۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82841860
T T
۰ نفر
راهكاری جدید برای جلوگیری از تحلیل عضلات با افزایش سن

تهران – ایرنا – محققان موسسه كارولینسكا در سوئد تاثیر جهش های غیرمنتظره در سلول‌های بنیادی عضله اسكلتی و تاثیر آن در اختلال در ترمیم و بازسازی سلول‌ها را بررسی كردند و معتقدند این دستاورد می‌تواند منجر به تولید داروهایی شود كه از تحلیل ماهیچه‌ها با افزایش سن جلوگیری كند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبارعلمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، افزایش سن عملكرد عضلات اسكلتی را تحت تاثیر قرار می‌هد؛ مطالعات قبلی نشان می‌دهد تعداد و فعالیت سلول‌های بنیادی عضلات نیز با افزایش سن كاهش می‌یابد؛ اما هنوز دلیل آن مشخص نشده است.
محققان موسسه كارولینسكا تعداد جهش‌هایی كه در سلول‌های بنیادی عضله (سلول‌های ماهواره‌ای) انباشته می‌شوند را مورد بررسی و مطالعه قرار داده اند. سلول‌های ماهواره‌ای جمعیتی از سلول‌های بنیادی عضله اسكلتی هستند كه مشابه دیگر سلول‌های بنیادی قابلیت خودنوسازی دارند و اخیرا به دلیل توانایی مشاركت در حفظ و بازسازی توده‌ عضلانی به‌ عنوان ابزاری برای سلول‌درمانی مورد توجه قرار گرفته‌اند.
آنچه در مطالعات جدید محققان را متعجب كرده است، تعداد جهش هاست. مطالعات نشان می‌دهد در یك سالمند سالم حدود 70 سال، بیش از هزار جهش در سلول‌های بنیادی ماهیچه انباشته شده است و این جهش ها تصادفی نیستند، بلكه در مناطق خاصی وجود دارند كه بهتر محافظت شده‌اند.
جهش ها در حین تقسیم سلول طبیعی اتفاق می‌افتند و مناطقی كه محافظت می‌شوند، آنهایی هستند كه برای عملكرد یا بقای سلول‌ها مهم هستند. تحقیقات نشان می‌دهد این حفاظت با افزایش سن كاهش می‌یابد و به همین دلیل ظرفیت سلول‌ها برای ترمیم دی ان آ مختل می‌شود.
محققان معتقدند باید داروهای جدید را با تمركز بر این دستاورد تولید كرد. محققان در قدم بعدی تمایل دارند تاثیر ورزش و تحرك بر تعداد جهش‌ها را مورد مطالعه قرار دهند.
به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات كاهش می یابد. استحكام عضلات یكی از مهمترین نشانه های بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندام های داخلی بدن و به ویژه استخوان ها آسیب پذیر می شوند. محققان به سالمندان توصیه می كنند كه برای جلوگیری از كاهش حجم و قدرت عضلات، پروتئین های گیاهی و حیوانی مصرف كنند.
استفاده از پروتئین حیوانی به دلیل چربی و افزایش اوره، محدودیت دارد و استفاده از گوشت سفید توصیه شده است؛ ولی استفاده از پروتئین های حیوانی هیچ محدودیتی ندارد.
استحكام عضلات یكی از مهمترین عوامل طول عمر محسوب می شود. استفاده از دارو برای افزایش حجم عضلات روش نادرستی است و اثرات سوء دارد؛ در مقابل ورزش های كششی و استقامتی و استفاده از موادغذایی طبیعی برای استحكام عضلات توصیه شده است.
معمولا توده عضلانی پس از 50 سالگی، حدود 1.5 درصد در سال كاهش می یابد، این میزان پس از 60 سالگی به 3 درصد در سال می رسد.
از دست دادن توده عضلات علاوه بر كاهش توانایی و قدرت انجام فعالیت های روزانه، احتمال شكستگی استخوان ها را نیز پس از زمین خوردن افزایش می دهد.
بر خی از مواد غذایی موثر در تقویت عضلات عبارتند از :
• لوبیا
• ماست
• روغن زیتون
• گوشت آهو
• پنیر
• سیب
• گوشت گاو و گوساله
• عدس
• اسفناج
• برنج قهوه ای
• صدف
• بادام
• سیب زمینی
• مرغ
• موز
• تخم مرغ
• بلغور جوی دوسر
• ماهی
• گوشت بوقلمون
• شیر
• انواع توت
• دانه كتان
• آجیل
• كلم بروكلی
• گوجه فرنگی
• پرتقال
• هویج
• آب
•گردو
•چای سبز
مطالعات محققان دانشگاه ایندیانای آمریكا نشان می دهد كه مكمل روغن دریایی نیز در بهبود آسیب دیدگی عضلات هم در سالمندان و هم در ورزشكاران موثر است.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر