به گزارش ايرنا، اين مجموعه تلويزيوني قرار است با سرمايه گذاري بنياد خيريه فرهنگي آموزشي صدر هاشمي نژاد در شيراز فيلمبرداري شود.
مديركل صدا و سيماي فارس گفت: شيراز جايگاهي ويژه در برخورداري از چهره هاي فاخر ادبي، عرفا و انديشمندان دارد و سعدي، حافظ و خواجوي كرماني از قله هاي رفيع ادب فارسي هستند.
محمد تقي سهرابي افزود: امروز حق دنياست كه از ما انديشه هاي ژرف سعدي، خواجو و حافظ را در قالب هنر و برنامههاي رسانهاي مطالبه كند.
وي عنوان كرد: تهيه كننده اين مجموعه بر لزوم حضور و استفاده از ظرفيت هاي استان فارس و شيراز براي ساخت اين مجموعه تأكيد كرده است همچنين با استفاده از استعداديابي بومي بايد زمينه حضور جوانان مستعد استان در ميان عوامل توليد اين سريال قرار گيرد.
وي ادامه داد:علاوه بر اين از تخصص چهره هاي سرشناس و شخصيت هاي برجسته كشوري در مباحثي همچون پژوهش و اجرا نيز استفاده خواهد شد.
مديركل صدا وسيماي فارس بااعلام اينكه هنوز كارگرداني براي اين مجموعه تعيين نشده است بيان كرد:تا زمان معرفي كارگردان نمي توان از ديگر عوامل فيلم همچون بازيگران نام برد اما از بهترين هاي حوزه سينما در اين زمينه بهره مند خواهيم شد.
سهرابي اعلام كرد: ساخت اين پروژه 5 تا 7 سال به طول مي انجامد و در 90 قسمت ارائه مي شود كه 60 قسمت آن متعلق به سعدي و 30 قسمت آن به خواجوي كرماني و حافظ مي پردازد.
وي افزود:در مباحث ابتدايي بنا بر ساخت مجموعه اي درباره سعدي بود اما با توجه به ارتباط سه شاعر يادشده با يكديگر و وضعيت اجتماعي وسياسي مشخص در ادامه تصميم بر اختصاص بخشي از زمان اين مجموعه به خواجوي كرماني و حافظ شد به همين دليل بخش زيادي از اين مجموعه به زندگي سعدي اختصاص دارد.
سهرابي بيان كرد: در صورتي كه سناريو جذاب باشد محدوديتي براي افزايش تعداد قسمت ها وجود ندارد اما به طور معمول براي ساخت اين گونه مجموعه ها سقفي زماني در نظر مي گيرند تا كيفيت و كميت اثر توامان رعايت شود.
مدير كل صدا و سيماي فارس وعده پخش اين سريال را در شبكه اول سيما داد و گفت: اين مجموعه پس از شبكه اول در ساير شبكه ها بازپخش خواهد شد.
سهرابي همچنين وعده ساخت شهركي سينمايي از دل اين اثر داد و بيان كرد: درحال رايزني با شهرداري هستيم و درصورت جلب همكاري دومين شهرك سينمايي پس از تهران در شيراز ساخته خواهد شد كه كاركرد هنري، فرهنگي و تفريحي دارد.
در ادامه اين نشست مهدي حسيني، نماينده بنياد فرهنگي آموزشي صدر هاشمي و مدير اين پروژه گفت: اين طرح پس از يك سال رايزني با صدا و سيما به نتيجه رسيده است و به زودي با مشخص شدن عوامل در شيراز آغاز به كار خواهد كرد.
وي افزود: امروز با تمام تلاشهاي صورت گرفته در حوزه فرهنگ شاهد بروز برخي ناهنجاري هاي اجتماعي هستيم كه بي شباهت به دوران سعدي و حافظ نيست و بدين ترتيب ضرورت جايگزيني رفتارهاي بهنجار احساس مي شود كه بايد آن را از طريق فعاليت هاي رسانه ها همچون ساخت سريال جبران كرد.
حسيني بيان داشت: اين رويداد بزرگترين اتفاق فرهنگي هنري استان فارس است بنابراين در حوزه پژوهش با ستون هاي ادبي و تاريخي ايران در بخش دانشگاهي مذاكره كرده ايم و از حضور استاداني همچون كاووس حسنلي، محمود عابدي و منصور رستگار فسايي بهره مند خواهيم شد.
وي همچنين از امكان ساخت يك يا دو فيلم سينمايي از اين سريال سخن گفت و بيان كرد: از آنجا كه ساخت لوكيشن اين مجموعه نيازمند دو سال فعاليت عمراني مستمر است بايد بيشترين بازدهي را از آن داشته باشيم بنابراين تنها به ساخت يك سريال اكتفا نخواهيم كرد.
مدير اين پروژه همچنين گفت:اين مجموعه حتي يك دقيقه به دليل مسائل مالي به تأخير نخواهد افتاد.
سعدي شاعر و عارف قرن هفتم است كه در شيراز متولد شد و در پي حمله مغول براي كسب دانش سي سال در عراق و شام به سفر پرداخت و بزرگترين شاعر غزلسراي فارسي به شمار مي رود.
خواجوي كرماني شاعر اواخر قرن هفتم و اوايل قرن هشتم و هم عصر حافظ است كه از كرمان به شيراز آمد و هم اكنون در دروازه قرآن شيراز مدفون است از وي چند منظومه به تبعيت از نظامي و همچنين ديوان غزل برجاست.
حافظ بزرگترين شاعر نام آور ايراني قرن هشتم است كه در مجامع بين المللي شناخته شده است، وي در شيراز زاده شد و همه عمرش را در اين شهر سپري كرد و جز دو سفر كوتاه به يزد و جزيره هرمز هرگز از شيراز خارج نشد وي در شعر وامدار شاعران پيش از خود، مخصوصاً سعدي است.
7375 /1876
ايرنا- شيراز- نشست رسانه اي با هدف توضيح درباره ساخت مجموعه تلويزيوني سعدي، خواجوي كرماني و حافظ ، صبح يكشنبه ششم اسفند 96 در صدا و سيماي مركز فارس برگزار شد.