به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این مراسم همچنین محمد سلگی رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و برخی شخصیت های علمی و فرهنگی حضور داشتند.
هیات داوران برترین های پژوهش فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از میان ٤٤ اثر پژوهشی از ٢٤ استان و ٢٨ پژوهشكده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات هفت اثر برگزیده را معرفی كردند و از سه پژوهشگر تجلیل به عمل آوردند.
بر اساس این گزارش پس از قرائت بیانیه هیات داوران و اعلام معیارهای انتخاب برترین پژوهش ها، پژوهشگران پنج اثر در حوزه بنیادی و كاربردی، مترجمان سه اثر و همچنین سه پژوهشگر برتر با اهدای لوح تقدیر، جایزه نقدی و یك شاخه گل رز تجلیل شد.
طرح پژوهشی پایگاه فرهنگ و هنر مازندران به عنوان طرح برتر در بخش ایده برتر معرفی شد و در بخش پژوهشهای بنیادی دو پژوهش صورت مشترك برگزیده شد كه طرح تحقیق در مبانی سخت افزاری فرهنگ؛ تأثیرات محیطی بر تحولات فرهنگی نوشته مرتضی مردیها و مجموعه چهار جلدی چشماندازهای فرهنگ معاصر ایران تالیف نعمتالله فاضلی معرفی شدند.
البته در این بخش تحلیل محتوای كتابهای كودكان و نوجوانان به زبان كردی از ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ اثر جبار اسلامیپور و فرزانه فدوی به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش پژوهشهای كاربردی كتاب طرحی برای نظارت (ممیزی) كتاب در ایران نوشته محمد رضایی و هادی آقاجانزاده به عنوان پژوهش برتر و كتاب تحلیل وضعیت فرهنگ كارآفرینی در شهرستان كرمانشاه و ارائه الگویی برای توسعه آن اثر نادر نادری با همكاری نعمتالله شیری، مژگان خوش مرام و شهناز فتاحی به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
در بخش ترجمه نیز سه كتاب ترجمه شده به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد كه كتاب منش ملی؛ منظری روانی و اجتماعی نوشته الكس اینكس توسط علی پاپلی یزدی ترجمه شده و كتاب های مدرنیسم نوشته كریستوفر باتلر و تحلیل فرهنگی تالیف مك گوئیگان به ترتیب توسط محسن ملكی و سجاد علیزاده ترجمه شده است.
در ادامه این مراسم از نظام بهرامی كمیل، احسان فدایی و غلامرضا خوشاقبال به عنوان پژوهشگران برتر با اهدای لوح تقدیر، هدیه مالی و یك شاخه گل رز همچون سایر برگزیدگان تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا در این برنامه آثار پژوهشی برتر ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و نیز معاونتها، مراكز و سازمانهای متبوع براساس معیارهای آسیبشناسانه، كاربردی و شامل ارائه راهكار و در راستای مأموریتها و نیازهای پژوهشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داوری شدند.
جشنواره پژوهش فرهنگی سال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به منظور توسعه پژوهش های فرهنگی درحوزه فرهنگ و هنر ایران، تشویق پژوهشگران و اندیشمندان داخلی به تحقیق در ابعاد مختلف فرهنگ، هنر و ارتباطات در ایران و نیز شناسایی و معرفی آثار برتر در حوزه پژوهش های فرهنگی برگزار می شود.
پژوهش فرهنگی به اثر مكتوبی گفته می شود كه به یك یا چند پرسش درباره فرهنگ و جامعه ایران پاسخ دهد و بر اساس اسناد و مدارك یا شواهد تجربی و تجزیه و تحلیل آنها با روش های علمی به نتایج مشخص بنیادی یا كاربردی برسد كه این پژوهش ها از نظر قلمرو بایستی در زمینه فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگ عمومی ایران باشد.
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 78 تاسیس شد و دارای پژوهشكده های مطالعات دینی فرهنگ، هنر و رسانه، ارتباطات فرهنگی بین الملل، هنرهای سنتی اسلامی و همچنین مطالعات میان رشته ای فرهنگ است.
فراهنگ ** 1003 ** خبرنگار: محمدرضا جعفرملك * 1071
تهران - ایرنا - برگزیدگان برترین پژوهش های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شدند.