۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۱۹
کد خبر: 82852089
T T
۰ نفر
پارك هاي علم و فناوري در ايجاد صندوق پژوهش استاني كمك كنند

تهران - ايرنا - رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي با اشاره به تلاش براي تاسيس صندوق هاي خطرپذير پژوهش و فناوري استاني خواستار كمك پارك ها در توسعه اين صندوق ها شد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر بهزاد سلطاني در بيست و هشتمين نشست روساي پارك هاي علم و فناوري سراسر كشور اظهار كرد: با جلساتي كه با كارگروه تشخيص صلاحيت شركت هاي دانش بنيان در مورد حمايت از اين شركت ها و نحوه تقسيم بندي اين شركت ها داشتيم پيشنهاد داديم با توجه به تحولات در حوزه دانش بنيان ها بايد تعريف ما از تقسيم بندي شركت ها تغيير يابد بر اين اساس كار مطالعاتي را در صندوق نوآوري و شكوفايي انجام داديم.
سلطاني با اشاره به بررسي مشكلات تقسيم بندي فعلي شركت ها افزود: بر اساس بررسي هاي ما شركت هاي استارتاپي (نوپا) در تقسيم بندي شركت هاي دانش بنيان نيستند نمي توانند از تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي بهره مند شوند.
وي حضور نداشتن علوم انساني، طراحي مهندسي در ميان تقسيم بندي شركت هاي دانش بنيان را نقص ديگر برشمرد و گفت: اين نقايص را بررسي كرده و پيشنهاداتي براي آن داريم.
سلطاني به جايگاه پارك هاي علم و فناوري اشاره كرد و گفت: پارك ها مي توانند مركز توانمندي براي صندوق نوآوري و شكوفايي در استان ها باشند. در حال حاضر در 17 استان كشور صندوق پژوهش و فناوري وجود ندارد و پارك ها مي توانند در اين حوزه وارد شوند.
به گفته سلطاني اگر اين صندوق ها خطرپذير / VC باشند صندوق نوآوري تا سقف 49 درصد سرمايه آن‌ را تامين مي كند و غيردولتي بودن صندوق نوآوري و شكوفايي به مدت 1 سال توسط دولت مصوب شد و مجددا روز گذشته دولتي نبودن در بودجه 97 تصويب شد و صندوق مي تواند در صندوق هاي خطرپذير سهم داشته باشد.
وي تصريح كرد: صندوق هاي خطرپذير تفاوت زيادي با صندوق هاي جامع ندارند و حمايت هاي اين صندوق ها مي تواند به نفع شركت هاي دانش بنيان باشد.
وي‌ با اشاره به راه اندازي صندوق پژوهش و فناوري استاني در هرمزگان با اعتبار 8 ميليارد تومان اظهار كرد: صندوق هاي خطرپذير شركتي مي تواند پلي ميان صنايع و پارك هاي استاني باشد.
سلطاني توضيح داد: چند شركت دانش بنيان با يك صنعت فعال در استان ها مي توانند يك ‌صندوق مشترك ايجاد كنند كه ميان صنعت و با صندوق نوآوري و شكوفايي مشترك است كه موجب منفعت دو طرف مي شود.
رئيس صندوق نوآوري و شكوفايي با اشاره به سفرهاي استاني هيات دولت خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه حوزه دانش بنيان در استان ها عقب تر از تهران است 22 برنامه براي اين منظور ارائه داديم كه يك هفته قبل از سفر استاني رئيس جمهوري در استان هاي مورد نظر حضور مي يابيم.
وي با تاكيد بر ايجاد فضاي اشتغالزايي در استان ها يادآور شد: بر اساس اساسنامه صندوق كه دو بار در هيات دولت و شوراي نگهبان مصوب شده است دو مركز سود بانكي و منابع بانك ها براي تسهيلات مشاركت و اعطاي ساير هسيلتت براي اين صندوق در نظر گرفته شده است.
وي همچنين نيم درصد بلاعوض بودجه عمومي دولت به صورت سالانه را از منابع اين صندوق برشمرد و اظهار كرد: تاكنون نيم درصد بودجه اين صندوق در 6 سال اخير به صندوق داده نشده و تنها منابع مالي ما اعتبارات سه هزار ميليارد توماني است كه دو هزار ميليارد تومان آن تا پايان سال 95 اعطا شده است.
سلطاني تصريح كرد: در حال حاضر 92 هزار ميليارد تومان بدهي دولت به شركت هاي خصوصي است كه علت آن عدم دريافت تعهدات است و تلاش مي كنيم اين امر در صندوق اتفاق نيفتد.
سلطاني از تعامل صندوق با بانك ها خبر داد و گفت: با تعاملات و تفاهم نامه با 8 بانك مختلف آنها پذيرفته اند ميزاني از منابع خود را صرف شركت هاي دانش بنيان كنند.
وي با اشاره به نوپا بودن 50 درصد شركت هاي دانش بنيان ادامه داد: 67 درصد شركت ها نمي توانند تسهيلات بانكي دريافت كنند و به اين دليل تغيير در قوانين و تقسيم بندي شركت هاي دانش بنيان ضروري به نظر مي رسد.
نشست سرسراي روساي پارك هاي علم و فناوري امروز دوشنبه با حضور وزير علوم ، معاون پژوهشي وزير علوم و مراسم تقدير ار زحمات سرپرست پيشين دفتر سياست گذاري و برنامه ريزي امور فناوري دكتر خسرو پيري و معارفه دكتر مهدي كشميري كه بتازگي به اين جايگاه منصوب شده است، در وزارت علوم برگزار مي شود.
علمي**9157**1440
۰ نفر