر رئیس كمیسیون اروپا در كنفرانس خبری پس از نشست غیررسمی شورای اروپا در بروكسل گفت كه تاخیر در توافق بر سر بودجه اروپا به قیمت از دست رفتن 5 هزار شغل پژوهشی در هر ماه تمام می شود و تنها در سال 2021 موجب از دست رفتن 600 هزار فرصت تحصیلی 'ارازموس' می شود.
ارازموس برنامه ای تامین اعتبار شده از طرف كمیسیون اروپا است كه به تبادل دانشجو و كاركنان، مهارت آموزی و برگزاری رویداد ها در كشورهای عضو اتحادیه می پردازد.
یونكر تاكید كرد: كسانی كه می خواهند بودجه اتحادیه اروپا را از رقم كنونی 1.13 درصد به یك درصد درآمدهای ناخالص EU27 محدود كنند باید بدانند كه چنین كاهشی به معنی كاهش بودجه های كشاورزی و همبستگی اروپایی به میزان 15 درصد است یا در غیر این صورت باید بودجه سایر سیاستها را تا 45 درصد كاهش دهیم.
یونكر اواسط دی ماه از كشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست كه پس از خروج انگلیس از این اتحادیه ، پول بیشتری برای بودجه مشترك بلندمدت اتحادیه اروپا بپردازند. وی در كنفرانس اندیشكده كمیسیون اروپا در بروكسل با موضوع بودجه آینده گفت كه بودجه اتحادیه اروپا پس از سال 2020 باید بیش از یك درصد از تولید ناخالص داخلی اروپا باشد و افزود: اگر می خواهیم سیاست های اتحادیه اروپا را پیگیری كنیم و این سیاست ها را به میزان كافی تامین اعتبار كنیم به بیش از یك درصد تولید ناخالص داخلی نیاز داریم. رئیس كمیسیون اروپا در این زمینه به حوزه هایی مانند مهاجرت ، دفاع و امنیت داخلی و خارجی به عنوان زمینه هایی كه مستلزم افزایش بودجه مشترك هستند اشاره كرد.
كمیسیون اروپا قرار است پس از رایزنی درباره اولویت های كاری اتحادیه اروپا ، پیشنهاد رسمی خود در خصوص بودجه بلندمدت آینده این اتحادیه را روز دوم ماه مه ( 12 اردیبهشت 1397) ارائه كند. كمیسیون اروپا اعلام كرده كه در نظر دارد تا پیش از پایان سال جاری میلادی مذاكرات مربوط به بودجه سالهای 2021 تا 2027 را به سرانجام برساند اما بسیاری این هدف را بلندپروازانه می دانند . مذاكرات بودجه قبلی برای دوره 2014 تا 2020 حدود 18 ماه به طول انجامید و پس از چندین اجلاس به نتیجه نهایی منجر شد. مباحث مربوط به بودجه اتحادیه اروپا یكی از نبردهای سیاسی مهم دولت های اروپایی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال 2019 خواهد بود. این در حالی است كه پس از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا بودجه این اتحادیه با كسری سالیانه حدود 12 میلیارد یورو رو به رو می شود كه سایر كشورهای عضو باید این كسری را جبران كنند.
** رئیس شورای اروپا : در خصوص افزایش بودجه دفاعی و امنیتی توافق كردیم
'دونالد توسك' رئیس شورای اروپا نیز در كنفرانس خبری مشترك با یونكر گفت: مذاكرات بودجه ای همواره دشوار هستند اما این مذاكرات این بار در فضای ژئوپولتیك متفاوتی در سرتاسر اروپا و در حالی انجام میشود كه همگی برگزیت را در ذهن داریم. وی افزود: با خشنودی میتوانم بگویم كه همه سران كشورهای اروپایی با ذهن باز و بدون خط قرمز به این مساله پرداختند. ما توافق كردیم كه اتحادیه اروپا پول بیشتری در زمینه مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و همچنین در زمینه دفاع و امنیت و برنامه آموزشی 'ارازموس پلاس' (+Erasmus) هزینه خواهد كرد.
وی افزود: با وجود اختلافات معمول ، همه رهبران اروپایی آماده كار برای مدرنیزه كردن بودجه اتحادیه اروپا و سیاستهای مربوط به آن هستند و همچنین بسیاری از آنان آماده پرداخت سهم بیشتر در بودجه اروپایی پس از سال 2020 هستند.
توسك در خصوص فرایند خروج انگلستان از اتحادیه اروپا نیز گفت: به اطلاع رهبران اروپایی رساندم كه در اجلاس ماه مارس (فروردین 97) پیش نویس طرح مربوط به روابط آینده اتحادیه اروپا - انگلستان ارائه خواهم كرد. قصد ما این است كه این طرح خطوط راهنمای آینده روابط را تصویب كنیم صرفنظر از اینكه انگلستان دیدگاه خود مربوط به آینده روابط را آماده كرده باشد یا خیر .

** بررسی روند انتخاب رئیس بعدی كمیسیون اروپا
موضوع نحوه انتخاب جانشین ژان كلود یونكر رئیس كمیسیون اروپا به عنوان رئیس بعدی بازوی اجرایی اتحادیه اروپا از دیگر موضوع های مورد بحث در نشست غیررسمی روز جمعه در بروكسل بود.
سران اروپا در این نشست توافق كردند كه مكانیزم انتخاب رئیس بعدی كمیسیون اروپا نباید اتوماتیك یا خودكار باشد. بر اساس سازكار موسوم به 'كاندیدای برتر' (Spitzenkandidat) كه اول بار در سال 2014 برای انتخاب یونكر استفاده شد ، گروههای هوادار اروپایی (پان -اروپایی) در احزاب رقابت كننده در انتخابات پارلمان اروپا كاندیداهایی انتخاب می كنند كه این افراد در سطح اروپا به یكدیگر مناظره و رقابت می كنند و سپس شورای اروپا یكی از آنان را به عنوان رئیس كمیسیون اروپا انتخاب می كند كه به احتمال زیاد نامزد مورد نظر حزبی است كه بیشترین كرسی ها را در پارلمان اروپا كسب كرده است.
امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه یكی از منتقدان اصلی این مكانیزم بوده است زیرا با هیچكدام از گروههای اصلی حزبی در پارلمان اروپا مرتبط نیست و از این رو فرانسه نمیتواند نقش زیادی در انتخاب رئیس كمیسیون اروپا داشته باشد. فرایند كاندیدای برتر در معاهده های اروپایی مشخص نشده است و موضوعی مناقشه برانگیز است.
سران اروپایی در نشست روز جمعه شورای اروپا همچنین با كاهش شمار نمایندگان پارلمان اروپا از 751 به 705 نفر پس از برگزیت موافقت كردند. همچنین در تصمیمی كه رد طرح یونكر رئیس كمیسیون اروپا بود ، سران اروپایی پیشنهاد او برای تركیب كردن ریاست كمیسیون و شورای اروپا را نپذیرفتند. رهبران كشورهای اروپایی همچنین حمایت زیادی از دیگر پیشنهاد یونكر برای كاهش شمار كمیسیونرهای اروپا نشان ندادند.
شبد**اروپام**1078**1010
۰ نفر