به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي گمركات گيلان ، ابوالقاسم يوسفي نژاد اظهار داشت : طي يازده ماه امسال 224 هزار و 427 تن كالا از طريق گمركات گيلان و از مبداء كشورهاي روسيه، تركمنستان، قزاقستان، آذربايجان و اكراين به مقصد كشورهاي عراق، تركيه، افغانستان، قرقيزستان، مناطق آزاد ترانزيت شده است .
وي ارزش كالاهاي ترانزيت شده طي اين مدت از گمركات استان را 220 ميليون 394 هزار و 561 دلار عنوان كرد.
يوسفي نژاد عمده كالاهاي ترانزيت شده از گمركات گيلان را شامل سوخت، آهن آلات، چوب، تخته خودرو و ماشين آلات صنعتي، پوشاك و محصولات شيميايي عنوان كرد.
وي در ادامه ياداور شد: در يازده ماه امسال 454 هزار و 138 تن كالا به ارزش 298 ميليون و 332هزار دلار صادرات از مبادي گمركات گيلان صورت گرفت.
يوسفي نژاد افزود: از اين ميزان صادرات صورت گرفته از گمركات استان گيلان گمرك انزلي با 103 ميليون و 614 هزار دلار و با وزن 100هزار و 341 تن صادرات كالاي غير نفتي درصد تغييراتي معادل 13 درصد رشد از لحاظ ارزش و 3 درصد رشد از لحاظ وزن، نسبت به مدت مشابه سال قبل را دارا بود.
ناظر گمركات استان گيلان ادامه داد: كالاهايي نظير محصولات نباتي،سبزيجات، ميوه ،خرما،كشمش، چاي، محصولات معدني و مصنوعات آن، شيشه و مصنوعات آن، محصولات صنايع غذايي، محصولات نساجي و محصولات پلاستيكي عمده ترين اقلام صادراتي را به مقصد كشورهايي نظير روسيه، آذربايجان، قزاقستان وعراق تشكيل مي دهند و اين چهار كشور در ميان بيش از 30 كشور مقصد صادرات گمركات گيلان به ترتيب رتبه اول تا چهارم را به خود اختصاص داده اند.
به گفته وي كشورهايي نظير افغانستان ،گرجستان، هند، سوريه ،تركمنستان ، امارات ،تركيه از عمده ترين طرف هاي تجاري اين گمركات محسوب مي شوند.
وي همچنين از واردات افزون بر يك ميليون و 843 هزار و 940 تن كالا به ارزش 878 ميليون و 209هزار و 339دلار از طريق گمركات استان گيلان به كشور سخن گفت.
يوسفي نژاد ادامه داد: عمده كالاهاي وارد شده شامل آهن آلات و ماشين آلات صنعتي، لوازم برقي و قطعات آن چوب و تخته، گندم و جو و ساير محصولات شيميايي است.
ناظر گمركات گيلان يادآور شد: عمده واردات صورت گرفته گمركات گيلان از كشورهاي فدراسيون روسيه، قزاقستان، چين، آذربايجان، ژاپن، كره جنوبي، آلمان، تركيه و امارات مي باشد.
ناظر گمركات گيلان در پايان افزود: در يازده ماه امسال 351 هزار و 419 نفر از مبادي گمركي اين استان به كشور وارد و 328 هزارو 946 نفر از كشور خارج شده اند.
گمركات استان گيلان همواره يكي ازگمركات پيشرو در ارائه رويههاي نوين تشريفات گمركي و مكانيزاسيون بودهاست.
گمرك انزلي به عنوان مهمترين گمرك شمالي حاشيه درياي خزر با واقعشدن در كريدور شمال ـ جنوب و همسايگي دريايي با كشورهاي روسيه، قزاقستان، آذربايجان و تركمنستان با راهاندازي و اجراي برنامههاي مختلف سيستمي طي اين سالها گامهاي بسيار بلندي جهت ارائه خدمات گمركي ( واردات قطعي ـ صادرات قطعي ـ ترانزيت داخلي ، خارجي وكارنه تيرـ ورود موقت ـ امانات پستي ـ مبادلات مرزنشينان ) به صورت مكانيزه برداشتهاست. گمرك بندرانزلي بعلت موقعيت راهبردي و ژئوپلتيك همواره از اهميت بسيار زيادي برخوردار بوده است. اين گمرك در طول تاريخ همواره بعنوان دروازه ورود به اروپا و شاهرگ اتصال شمال به جنوب شناخته مي شد و هم اكنون نيز جايگاه مهم و حساس خود را بعنوان يكي از مراكز مهم ورود كالا به كشور و نقطه اتصال كريدور شمال و جنوب حفظ كرده است.
در حال حاضر رويه هاي، واردات قطعي، صادرات قطعي ، ترانزيت داخلي، ترانزيت خارجي ، ورود موقت، خروج موقت اتومبيل ، هديه و سوغات، مرجوعي و مسافري در اين گمرك اجرا مي شود.
6030
انزلي -ايرنا-ناظر گمركات گيلان از افزايش 22 درصدي ترانزيت خارجي از مبادي گمركي اين استان خبر داد .