۷ اسفند ۱۳۹۶، ۲۰:۰۶
کد خبر: 82844924
T T
۰ نفر
مشكل آب شهرك صنعتی ایبك آباد اراك تا خرداد ماه سال آینده رفع می شود

اراك - ایرنا - استاندار مركزی گفت: مشكل آب مورد نیاز شهرك صنعتی ایبك آباد اراك به عنوان یكی از كانون های مهم تولیدی استان تا خرداد ماه سال آینده رفع می شود.

به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده عصر دوشنبه در نشست كارگروه اقتصاد مقاومتی استان مركزی در شهرك صنعتی ایبك آباد اراك، افزود: كمبود آب و شرایط انتقال آن برای صنایع مستقر از مهمترین مشكلات شهرك صنعتی ایبك آباد اراك است كه با بهره برداری از خط لوله انتقال آب به ظرفیت 150 لیتر بر ثانیه تا پایان بهار سال آتی این معضل به صورت ریشه ای حل خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به طرح توسعه شهرك ایبك آباد در زمینی به وسعت 200 هكتار، نیاز است شركت شهرك های صنعتی شناسایی ظرفیت های جدید منابع آبی برای تامین نیاز صنایع را در این طرح در دستور كار خود قرار دهد.
استاندار مركزی از 2 خطه شدن جاده اراك- فراهان تا پایان شهریور ماه سال آینده خبر داد و گفت: اعتبارات مورد نیاز این طرح از محل منابع استانی تامین می شود.
آقازاده افزود: 2 خطه كردن جاده اراك- فراهان از طرح های اولویت دار و مهم استان است كه به دلیل پرتردد بودن این راه باید تا كنون انجام می شد و تاخیر در اجرای آن بیشتر از این جایز نیست.
وی با یادآوری طلب یك هزار و 500 میلیارد ریالی شركت برق استان مركزی از صنایع استان مركزی، ادامه داد: شركت برق این استان با وجود مطالبات از صنایع تولیدی تا كنون همكاری لازم را با استانداری و واحدهای تولیدی داشته و در ارائه خدمات همراهی كرده است.
استاندار مركزی گفت: دستگاه های خدمت رسان از محل فروش خدمات به بخش های مختلف حقوق كارمندان و اعتبارات مورد نیاز خود را تامین می كنند و نیاز است واحدهای تولیدی و صنایع به گونه ای مدیریت داشته باشند كه بتوانند از محل درآمدها بدهی های خود را بپردازند.
آقازاده خاطر نشان كرد: برای همكاری و تعامل هرچه بیشتر با صنایع و واحدهای تولیدی و جلوگیری از كاهش تولید تا پایان سال جاری آب، برق و گاز هیچ واحد صنعتی در شهرك صنعتی ایبك آباد اراك قطع نمی شود و برق واحدهایی كه قطع شده نیز وصل شود.
وی، تعامل با تولیدكنندگان و رفع موانع تولید را برنامه های اولویت های دولت تدبیر و امید عنوان كرد و افزود: تولیدكننده ها سال سختی را پشت سر گذاشتند و امید است در سال آتی با تلاش مضاعف و انگیزه دولت برای كمك و رفع مشكلات گام های اثربخش برداشته شود.
استاندار مركزی اظهار كرد: متقاضیان زیادی برای سرمایه گذاری در این استان وجود دارد كه باید با تلاش مسئولان و تسهیل در انجام درخواست های آنان این تقاضا ها عملیاتی شود.
مدیرعامل شركت شهرك های استان مركزی نیز در این نشست گفت: 143 واحد در شهرك ایبك آباد اراك مستقر هستند كه 39 درصد آن ها در زمینه فلزی، 18 درصد در زمینه شیمیایی، 15 درصد غذایی و بقیه در سایر حوزه های تولیدی فعالیت دارند و زمینه اشتغال برای یك هزار و 860 نفر در این شهرك فراهم شده است.
مصطفی آمره ای افزود: آب، برق و گاز در ١٨١ هكتار از شهرك ایبك آباد برای فعالیت صنایع در این شهرك آماده سازی شده است.
وی ادامه داد: سه حلقه چاه برای تامین آب مورد نیاز شهرك ایبك آباد حفر شده كه به دلیل افت سطح آب های زیرزمینی امكان بهره برداری از آن فراهم نشد و بر این اساس یك حلقه چاه دیگر جانمایی و حفر شده است.
مدیرعامل شركت شهرك های استان مركزی گفت: برای تامین آب مورد نیاز شهرك صنعتی ایبك آباد اراك بهره برداری از خط لوله به طول 14 كیلومتر با اعتباری بالغ بر 21 میلیارد ریال در دستور كار این شركت است كه با انتخاب پیمانكار تا پایان سال جاری پیش بینی می شود بهره برداری از این خط انتقال تا پایان خرداد ماه سال آینده آغاز شود.
آمره ای با یادآوری بهره گیری از لوله ها با جنس آزبست در شهرك صنعتی ایبك آباد اراك، افزود: تعهد شركت شركت های صنعتی بر اساس قانون تامین آب سالم و بهداشتی برای واحدهای صنعتی است و این اداره كل برای تحویل آب آشامیدنی در شهرك ها تكلیفی ندارد و زیرساخت های ان نیز مهیا نیست.
وی ادامه داد: شركت شركت شهرك های استان مركزی آمادگی دارد با تعیین مكان خدمات رفاهی از جمله ایجاد مهمانسرا را در شهرك صنعتی ایبك آباد ایجاد كند.
مدیرعامل شركت شهرك های استان مركزی افزود: 31 شهرك صنعتی در این استان وجود دارد و 400 میلیارد ریال اعتبار عمرانی سال گذشته برای این شهرك ها هزینه شد كه به هر شهرك صنعتی حدود 15 میلیارد ریال اختصاص یافت.
آمره ای ادامه داد: با توجه به فرسودگی زیر ساخت های شهرك صنعتی ایبك آباد در این مدت 25 میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی این زیرساخت ها هزینه شده است.
مدیر كل راه و شهرسازی استان مركزی نیز در این نشست گفت: راه دسترسی به شهرك ایبك آباد به صورت دوربرگردان بود كه با توجه به رفت و آمد ماشین آلات حمل مواد شیمیایی به این شهرك در شورای ترافیك طرح زیر گذر مصوب شد.
مجید شارقی افزود: اجرای این طرح نیازمند 20 میلیارد ریال اعتبار است كه سهم این اداره كل در آن حدود 10 میلیارد ریال است و باید از طریق اعتبارت استانی تامین شود.
وی ادامه داد: با تامین اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح پیش بینی می شود بهره برداری از آن تا شهریور ماه سال آینده آغاز شود.
هزینه بالای حمل بار در استان مركزی نسبت به سایر استان ها، قطع برق واحدهای تولیدی این شهرك به دلیل بدهی توسط شركت برق، استفاده از لوله های آزبستی برای انتقال آب در شهرك ایبك آباد، بهره گیری از معافیت های مالیاتی در این شهرك از جمله موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
استان مركزی با حدود سه هزار واحد تولیدی و صنعتی بزرگ و كوچك رتبه دوم صنایع مادر تخصصی ، قطب چهارم صنعت كشور و رتبه نخست تنوع تولیدات صنعتی را در ایران به خود اختصاص داده است.
1955/6013/