حامد سعیدی روز شنبه در حاشیه برگزاری نخستین دوره پهبادهای غیرنظامی جنوب استان كرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به دوره های آموزشی پهپاد در كشور اشاره كرد و افزود: از ابتدای فعالیت مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی كشور 85 دوره یكپارچه كشوری برای ساماندهی پهپاد و آموزش فناوری كاربردهای ایمنی پرواز و مقررات هوایی در كشور برگزار شده است.
وی اظهار كرد: بیش از 70 شركت و موسسه در كشور برای تولید، تعمیر، فروش و آموزش پهپاد تاسیس شده كه عمده این شركت های دانش بنیان با متوسط میانگین سنی مدیران زیر 27 سال است.
مدیر مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی كشور گفت: یگان های واكنش سریع پهباد از خلبان های موفق و فعال پهپاد در استانها كه توان و انگیزه فعالیت های داوطلبانه، امدادی و كمك به یگان های امداد و نجات انتظامی و امنیتی داشته اند، تشكیل شده است.
وی افزود: نجات افراد در حال غرق در سرچشمه های رودخانه دژ (چال كندی )، مدیریت بحران در سیل سواحل استان بوشهر، نقشه برداری كامل و رایگان مناطق زلزله زده سرپل ذهاب ازگله و ثلاث، یافتن كوهنوردان مفقود شده در برف در ارتفاعات برفگیر آذربایجان، گلستان و لرستان، كشف و رصد مسیر سقوط و كشف بقایای هواپیمای سانحه دیده ارتفاعات دنا، كشف تعداد قابل توجهی محموله های قاچاق و كاروان های مواد مخدر و گروههای خراب كار با همكاری نهادهای انتظامی و امنیتی از عملكرد یكساله مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی در سطح كشور است.
وی اظهار كرد: سال گذشته 300 بار تیم های پهپادی جهت فیلمبرداری و نقشه برداری به كشورهای مختلف دنیا اعزام و ضمن ایجاد درآمد عرضی بر مبنای اقتصاد دانش بنیان برای كشور باعث ایجاد افزایش اعتبار كشور در سطح بین المللی شده است.
سعیدی بیان كرد: دستورالعمل های ویژه هماهنگی پرواز در شورای امنیت كشور و سازمان هواپیمایی كشوری به صورت وسیع تنظیم و در یك سال اخیر به استانداری و فرمانداری ها ابلاغ شده است تا كشور از مزایای بی شمار این فناوری و استعدادهای وافر نخبگان خود استفاده حداكثری كند.
وی بیان كرد: مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی كشور با مصوبه شورای عالی امنیت ملی از سال 94 ساماندهی تمام كاربران تولیدكنندگان، واردكنندگان، آموزش دهنده گان و فروشندگان وسایل پرنده بدون سرنشین و ربات های پرنده تحت نظارت نهادهای ذیصلاح توسط اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران مركز ساماندهی پهباد رسما وارد فاز اجرایی شد.
وی ادامه داد: مطالعات این بخش با همكاری مركز همكاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و شورای عالی امنیت ملی از سال 1389 آغاز شده بود كه از ابتدای فعالیت مركز ساماندهی پهبادهای غیرنظامی كشور 11 هزار كاربر پهپاد مورد آموزش قرار گرفتند كه 7 هزار شغل در این زمینه ایجاد شد.
وی تصریح كرد: فعالیت های این بخش در زمینه های فیلم برداری، عكاسی، نقشه برداری هوایی، نظارت بر معادن، بازرسی خطوط برق فشار قوی، نفت و گاز، سنجش از دور، سم پاشی هوایی و امداد و نجات است.
فرماندار جیرفت گفت: پهپادها بازوی به روزی در بخش كشاورزی جنوب كرمان است.
احمد امینی روش در دیدار با مدیرمركز ساماندهی پهبادهای غیرنظامی كشور افزود: باید از تكنولوژی های روز دنیا بویژه صنعت بهپاد در راستای رشد و تعالی منطقه جنوب استان كرمان استفاده كنیم.
وی به ظرفیت های بخش معدنی، گردشگری و كشاورزی منطقه جنوب كرمان اشاره و اظهار كرد: پهپادها بازوی بروزی در بخش كشاورزی جنوب كرمان هستند كه می توانند كمك خوبی در این زمینه به بخش كشاورزی جنوب كرمان ارایه كند.
رئیس دانشگاه جیرفت گفت: بخش كشاورزی جنوب كرمان پهپادی می شود.
شاپور كوهستانی در دیدار با مدیر مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی كشور افزود: با برگزاری اولین دوره پهپاد غیرنظامی كشور در جنوب كرمان شاهد كلید خوردن این فناوری جدید در این منطقه هستیم.
وی ضمن استقبال از برگزاری اولین دوره پهباد در جنوب كرمان اظهار كرد: فناوری هواپیماهای بدون سرنشین كمك بسیار خوبی در زمینه سم پاشی بخش كشاورزی جنوب كرمان دارد
وی گفت: فعالیت های دانشگاه ها به سمت كاربردی در حال تغییر است از این رو صنعت پهپادها كمك خوبی به بخش های مختلف می كند.
وی به ظرفیت های بخش كشاورزی دانشگاه جیرفت در منطقه جنوب كرمان اشاره و اظهار كرد: از ظرفیت بخش پهبادها در زمینه كشاورزی مدرن استفاده می كنیم و این فعالیت را در منطقه جنوب كرمان ترویج می دهیم.
نمایندگی كار گروه پهپاد جنوب كرمان نیز گفت: امروز شاهد برگزاری اولین دوره آموزشی پهباد در جنوب كرمان هستیم.
علیرضا فرخی افزود: این دوره آموزشی 2 روزه است كه در روز دوم بصورت رایگان آموزش ها برای مردم منطقه جنوب كرمان، دانشجویان و اساتید دانشگاه جیرفت در این دانشگاه ارایه می شود.
وی اظهار كرد: برای اولین بار در جنوب كرمان نمایندگی مركز ساماندهی پهپادهای غیرنظامی اخذ شد كه این مورد یك ظرفیت خوبی برای این منطقه است.
جنوب كرمان از شهرستان های جیرفت، عنبرآباد، كهنوج، منوجان، قلعه گنج، فاریاب و رودبار جنوب با جمعیت یك میلیون نفر تشكیل شده است.
3029/7450/ 5054
مدیر مركز ساماندهی پهبادهای غیرنظامی :
2500 خلبان پهپاد در كشور دارای گواهینامه صلاحیت فنی هستند
۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۶:۳۲
کد خبر:
82842239
جیرفت - ایرنا - مدیر مركز ساماندهی پهبادهای غیرنظامی كشور گفت: 2 هزار و 500 خلبان پهباد در 85 دوره آموزشی پس از طی دوره های لازم و موفقیت در آزمون خلبانی دارای گواهینامه صلاحیت فنی شده اند .