۸ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۳۷
کد خبر: 82845203
T T
۰ نفر
باور به جایگاه دانشگاه،ارتباط صنعت و دانشگاه را تقویت می كند

شیراز-ایرنا- تعدادی از مسئولان دانشگاه در استان فارس معتقدند هرچند استان فارس در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه در بین استان های كشور رتبه برتر را دارد اما لازمه تقویت این بخش باور و اعتقاد مدیران دستگاه های اجرایی به جایگاه دانشگاه و استفاده از این ظرفیت است.

در موج جدید توسعه در دنیای امروز، نمی توان دانشگاه را جدای از جامعه و صنعت تصور كرد، این ارتباط در كشور ما به رغم توافق عمومی بر ضرورت و اهمیت این مهم، هنوز این رابطه سیستمی و پیوسته نیست و حركت ها در این حوزه بیشتر شعاری و تشریفاتی بوده است.
استان فارس با دارا بودن بیش از 160 واحد دانشگاهی، پارك علم و فناوری، بنیاد نخبگان، بیش از هشت هزار عضو هیات علمی و بیش از 200 هزار دانشجو از ظرفیت و توان بالایی در حوزه علمی و دانشگاهی برخوردار است و این پتانسیل باید در یك ارتباط سازنده در خدمت صنعت قرار گیرد.
هرچند به گفته مسئولان، استان فارس در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه در بین استان های كشور رتبه برتر را به خود اختصاص داده اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد و این موضوع می طلبد كه موانع و مشكلات پیش روی ارتباط صنعت و دانشگاه مورد واكاوی قرار گیرد.
سیستمی نبودن رابطه دانشگاه و صنعت و همچنین تاكیدهای چندباره حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری بر ضرورت فعالیت دوشادوش صنعت و دانشگاه باعث شد تا میزگرد ایرنا استان فارس با موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه، آسیب شناسی وضعیت كنونی و تبیین راهكارهای تحول برگزار شود.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها، رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس و رئیس دانشگاه جهرم در این میزگرد بر ضرورت رفع موانع قانونی در ارتباط صنعت و دانشگاه تاكید كردند و بسیاری از معضلات و مشكلات در این حوزه را از فقدان قانون دانستند.

** لزوم حركت به سمت دانشگاه كارآفرین و ثروت آفرین
سید آیت الله رزمجو استاد دانشگاه شیراز و مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها در این میزگرد گفت: امروز نگاه ما به دانشگاه یك نگاه متفاوتی است یعنی نسل اول و دوم دانشگاه را پشت سرگذاشته ایم.
وی افزود: دانشگاه نسل اول تمام تلاشش روی آموزش متمركز بود، تمام تلاش دانشگاه نسل دوم نیز روی پژوهش و تولید علم و ارایه این دستاوردها در مجلات ملی و بین المللی بود، در حال حاضر این مسیر را طی كرده ایم و وارد دانشگاه نسل سوم یعنی دانشگاه كارآفرین شده ایم.
وی ادامه داد: استاد و دانشگاه ما باید از حالت سنتی كه برای دانشگاه متصور می شد عبور كند و وارد عصر دانشگاه با رویكرد كارآفرینی شود.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها با بیان اینكه خوشبختانه امروز استان فارس در مقایسه با سایر استان های كشور در توجه به رویكرد كارآفرینی شرایط خوبی دارد گفت: در استان فارس بیش از 160 واحد دانشگاهی، پارك علم و فناوری، بنیاد نخبگان و سایر حوزه های مربوط به دانشگاه ها و بیش از 200 هزار دانشجو داریم.
رزمجو بیان كرد: همچنین در استان فارس، بیش از هشت هزار عضو هیات علمی داریم كه حدود دو هزار عضو هیات علمی آن مربوط به دو دانشگاه بزرگ شیراز و دانشگاه علوم پزشكی است.
