دكتر رضا رحيمي، سه شنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه دژنراسيون ماكولا شايع ترين علت كوري در جهان است، اظهار داشت: ماكولا، قسمت حساس به نور شبكيه و مسئول ديد مستقيم و واضح است كه براي كارهاي دقيق مثل خواندن و رانندگي لازم است در اين بيماري، ماكولا يا لكه زرد تخريب مي شود.
وي افزود: دژنراسيون ماكولا يا تخريب بخشي از شبكيه چشم مي تواند سبب كاهش تدريجي يا ناگهاني ديد شود.
اين جراح چشم اضافه كرد: اگر فردي خطوط مستقيم را موج دار ببيند، دچار تاري ديد شود، يا لكه هاي تيره در مركز ديد خود مشاهده كند احتمال دارد كه دچار علائم اوليه دژنراسيون ماكولا شده باشد.
رحيمي گفت: در فرد مبتلا به دژنرسانس ماكولا، ديد مركزي مختل مي شود و بيمار در مركز ديد خود لكه اي سياه مي بيند.
وي ادامه داد: كمبينايي از عوارض بيماري تخريب ماكولايي وابسته به سن است و در اكثر موارد اين بيماري با افزايش سن به وجود مي آيد.
به گفته رحيمي، در اين عارضه مواد اضافي كه ناشي از كم فعاليت بودن سلولهاي چشم است، در چشم تجمع پيدا ميكند كه در نهايت باعث آسيب سلولي در سطح شبكيه و كمخوني ميشود.
اين پزشك ادامه داد: دژنراسيون ماكولا بر 2 نوع است، نوع خشك آن شايع تر است و حدود 90 درصد از بيماران به اين نوع مبتلا مي شوند، نوع تر اين بيماري معمولا با كاهش ديد شديدتر و جدي تري همراه است.
رحيمي تاكيد كرد: مبتلايان به اين عارضه بايد در صورتي كه از بيماريهاي زمينهاي مانند فشار خون و اختلالات قلبي و عروقي رنج ميبرند، ضروري است بيماري خود را كنترل كنند.
او بيان داشت: دژنراسيون ماكولا در افراد بالاي 65 سال شايع تر است و زنان بيشتر به اين بيماري مبتلا مي شوند.
رحيمي گفت: سابقه خانوادگي، مصرف سيگار، فشار خون بالا، دوربيني و چاقي، شانس ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد.
اين جراح چشم اضافه كرد: مبتلايان به نوع خشك بيماري تخريب ماكولايي بايد فعاليت فيزيكي داشته باشند، از سبزي و ميوههاي تازه در رژيم غذايي روزانه خود استفاده كنند، گوشت قرمز كمتر و گوشت سفيد مانند ماهي بيشتر مصرف و روغن زيتون را جايگزين روغن هاي جامد كنند.
اين جراح چشم بيان كرد: هيچ درمان كاملي براي دژنراسيون ماكولا وجود ندارد، اما مي توان آن را با ويتامين ها، ليزر درماني، داروها و وسايل كمك بينايي درمان كرد و در حقيقت هدف از اقدامات درماني در اين عارضه، جلوگيري از روند پيشرفت بيماري است.
9653 /6118
شيراز- ايرنا- جراح و متخصص بيماري هاي چشم گفت: انحطاط و تخريب ماكولاي وابسته به سن (ADM) مهمترين علت كم بينايي و نابينايي در سالمندان است.