غلامرضا زارع روز یكشنبه در نشست كارگروه مدیریت پسماند مراغه افزود: تاكنون مدیریت مناسبی برای جمع آوری و دفن پسماندهای شهری انجام نشده در صورتیكه توجه به این معضل شهری به عنوان یكی از منابع آلاینده محیط یست ضروری است.
وی ادامه داد: هم اكنون زباله گاه این شهر با حجم بالای پسماندها فاقد حصار كشی و نگهبانی و تاسیسات بوده و از این رو نیازمند تكمیل توسط شهرداری مراغه است.
وی اضافه كرد: بر این اساس، شهرداری باید در قالب برنامه ای مدون و جامع، طرح توسعه و تكمیل زباله گاه این شهر را برای اخذ مجوزهای لازم از كمیسیون ماده هشت محیط زیست استان ارائه كند.
وی با تاكید بر لزوم مدیریت پسماندهای روستایی و كنار جاده ای این شهرستان گفت: انباشت زباله های خانگی در روستاها و نیز نخاله های ساختمانی در حاشیه راه ها منظره ای زشت خلق كرده است.
زارع افزود: باتوجه به اینكه شهر مراغه یكی از قطب های گردشگری آذربایجان شرقی است، تنظیف جاده های دسترسی به اماكن گردشگری و تاریخی در آستانه تعطیلات نوروزی ضروری است.
معاون خدمات شهری شهرداری مراغه نیز در این نشست با اشاره به طرح توسعه مدیریت پسماند این شهر گفت: عدم تكمیل و سرمایه گذاری در طرح زباله گاه این شهر به علت عدم وجود مجوزهای زیست محیطی بوده كه به زودی این مجوزها با همكاری محیط زیست اخذ می شود.
مهدی پورصادق با بیان اینكه سالانه حدود 10 میلیارد ریال برای دفن زباله ها در این مركز هزینه می شود افزود: تلاش مدیریت شهری رفع مشكلات زیست محیطی در زمینه پسماند های شهری است.
وی ادامه داد: با تجهیز كارخانه كمپوست شهرداری مراغه، تا سه ماه آینده شاهد بهره برداری از این واحد مدیریت پسماند خواهیم بود.
وی اضافه كرد: با بهره برداری از كارخانه كمپوست، حدود 70 درصد از پسماندها و زباله های شهری بازیافت و نیز بخش قابل توجهی از باقیمانده آن نیز به صورت كود كشاورزی فرآوری خواهد شد.
پورصادق در مورد ساماندهی دفع نخاله های ساختمانی نیز افزود: با متخلفانی كه اقدام به تخلیه نخاله های ساختمانی و لجن های خانگی در محل هایی غیر از محل های تعیین شده كنند برخورد قاطع قانونی می شود.
مسئول بهداشت محیط دانشكده علوم پزشكی مراغه نیز با اشاره به جمع آوری پسماندهای بیمارستانی گفت: این پسماندها و زباله های بیمارستانی و مطب ها و مراكز خصوصی توسط شركتی جمع آوری و در زباله سوزهای بیمارستانی امحا می شود.
احمدی همچنین افزود: وجود فضولات حیوانی و انباشت زباله های خانگی در روستاهای به عنوان یكی از مراكز آلاینده زیست محیطی و بهداشتی، منبع انتشار بیماری های واگیردار خواهد بود.
روزانه 120 تن زباله در مراغه تولید می شود.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 كیلومتری تبریز، مركز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/7487
مراغه - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه با اشاره به مشكلات زیست محیطی ناشی از عدم ساماندهی پسماندهای شهری و روستایی در این شهرستان گفت: هماهنگی و همراهی دستگاه های خدمات رسان برای مدیریت پسماندها، عامل مهمی در پیشگیری از معضلات زیست محیطی در منطقه خواهد بود.