وی ادامه داد: كارهای خوبی در دانشگاه های استان انجام می شود كه یكی از آن حضور دانشگاهیان در پارك علم و فناوری است، امروز دانشگاهیان ما طوری مدیریت می كنند كه با راه اندازی شركت های فناور و شركت های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان بتوانند فرصتی فراهم كنند كه جوانان عزیز فارغ التحصیل در كنار استادان خود وارد بازار كار شوند و بحث كارآفرینی دنبال شود.
مشاور استان فارس در امور دانشگاه ها گفت: در دانشگاه شیراز برج كارآفرینی فعال است و مركز شتاب دهی دانشگاه با حدود 45 تیم كار خود را انجام می دهد، در دانشگاه علوم پزشكی شیراز نیز حدود 100 شركت فناور و دانش بنیان فعال است، برج فناوری دانشگاه علوم پزشكی شیراز یكی از نادرترین برج ها در كشور است.
رزمجو ادامه داد:‌ در پارك علم و فناوری فارس حدود چهار مركز رشد شامل مركز رشد نفت و پتروشیمی، مركز رشد كشاورزی، مركز رشد فناوری جامع و مركز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات وجود دارد.
وی ادامه داد: اخیرا یكی از دغدغه های استان در حوزه IT و ICT است كه قرار شد من از 19 دانشگاه و دستگاه هایی مثل اداره كل فناوری اطلاعات و ارتباطات، پست بانك، پست، دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشكی، دانشگاه پیام نور اطلاعات را دریافت كنم و یك رصد از وضعیت استان در حوزه IT و ICT داشته باشیم و بدانیم وضعیت استان در این حوزه به لحاظ ایجاد فرصت شغلی یا ایجاد اشتغال چیست.
وی اضافه كرد: یك ارزیابی می كنیم تا براساس آن نقشه راهی را برای استان در حوزه IT و ICT ترسیم كنیم و این به دنبال ارتباط صنعت و دانشگاه است.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها گفت: در پارك علم و فناوری استان حدود 200 شركت فناور و دانش بنیان وجود دارد، مجموع شركت های دانش بنیان استان 105 شركت دانش بنیان است یعنی در كشور رتبه دوم یا سوم را داریم.
رزمجو افزود: البته در اصفهان ما پارك علم و فناوری نداریم و شهرك تحقیقاتی داریم كه اگر اصفهان و تهران را كنار بگذاریم پارك علم و فناوری استان در كشور رتبه اول را دارد.
وی ادامه داد: در حوزه بنیاد نخبگان تلاش های خوبی انجام می شود و امروز بنیاد نخبگان استان طرحی به نام شهاب برای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر را دنبال می كند و كارهای زیربنایی خوبی در این حوزه انجام می شود.
مشاور استاندار در امور دانشگاه ها گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت كشور استان ها را براساس 24 شاخص ارزیابی می كنند كه تعداد تفاهم نامه های بین دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و صنعت، تعداد قراردادها بین دانشگاه ها و صنعت، تعداد شركت های دانش بنیان، كمیت و كیفیت هفته پژوهش و فناوری، حمایت استانداری به عنوان نماینده دولت در استان از مراكز دانشگاهی و تحقیقاتی از جمله این شاخص ها است كه خوشبختانه استان فارس در سال 1395 استان برتر شناخته شد.
رزمجو اظهاركرد: امسال نیز استان فارس براساس شاخص ها به عنوان استان برتر شناخته شد كه این نشان دهنده آن است كه استان فارس یك مسیر خوبی را طی می كند.
وی ادامه داد: در روز بازگشایی دانشگاه و روز دانشجو همه دانشگاه ها و دانشجویان استان در دانشگاه شیراز دور هم جمع می شوند، در هفته پژوهش و فناوری نمایشگاه برگزار می كنیم و همه دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی و مراكز تحقیقات و پژوهشی دور هم جمع می شوند و جدیدترین دستاوردهای خود را بیان می كنند و سپس مراسم تجلیل داریم.
مشاور استاندار در امور دانشگاه ها یادآور شد: اخیرا دولت در لایحه بودجه پیشنهاد داده بود كه حقوق همه افزایش پیدا كند اما در مجلس عده ای گفتند حقوق اعضای هیات علمی افزایش پیدا نكند.
