دكتر غلامعلی جاودان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اجرای
طرح ایمن سازی در برابر ویروس فلج اطفال در اقصی نقاط استان كه شاهد ورود اتباع بیگانه از كشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاكستان در فصول مختلف سال به ویژه نیمه دوم سال می باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: در مجموع در مدت اجرای مرحله اول این طرح (پنجم تا هشتم اسفندماه) 217 هزار و 782 كودك زیر 5 سال در سطح استان در برابر بیماری فلج اطفال واكسینه شدند.
جاودان تصریح كرد: پیش از اجرای این طرح پیش بینی می شد كه 210 هزار كودك در سطح استان هرمزگان قطره فلج اطفال دریافت كنند كه در پایان اجرای آن، این شمار به بیش از 217 هزار كودك رسید.
وی با بیان اینكه اجرای این طرح با مشاركت یك هزار و 750 گروه 2نفره انجام شد، خاطرنشان كرد: مرحله دوم طرح واكسناسیون فلج اطفال هم 18 تا 21 فروردین 97 در استان اجرا میشود.
سازمان بهداشت جهانی در چهل و یكمین اجلاس خود در ژنو ریشه كنی بیماری فلج اطفال را به تصویب رساند و تمام كشورها را موظف كرد تا سال 2000 این ویروس را ریشه كن نمایند.
این مصوبه موجب شد در سال 2001 فقط در سه كشور افغانستان و پاكستان و نیجریه این بیماری را گزارش دهند و در 125 كشور این بیماری به طور كامل حذف شد.
در حال حاضر بیماری در سه كشور پاكستان، افغانستان و نیجریه بومی است و در سال 2013 افزون بر كشورهای یاد شده در كشورهای سومالی، اتیوپی، كامرون، كنیا و سوریه نیز گزارش شده است.
از سال 2001 موارد قطعی فلج اطفال در ایران مشاهده نشده ولی به دلیل اینكه ایران در مجاورت 2 كشور با شیوع بالای موارد فلج اطفال (افغانستان و پاكستان) قرار دارد و به علت تردد مهاجران و اتباع این كشورها ،عملیات ایمن سازی در 40 شهرستان مرزی و پرخطر كشور هر ساله اجرا می شود.
ایران به عنوان یكی از 27 كشور منطقه، درخشان ترین كارنامه در زمینه فلج اطفال را دارد كه مطمئنا ریشه كنی جامعه هدف از این بیماری، به عنوان یكی از برگه های زرین وزارت بهداشت و درمان در نظام جمهوری اسلامی شمرده می شود.
7198/ 6048
* آگاهی از آخرین اخبار استان در كانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
بندرعباس- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان با اشاره به پایان مرحله اول واكسیناسیون فلج اطفال در استان، گفت: در این مرحله 11 هزار و 247 كودك زیر پنج سال غیرایرانی در برابر این بیماری ایمن شدند.