به گزارش ايرنا، اين فيلمنامه كه براي ساخت يك سريال در پنج فصل و ٥٢ قسمت ٥٠ دقيقهاي نوشته شده است، در 680 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و قيمت 50 هزار تومان راهي بازار شد و در اختيار علاقه مندان به سينما، ادبيات و كتاب و كتابخواني در سراسر كشور قرار گرفت.
فتحالله جعفري جوزاني و دكتر عبدالكريم يونسي پژوهشگران اين اثر ماندگار، از بيش از ٣٠ كتاب ارزشمند از جمله جامع التواريخ خواجه رشيدالدين فضلالله همداني، تاريخ جويني و تاريخ ايران كمبريج استفاده كردهاند.
داستان زندگي اين پهلوان بزرگ، از سال 597 خورشيدي، آغاز ميشود كه كشور ايران مورد هجوم مغولان قرار گرفت.
اين مهاجمان وحشي نه انديشه نويي براي ساختن جهان برتري داشتند و نه حامل رسالتي بودند.
استعداد آنان در كشتن و گسترش ترس بود و بس. پس آمدند و كندند و سوختند و كشتند و بردند ... و ماندند تا شيره جان آنچه را از كرامت انساني باقي مانده بود، بِمَكَند.
به فرمان حاكمان مغول در فاصله بين سالهاي 648 تا 661 هجري قمري، صنعتكاران، پشت در پشت، برده شمرده ميشدند و مجبور بودند ساز وبرگ لشكريان مغول را تهيه كنند. رعاياي روستايي نيز كه قادر به پرداخت
اخراجات و ماليات نبودند، خود و خانوادهشان به بردگي فروخته ميشدند.
محمود خوارزمي، پهلوان، شاعر، عارف قرن هشتم ميلادي، متخلص به «قتالي» و مشهور به «پورياي ولي» در چنين دوراني با ايجاد سازمان و تأسيس زورخانه موفق ميشود پيكارجويان و آزاديخواهان را گردآورده و اقدام به آزادي ايران زمين كند.
از شخصيتهاي ديگر تاريخي كه در «پورياي ولي» ديده شدهاند، ميتوان به شيخ الرئيس سعدي، عبيد زاكاني، خواجه نصيرالدين طوسي، خواجه رشيدالدين فضلالله همداني، پهلوان فيله همداني و بسياري ديگر اشاره كرد.
مسعود جعفري جوزاني نويسنده و كارگردان مجموعه حماسي «در چشم باد» در مورد ساخت سريال تلويزيوني «پورياي ولي» گفت: هفت هشت سال پيش، قرار بود زندگي پر فراز و نشيب پهلوان محمود خوارزمي ملقب به «پورياي ولي» كه در فرهنگ ايراني نامي پرآوازه دارد در يك مجموعه تلويزيوني براي سيماي
جمهوري اسلامي ساخته شود، اما با اينكه قرارداد منعقد شد و كد اقتصادي هم دادند به علت تغيير مديريت سازمان اين اتفاق نيافتاد.
در سال 1394 جعفري جوزاني درباره وضعيت اين سريال اعلام كرد: پروژه «پورياي ولي» در اولويت سازمان صدا و سيما نيست. ما هم به اين تصميم احترام ميگذاريم. «پورياي ولي» ديگر برايم مهم نيست؛ چرا كه من قرار بود سه سال پيش اين پروژه را بسازم.
كارگردان فيلم سينمايي «شيرسنگي» گفت: من پروژهام را رها نكردهام ولي اصراري به كار در جايي كه هر روز نظر شان را عوض ميكنند؛ ندارم. سه سال پيش با همه وجودم تلاش كردم كه كارهاي تحقيق و پژوهش «پورياي ولي» را انجام بدهم و حدود 850 صفحه فيلمنامه نوشته شد و در نهايت اين پروژه، پروژه «الف ويژه» شناخته شد و حتي برايش زمين دادند، قرارداد منعقد شد و براي طراحي لباس و اينكه ساختار ديجيتالي باشد و استوديو تأسيس شود. كلي هم خرج شد، سايت استعداديابي باز شد و حتي با تعداد زيادي از بازيگران
صحبت و رفت و آمد انجام شد؛ اما تصميم بر اين شد كه «پورياي ولي» بخوابد و خوابيد. از آنجا كه اراده توليد در دست من نيست كاري نميشود كرد. و حالا پس از شش سال جوزاني كتاب فيلمينامه را راهي بازار كرده است.
جعفري جوزاني پايان تأكيد كرد: از آنجا كه سياستهاي فرهنگي با مديرت بد، موجب گراني كتاب شدهاند و اهل كتاب و كتابخواني ممكن است توان خريد نداشته باشند؛ اگر مردم عادت كنند به مناسبت نوروز، كتاب عيدي بدهند موجب رونق بازار كتاب و در نتيجه رشد فرهنگ وطن عزيزمان خواهد شد.
كتاب فيلمنامه «پورياي ولي» توسط نشر «آناپنا» منتشر شد.
فراهنگ ** 1540 ** 1071
تهران - ايرنا - كتاب فيلمنامه «پورياي ولي» به قلم مسعود جعفري جوزاني و با پژوهشگري فتحالله جعفري جوزاني و دكتر عبدالكريم يونسي منتشر شد.