رزمجو افزود: دكتر لاریجانی كه برای سخنرانی 22 بهمن به شیراز آمد 30 استاد صاحب نظر از دو دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشكی خدمت وی در مهمانسرای دولت رسیدند و جلسه خیلی خوبی برگزار شد، رئیس مجلس گفت دانشگاهیان نظر دهند تا براساس آن ما در مجلس مصوب كنیم و این باعث شد هیات علمی ها هم دچار این افزایش حقوق شوند.
وی ادامه داد: اگر حقوق دانشگاهیان افزایش نمی یافت قطعا آسیب به دنبال داشت. نه اینكه هیات علمی برای مسایل مالی كار می كنند اما بالاخره وقتی در مجلس بگویند هیات علمی نیاز نیست افزایش یابد اثراتی به دنبال دارد.
وی اضافه كرد: هم از مهندس تبادار استاندار فارس تشكر می كنم كه شرایط چنین جلسه ای را فراهم كرد و هم از رئیس مجلس تشكر می كنم كه واقعا محكم گفت خواسته دانشگاهیان خواسته به حقی است و گفت ما با دانشگاهیان خیلی كم جلسه گذاشته ایم و به نمایندگان استان كه حضور داشتند گفت تا می توانید با دانشگاهیان جلسه بگذارید.
مشاور استاندار در امور دانشگاه ها گفت: هفته گذشته در دانشگاه شیراز خانه صنعت و جامعه را افتتاح كردیم و تلاش در تقویت این حوزه است.
رزمجو افزود: از فرمانداران استان خواسته ایم به عنوان رییس ستاد علم و فناوری ارتباط بین دانشگاه ها و صنعت را با محوریت دولت برقرار كنند خوشبختانه امروز تلاش بر این است كه در شهرستان ها مراكز رشد و نوآوری را فعال كنیم.
وی ادامه داد: مركز رشد یك محدودیت هایی دارد اما مركز نوآوری هر كس هر خلاقیتی دارد می تواند خودش را آنجا پرزنت كند، همچنین امسال مراسم هفته پژوهش را از مركز استان به شهرستان ها بردیم.

** دانشگاه باید ثروت آفرین باشد
رئیس دانشگاه جهرم نیز در این میزگرد با تاكید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: دانشگاه باید ثروت آفرین باشد و در این راستا جامعه و اقتصاد به قوانین به روز و آنلاین نیاز دارد كه باید این مهم توسط مجلس شورای اسلامی محیا و قوانین ناكارآمد اصلاح شود.
مسعود نادریان افزود: نسل چهارم دانشگاهها در دنیا شكل گرفته كه بر مبنا آن دانشگاه باید ثروت آفرین باشد و به بازار و صنعت ورود پیدا و در این فرایند جهانی شدن بپیوندند.
رئیس دانشگاه جهرم با بیان این نكته كه كاركردهای دانشگاه به طور مشخص در كشور ما تعریف نشده اظهار كرد: كاركرد دانشگاهها باید ماموریت گرا باشد و حوزه تخصصی دانشگاهها از یكدیگر تفكیك شود.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه باید ثروت آفرین باشد تاكید كرد: لازم است كه سیاست گذاری در حوزه آموزش عالی تغییر كند به گونه ای كه سیاست گذاری ها با هم همخوانی داشته و یك ماموریت كلان برای دانشگاههای استان فارس ترسیم و بین 160 دانشگاه این استان تقسیم شود.
نادریان به مثالی با این عنوان اشاره كرد كه همه دانشگاهها استان در نقاط مختلف فارس، فارغ از نیازسنجی در حال تربیت كارشناس كشاورزی هستند در حالی كه نباید بدین شكل باشد و این كار باید هدف مند صورت گیرد.
