به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ مصطفی سالاری در این نشست با حضور رئیس مجمع نمایندگان استان و تعدادی از مدیران استانی و شهری اظهار داشت: فعالیت ها در این زمینه روی بخشی از رودخانه گوهررود و همچنین تالاب عینك كه جذابیت گردشگری خاصی برای سرمایهگذاران دارد، متمركز شود.
* واگذاری مالكیت اماكن عمومی منتفی است
وی ضمن تأكید بر اینكه اجازه واگذاری مالكیت و اجاره اماكن عمومی به سرمایهگذاران بخش خصوصی را نداریم، خاطرنشان كرد: اجازه هر نوع فعالیت برروی سطح آب باید با مشاركت سازمان های متولی داده شود.
استاندار گیلان دغدغه اصلی را معضل ترافیك پس از اجرای طرحهای گردشگری در حاشیه و سطح تالاب عینك و رودخانه گوهررود عنوان و تأكید كرد: در این محورها بایستی دسترسی مستقل، با ظرفیت كافی لحاظ تا ترافیك روان شود.
وی تصریح كرد: درخصوص رفع مشكل آلودگی رودخانهها و سرریز فاضلاب به داخل آن ها، سازمان آبفای استان جلوتر از بقیه حركت كند و برای حل این معضل گامهای اجرایی مؤثر بردارد.
وی بر لزوم توجه به بخش خصوصی از حیث سرمایهگذاری تأكید كرد و گفت: برای اینكه تالاب عینك و رودخانههای شهر رشت به معنای واقعی تبدیل به یك جاذبه گردشگری شوند، لازم است كاربریهای خدماتی مختلف در منطقه تعریف شود.
*ایجاد درآمد پایدار برای مردم از طریق گردشگری
استاندار گیلان در پایان اظهار كرد: در برخی نقاط شهری كه ظرفیت گردشگرپذیری وجود دارد باید به نحوی عمل شود كه زندگی شبانهروزی جریان داشته باشد و مغازهها و مراكز خدماتی فعال باشند تا از این طریق برای مردم شهر درآمد پایدار ایجاد شود؛ در این خصوص افزایش مشاركت بخش خصوصی در سرمایهگذاری رودخانههای رشت امری ضروری است.
به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور در دیدار اخیر خود با نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت با اشاره به پرداخت 50 میلیارد تومان اعتبار برای احیاء رودخانه های زرجوب و گوهررود گفت كه برای رفع آلودگی و احیاء این 2 رودخانه هر مقدار اعتبار نیاز باشد، اختصاص می دهیم اما مردم باید نتایج اعتبارات گذشته را به صورت عینی ببینند و سپس اعتبارات تكمیلی پرداخت شود.
استاندار گیلان نیز در بازدیدی كه طی روزهای گذشته از این رودخانه ها داشته، بر ضرورت شتاب در اجرای طرح ساماندهی این 2 رودخانه تاكید و خاطرنشان كرده كه طرح ساماندهی زرجوب و گوهررود یكی از مهمترین طرح های این كلانشهر برای كاهش مخاطرات زیست محیطی است و بایستی هر چه سریع تر اجرا شود.
رئیس كمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت، در توضیح اقدامات انجام شده از سوی شهرداری بویژه طی 2 سال گذشته گفت: با تملك بخشی از حاشیه این رودخانه ها و آزادسازی حریم كنار رودخانه های زرجوب و گوهررود، پارك های محلی زیبا و با نشاط ایجاد شد.
شیرزاد لایروبی مقطعی رودخانه های زرجوب و گوهررود را یكی دیگر از اقدامات شهرداری عنوان و تصریح كرد: این كار كافی نیست زیرا در هوای گرم، بوی نامناسب این رودخانه ها، مردم بویژه ساكنان حاشیه این دو رودخانه را آزرده می كند.
وی درباره 50 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده از سوی دولت برای ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهرود و این كه تاكنون 30 درصد این اعتبار جذب شده گفت: آب و فاضلاب و آب منطقه ای منابع مالی آن هم 30 درصد اعتبار را اخذ كرده اند، اما این مبلغ برای این رودخانه ها هزینه نشد و لازم است بودجه ای كه از منابع ملی اختصاص داده می شود، نظارت بیشتری از سوی دستگاه های ذیربط صورت گیرد.
كلانشهر رشت حدود 700 هزار نفر جمعیت ثابت دارد كه به طور متوسط ، این تعداد در طول روز به بیش از یك میلیون و 200هزار نفر می رسد.
7296 /6030
تاكیداستاندار گیلان بر ساماندهی رودخانه های رشت با رویكرد گردشگری
۹ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۱۵
کد خبر:
82846388
رشت-ایرنا-استاندار گیلان در نخستین جلسه كمیته راهبری شهر رشت گفت: ساماندهی رودخانههای رشت باید با رویكرد توسعه گردشگری انجام گیرد.