۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۹:۳۹
کد خبر: 82853061
T T
۰ نفر
استاندار خراسان جنوبی: استان به درگاه صادرات نرم افزاری به افغانستان تبدیل شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان باید به درگاهی برای صادرات نرم افزاری در حوزه آی. تی و آی. سی. تی (فناوری اطلاعات و ارتباطات) به كشور افغانستان تبدیل شود.

به گزارش ایرنا محمدمهدی مروج الشریعه شامگاه دوشنبه در نشست كارگروه اشتغال و كمیسیون هماهنگی بانك های خراسان جنوبی در بیرجند افزود: شان برخی فعالیت های توسعه آفرین مربوط به مركز استان است و كاری كه در حوزه آی. تی و آی. سی. تی در كشور آغاز شده با محوریت مراكز استان های كشور است.
وی اظهار كرد: ادبیات دیپلماسی آی. تی اگر قرار است در حوزه بین الملل فعالیت كند مركز استان بستر انجام آن را دارد.
استاندر خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به طرح های متقاضیان دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر استان گفت: در ارزیابی طرح ها ابتدا اهلیت سنجی انجام و اگر كسی امكان ارائه وثیقه لازم در بانك برای طرح را ندارد در دبیرخانه كمیته فنی پالایش شود.
وی بیان كرد: دستگاه تخصصی باید طرح های ارائه شده را پس از اهلیت سنجی تایید كند و رعایت الزامات قانونی و استفاده از مزیت محلی و توسعه متوازن در همه شهرستان های استان در واگذاری طرح ها لحاظ شود.
مروج الشریعه افزود: قانونی در خصوص حمایت از هنرمندان، استادكاران و فعالان صنایع دستی توسط رئیس جمهوری ابلاغ شده كه ماده 6 آن دستگاه های اجرایی را مكلف كرده تا در برنامه های تشویقی و اهدای جوایز غیرنقدی با اولویت از تولیدات صنایع دستی و فرش دستباف ایرانی استفاده كنند.
وی گفت: با این قانون دستگاه های اجرایی مكلف شده اند هرگونه جوایز غیر نقدی را از تولیدكنندگان محروم استان خریداری كنند و این خرید به ارتقای كیفیت كمك می كند.
استاندار خراسان جنوبی بیان كرد: در ماده 8 قانون حمایت از فعالان صنایع دستی آمده به منظور حمایت از صنایع دستی و تكریم هنرمندان و فعالان بخش صنایع دستی، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماكن تاریخی و فرهنگی ایجاد شده است.
وی افزود: منابع صندوق از محل بخشی از تسهیلات صندوق كارآفرینی امید و كمك های بخش دولتی و بخش های غیردولتی تامین شده و درآمدهای حاصل از فعالیت صندوق پس از درج در بودجه سنواتی و گردش خزانه تامین شده و دولت می تواند 30 درصد از درآمدهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برای تقویت منابع این صندوق اختصاص دهد.
سرپرست اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان 26 طرح مصوب در كمیته فنی استانی با موضوع بررسی طرح های متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر به مبلغ 420 میلیارد ریال در حوزه صنعت داشته است.
غلامرضا اشرفی افزود: همچنین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان 39 طرح مصوب به مبلغ 90 میلیارد ریال داشته است.
وی اظهار كرد: اداره كل امور عشایری استان 43 طرح مصوب با اعتبار 34 میلیارد و 730 میلیون ریال ریال و تعهد اشتغال برای 67 نفر در دستور كار دارد.
وی گفت: در مجموع امسال 206 طرح در كمیته فنی استانی با موضوع بررسی طرح های متقاضی دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر با پیش بینی اشتغالزایی 2 هزار و 256 نفر مصوب شده است.
استان خراسان جنوبی 11 شهرستان و 460 كیلومتر مرز مشترك با افغانستان دارد.
7559*3028