وی ادامه داد: ساختار دانشگاهها باید سیال و به روز باشد و همچنین دستگاههای دیگر نیز باید در كنار دانشگاه و ایده های دانش بنیان قرار گیرند به گونه ای كه زمانی كه ایده ای تبدیل به تجاری سازی شد باید هماهنگی لازم بین اداراتی مانند گمرك ، مالیات و... وجود داشته باشد كه خروجی همه این دستگاهها با هم در یك راستا قرار گیرد كه تولید كننده دچار مشكل نشود و نگرانی تامین بازار و... را نداشته باشد هرچند كه در دولت تدبیر و امید این گونه هماهنگی ها تا حدودی شكل گرفته كه نیاز است افزایش یابد.
رئیس دانشگاه جهرم با اشاره به لزوم فرهنگ سازی برای شكل گیری و افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه اضافه كرد: نیاز است برای ایجاد ارتباط مفید بین دانشگاه و صنعت در همه زمینه ها خصوصا در حوزه علوم انسانی كارهایی انجام شود هرچند كه تاكنون اقداماتی انجام شده ولی كافی نیست.

** روش آموزش سنتی برای دانشگاه زیانبار است
رئیس دانشگاه پیام نور فارس نیز در این میزگرد بر ضرورت تغییر و دگرگونی در نحوه ارائه دانش در دانشگاه‌ ها تأكید كرد و گفت: می ‌پذیریم در ارتباط دانشگاه با صنعت هنوز حركتی جهادی رخ نداده است.
عبدالرسول قرائتی با بیان اینكه آموزش در دانشگاه باید از شكل سنتی خارج شود،‌ گفت: 100 سال پیش آموزش در دانشگاه‌ ها اولین دغدغه بود و پس از آن به امر پژوهش توجه می‌شد و مرحله اجرا و كارآفرینی در مباحث دانشگاهی جایی نداشت؛‌ درحالیكه امروز صحبت از آموزش و پژوهش به‌تنهایی جایگاهی ندارد و نادیده‌گرفتن ثروت‌آفرینی جایگاه ما را در جهان تنزل می‌دهد.
وی با یادكرد سابقه وجود دانشگاه در ایران گفت: این پیشینه علمی برای دانشگاه وظیفه تعریف می‌ كند و از دانشگاه انتظار می‌رود كه از حوزه آموزش و پژوهش به سمت فناوری و كارآفرینی برود و برهمین اساس رئیس جمهور كارآفرینی را باعنوان معیاری برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها عنوان كرده است.
رئیس دانشگاه پیام نور فارس با اشاره به معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی امروز خاطرنشان كرد: بزرگ‌ترین مشكل جامعه ما بیكاری است و این معضل صدماتی به كل جامعه وارد آورده است كه اجتماع را به‌شدت به خطر انداخته است و دانشگاهیان و دانشگاه‌ها در بروز ناهنجاری‌ها مسئول هستند؛‌ زیرا كارآفرینی از وظایف آنان به‌شمار می‌رود.
قرائتی تأكید كرد: گرچه دولت و دانشگاه به فكر رشد علمی و پژوهشی و ارتباط آن با صنعت افتاده‌ است، رشد مورد انتظار هنوز در زمینه كارآفرینی رخ نداده است و ارتباط اضلاع سه‌گانه دولت،‌ دانشگاه و صنعت و ارائه راهكار‌های عملی از ضروریات جامعه امروز است.
وی با بیان اینكه امروزه همه دنیا قبول كرده‌ اند كه تصمیم‌گیری‌ها باید علمی باشد، بیان كرد: تجربه آزمون و خطا دیگر معنا ندارد؛ بنابراین اگر قرار است تصمیمی گرفته شود باید برمبنای اصول علمی و كارشناسی باشد.
قرائتی ادامه داد: اگر با معضلاتی همچون بحران آب یا هجوم ریزگرد‌ها مواجه هستیم به دلیل حاكم نبودن مدیریت صحیح و علمی است؛ از‌این‌رو باید آنچه را در آینده رخ خواهد داد از هم‌اكنون پیش‌بینی و برای آن برنامه‌ریزی كرد.

**ناكارآمدی قوانین در ارتباط صنعت و دانشگاه
مشاور استاندار در امور دانشگاه ها در بخش دیگری از این میزگرد گفت: راهی نداریم جز اینكه جامعه را دانش بنیان كنیم، نسخه ای كه رهبری برای كشور تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان ترسیم كردند نه تنها در حوزه اقتصاد بلكه در كل جامعه درمان كشور ما است یعنی جامعه باید دانش بنیان شود.
رزمجو افزود: اگر ما می خواهیم مسیر واقعی توسعه را طی و به دست یابیم باید دانا باشیم و اگر دانا بودیم قطعا می توانیم توانا باشیم.
وی ادامه داد: باید دانشگاه و دانش را به همه سطوح بیاوریم، امروز مثلث صنعت، دستگاه هایی اجرایی و دانشگاه ها را داریم كه دولت در این حوزه نقش نظارتی و حاكمیتی دارد كه در كنار این ها یك تعادل بخشی می دهد یا به عبارتی تنظیم كننده است.
مشاور استاندار در امور دانشگاه ها گفت: تا زمانی كه مدیر اجرایی ما به دانشگاه باور نداشته باشد این حرف ها هیچ تاثیری ندارد یعنی مدیركل و رئیس سازمان ما باید در كنار خود متخصصان و صاحب نظران دانشگاهی داشته باشد.
رزمجو اظهاركرد: به عنوان مثال در دانشگاه شیراز حدود 57 بخش تخصصی داریم كه همه حوزه ها را شامل می شود و می تواند پاسخگوی نیاز تمامی بخش ها باشند.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها تاكید كرد: اگر ارتباط بین دانشگاه و دستگاه های اجرایی خوب تنظیم شود صنعت ما نیز به تبع آن دانش بنیان خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر خیلی از صنایع در كشور اشكال دارند به علت آن است كه از دانش بهره نبردند یعنی خوب نتوانستند این صنعت را برمبنای دانش هدایت كنند.
رزمجو یادآور شد: در جلسه اخیر شورای برنامه ریزی استان نیز تاكید شد آمایش سرزمین یكی از چیزهایی است كه می تواند به ما كمك كند، ما براساس آمایش سرزمین باید بدانیم در كجا به دانشگاه نیاز داریم و در كجا نداریم، یكی از كارهای ما ساماندهی آموزش عالی است.
وی ادامه داد: اخیرا مطالعه ای انجام شده كه براساس آن نظرسنجی صورت گرفته كه مردم به چه كسی بیشتر اعتماد دارند كه گروه اولی كه مردم به آنان اعتماد داشتند معلمان و استادان دانشگاه بودند.
مشاور استاندار فارس گفت: دولت حمایت زیادی از پارك علم و فناوری و شركت های دانش بنیان دارد و تمام تلاش خود را برای حمایت از جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه بكار گرفته است.
رزمجو افزود: در حال حاضر حدود 120 محصول در پارك علم و فناوری آماده پرزنت است و باید دستگاه های اجرایی از این محصولات استقبال كنند.
وی ادامه داد: باید ملی بیندیشیم و تا زمانی كه هر كس برای شهر، قوم، روستای خودش تلاش می كند مشكلات حل نمی شود، به عنوان مثال یكی از راهكارها كه بتوانیم آب را مدیریت كنیم این است كه نمایندگان مجلس به صورت استانی انتخاب شوند.
استاد دانشگاه شیراز گفت: دانشگاه نیز باید بیش از گذشته به میدان بیاید، استاد دانشگاه باید نگاهش با نكاه 10 سال پیش متفاوت باشد، استاد دانشگاه نمی تواند برای خود متصور شود كه قرار است یكی دو كلاس درس دهد و یكی دو پایان نامه راهنمایی كند، استاد دانشگاه باید در مسایل جامعه مشاركت داشته باشد یعنی خود روسای دانشگاه های ما به این رسیده اند كه باید همه اساتید دانشگاه باید پای كار بیایند.
رزمجو افزود: به همین دلیل بود كه رییس جمهوری در جشنواره خوارزمی تاكید كرد من به دانشگاهی پول می دهم كه بتواند مشكل محیط زیست و مشكل ریزگرد و آب كشور را حل كند.
وی ادامه داد: اگر به دانشگاهیان اعتماد كردیم قطعا مسیری فراهم می شود كه هم می توانیم پاسخ گوی نیازهای جامعه باشیم و هم می توانیم قدم هایی كه برداریم كه عالمانه باشد.
مشاور استاندار فارس تاكید كرد: باید به دانشگاه توجه كنیم و دانشگاه را به عنوان مركز تصمیم گیری قرار دهیم.

** مشورت با دانشگاه برای طرح های صنعتی
رئیس دانشگاه پیام نور استان فارس نیز در بخش دیگری از این میزگرد راهكار پیشرفت در حوزه فناوری و كارآفرینی را بها دادن به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی عنوان و بیان كرد: اگر در پی این هستیم كه دانشگاه‌هایی ثروت‌زا و كارآفرین داشته باشیم شایسته است در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی صورت گیرد و وزرات علوم نیز باید بیش از این در این حوزه حمایت و فعالیت كند، برای مثال مشورت با دانشگاه‌ها پیش از اجرای طرح‌های گوناگون پذیرفته‌تر از آن است كه پس از ناكارامدی و ناكامی طرح از دانشگاهیان ادله بخواهند.
وی افزود: باید برای ورود پژوهشگران و دانشگاهیان به طرح‌های اجرایی تسهیلات حمایتی تعلق گیرد كه در هر صورت از مجریان طرح تحقیقاتی حمایت كند، چه آن طرح به نتیجه موردنظر برسد و چه شكست بخورد.
رئیس دانشگاه پیام نور فارس واردات بی‌رویه را باعث نابودی اشتغال بومی دانست و گفت: با این روند، كارآفرینی درحال نابودی است و اگر هرچه زودتر به فكر جبران نباشیم هر روز بدتر از دیروز خواهد شد.
وی با بیان اینكه نبود مقررات و انضباط در واردات و صادرات سازنده و صنعتگر را به فكر رقابت نمی‌اندازد، عنوان كرد: یكی از مشكلات موجود در حوزه حمایت از صنعت این است كه در این زمینه به‌صورت كارشناسانه برنامه‌ریزی و اقدام نمی‌شود، شفاف‌سازی وجود ندارد و صنعتگران در مرزهایی حركت می‌كنند كه آن‌ها را به رقابت نمی‌كشاند؛ افزون‌بر این انتقاد و پیشنهاد نیز در جامعه پذیرفته نیست و نه مسئولان آن‌ها را می‌پذیرند؛ نه صنعتگران و نه دانشگاهیان.
قرائتی ادامه داد: رسانه‌ ای در این زمینه تأثیرگذار است كه انتقاد‌ها را بیان كند و بستر بیان پیشنهاد را فراهم آورد؛ زیرا جامعه را به فكر اصلاح و رشد می‌اندازد.

** مجلس برای اصلاح قوانین اقدام كند
رئیس دانشگاه جهرم نیز در بخش دیگری از سخنان خود دستیابی به ارتباط صنعت و دانشگاه را نیاز به مدیریت جهادی دانست و گفت: بسیاری از قوانین ما در حوزه صنعت و دانشگاه و رابطه مابین این دو ناكارآمد است كه نیاز است، مجلس برای حمایت از تولیدات داخلی ،علم و فناوری و... قوانین را اصلاح كند.
نادریان افزود: ثبات مدیریتی در كشور ما نیز یكی از عواملی است كه نمی گذارد ارتباط بین صنعت ، دانشگاه ، كارآفرینی و تولید ثروت در دانشگاهها شكل بگیرد.
وی با تاكید بر به روز بودن قوانین مجلس تصریح كرد: در دوره كنونی قوانین آنلاین نیاز جامعه و اقتصاد امروز است و نیاز احساس می شود كه مجلس تصویب قانون های كارآمد در همه حوزه ها را در دستور كار خود قرار و دهد و قوانین ناكارآمد را اصلاح كند.

** گام رو به جلو فارس در ارتباط صنعت و دانشگاه
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها در ادامه این میزگرد گفت: در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه وضعیت استان فارس در مقایسه با استان های دیگر وضعیت خوبی است، حداقل در دولت تدبیر و امید، فارس وضعیت خوبی دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور فارس نیز در بخش دیگر از سخنان خود عملكرد دانشگاه پیام نور استان فارس را در حوزه كار آفرینی و تقویت ارتباط با صنعت طی یك سال گذشته مثبت ارزیابی كرد و گفت: در این راستا مراكز رشد و نوآوری راه‌اندازی شده است كه 9هسته فناور در این مركز فعالیت می‌كنند؛ همچنین راه‌اندازی دفتر علم و صنعت در شهرك صنایع شیمیایی و برگزاری جشنواره‌ها و استارت‌آپ‌ها از دیگر اقدامات این دانشگاه به‌شمار می‌رود كه دستاورد آن رسیدن دو استارتاپ به مرحله تجاری‌سازی است.
قرائتی همچنین از راه‌اندازی دو مركز ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان در شیراز و استهبان یاد كرد و افزود: علاوه‌بر این برنامه‌ریزی برای پیاده‌سازی طرح توسعه كسب و كار و اشتغال پایدار (تكاپو) در مراكز و واحد‌های دانشگاه پیام نور صورت گرفته است؛ همچنین در این راستا با واحد‌های صنعتی استان در راستای اشاعه فرهنگ اقتصاد مقاومتی همكاری‌هایی انجام می‌شود.
وی ترویج فرهنگ كارآفرینی و ارتباط با صنعت و حمایت از طرح‌های ابتكاری دانشجویان با محوریت كارآفرینی و تقویت ارتباط با صنعت را از دیگر اقدامات این دانشگاه برشمرد.
رئیس دانشگاه پیام نور فارس به ارتباط با صندوق‌های مالی برای اخذ تسهیلات مالی نیز اشاره كرد و از انعقاد تفاهم‌نامه‌های همكاری بین دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی، نهادهای دولتی و شركت‌های خصوصی به منظور تسهیل فرایند كارٰارینی و اشتغال دانشجویان یاد كرد.
قرائتی حضور دانشگاه پیام نور را در برگزاری جشنواره ایده در دانشگاه‌های كشور، از دیگر عوامل موفقیت و كارآفرینی این دانشگاه برشمرد و برآیند این جشنواره را بدین‌شرح توضیح داد: دانشگاه پیام نور با ارائه 1600 ایده و 191 ایده برگزیده با اختلاف بسیار مقام اول را در میان دانشگاه‌های كشور كسب كرده است.
رئیس دانشگاه جهرم در ادامه این میزگرد اقدامات انجام شده در دانشگاه جهرم را برای نزدیكی ارتباط صنعت و دانشگاه اینگونه تشریح كرد: در تلاش هستیم بزودی سه هزار هكتار زمین در جهرم را زیر كشت لیموترش و همچنین ده هكتار را برای كشت گیاهان دارویی اختصاص دهیم و همینطور قراردادی با یك شركت اتریشی منعقد شده كه 25 مگابایت نیروگاه را در جهرم احداث كند.
نادریان اظهار كرد: دانشگاه جهرم می تواند در آینده برق جهرم را تولید كند و این اقدامات در جهت هدایت این دانشگاه به سمت دانشگاه ثروت آفرین بوده كه انجام شده است.
وی افزود: شهرك دانشگاهی در جهرم ساخته شده و 18 پروژه عمرانی در این مكان احداث شده و كلیه فعالیت های عملی دانشگاه را به این محل انتقال داده شده است.
نادریان به برگزاری بزرگداشت علامه حكیم خفری در چهارشنبه هفته جاری نیز اشاره كرد كه با حضور مسولان كشوری و استانی در جهرم انجام خواهد شد.
9254/7375/9873