به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، محمدرضا رزاقی روز یكشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در همین رابطه و به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یادواره شهدای دانش آموز با محوریت شهید فهمیده و با شركت 5 هزار و 500 دانش آموز در مرقد مطهر امام راحل (ره) برگزار شد.
وی ادامه داد: مدارس را ملزم كرده ایم به مساله ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با رویكرد یادگیری توجه داشته و مجموعه فعالیتهای پرورشی، فرهنگی مدارس بر این اساس طراحی و اجرا شود.
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: ما دو گروه دانش آموز در مدارس شاهد داریم؛ گروه اول فرزندان ایثارگران و گروه دوم فرزندان غیر ایثارگر وابسته به مجموعه شاهد و دانش آموزانی هستند كه از شرایط و ویژگی خاص برخوردارند.
رزاقی تصریح كرد: در ابتدای فعالیت مدارس شاهد تاكید بر این بود كه فرزندان شهدا، آزادگان و جانبازان در این مدارس تحصیل كنند اما در ادامه به این نتیجه رسیدیم كه دانش آموزان شاهد باید در تعامل با دیگر دانش آموزان فعالیت كنند لذا در مصوبه بعدی امكان تحصیل دانش آموزان دارای ویژگی های آموزشی، پرورشی و فعالیت های خاص فراهم شد.
وی اظهار داشت: در سال تحصیلی كنونی 243 هزار و 52 نفر برای ورود به پایه های اول، هفتم و دهم پیش ثبتنام كردند كه از این تعداد 63 هزار و 354 نفر در پایه اول ابتدایی، 99 هزار و 229 نفر در پایه هفتم و 80 هزار و 469 نفر پیش ثبت نام كردند كه در نهایت 29 هزار و 268 نفر در پایه اول ابتدایی، 36 هزار نفر در پایه هفتم و 35 هزار و 785 نفر در پایه دهم ثبت نام شده و اكنون مشغول به تحصیل هستند.
*تحصیل بیش از 379 هزار دانش آموز در یك هزار و 350 مدرسه شاهد
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: از سه سال گذشته تاكنون ثبت نام مدارس شاهد از طریق سامانه سجا (سامانه جامع ایثارگران) صورت می گیرد.
رزاقی ادامه داد: با راه اندازی این سامانه روند ثبت نام و تمامی اطلاعات و داده ها شفاف و دقیق انجام می شود و بسیاری از مشكلات اداره كل شاهد و ایثارگر در استان ها مرتفع شده است.
وی با بیان اینكه استقبال از مدارس شاهد بسیار زیاد و ظرفیت آنها محدود است، افزود: در مجموع یك هزار و 350 مدرسه شاهد با 13 هزار و 894 كلاس درس در سراسر كشور فعالیت دارند كه از این تعداد 559 مدرسه ابتدایی با 6 هزار و 155كلاس، 394 مدرسه متوسطه اول با سه هزار و 640 كلاس و 397 مدرسه متوسطه دوم با چهار هزار و 99 كلاس هستند.
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش تعداد دانش آموزان در دوره ابتدایی را 175 هزار و 421 نفر، دوره متوسطه اول 103 هزار و 471 نفر و دوره متوسطه دوم را یكصد هزار و 213 نفر اعلام كرد و یادآور شد: در مجموع اكنون 379 هزار و 105 دانش آموز در تمامی پایه های تحصیلی مدارس شاهد مشغول به تحصیل هستند.
رزاقی تصریح كرد: از این تعداد دانش آموز 194 هزار و 464 نفر از جامعه ایثارگری شامل 97 هزار و 502 دانش آموز پسر و 96 هزار و 962 دانش آموز دختر هستند.
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: علاوه بر دانش آموزان جامعه ایثارگری، 23هزار و 452 دانش آموز شامل 11 هزار و 627 دانش آموز دختر و 11 هزار و 825 دانش آموز پسر نیز در قالب طرح «پراكنده» داریم كه از جامعه ایثارگری بوده اما به دلایلی همچون دوری مسافت در مدارس شاهد تحصیل نمی كنند.
رزاقی افزود: در قالب این طرح، به ازای هر دانش آموز دو ساعت معلم راهنما به منظور نظارت مستمر بر روند آموزشی، پرورشی، انضباطی و رفتاری این دانش آموزان به مناطق مختلف اعزام می شود و این معلمان دانش آموزانی كه نیاز به مشاوره یا كلاس های خصوصی داشته باشند را به بنیاد شهید معرفی خواهند كرد.
وی بیان داشت: در كنار مدارس شاهد و طرح پراكنده، همچنین 292 مدرسه ایثارگری با 40 هزار و 162 دانش آموز فعالیت دارند كه تراكم دانش آموزان در این مدارس شامل خانواده شهدا، آزادگان، رزمندگان و بسیجیان فعال است.
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: آموزش و پرورش در مجموع دارای چهار هزار و 900 شهید فرهنگی شاغل و بازنشسته، 680 شهید تربیت معلم، 270 نفر جانباز 70 درصد و بالاتر، 999 جانباز 50 تا 69 درصد، هفت هزار و 853 جانباز 25 تا 49 درصد، 15 هزار و 942 جانباز تا 25 درصد، چهار هزار و 396 آزاده و 52 هزار و 306 رزمنده است.
رزاقی افزود: همچنین این وزارتخانه 36 هزار دانش آموز شهید، سه هزار و 473 همسر مراقب جانباز، یك هزار و 602 همسر شهید، 15 هزار و 284 فرزند شهید، 252 پدر شهید، 163 مادر شهید، هفت هزار و 614 برادر شهید، 9 هزار و یك خواهر شهید دارد.
* كیفیت بخشی آموزشی، پرورشی و اجرایی رویكرد جدید مدارس شاهد است
وی به بیان اینكه رویكرد جدید اداره كل شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش كیفیت بخشی آموزشی، پرورشی و اجرایی مدارس شاهد است، اظهار داشت: به منظور عملیاتی كردن این رویكرد عنوان «ایجاد سبك منسجم در مدارس شاهد» را انتخاب كرده و با توانمندسازی مدیران مدارس در قالب برگزاری كارگاه های آموزشی در راستای استانداردسازی به پیش می رویم.
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: با توجه به اینكه سال آینده دانش آموزان وارد پایه دوازدهم می شوند و ما دوره پیش دانشگاهی نداریم و ساعات آموزشی به 39 ساعت در هفته افزایش می یابد تمامی مدیران مدارس شاهد در دوره متوسطه دوم كه 400 نفر هستند در قالب هفت قطب شامل آذربایجان غربی، خراسان رضوی، مازندران، لرستان، اصفهان، كرمان و تهران آموزش های لازم را به منظور چگونگی گذراندن این پایه و برنامه های سال آینده فرا می گیرند.
رزاقی تصریح كرد: قرار نیست مدارس شاهد نوعی از مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی و یا عادی دیده شود بلكه این مدارس به منظور ارتقای سطح دانش جامعه ایثارگری در نظر گرفته شده و دغدغه اصلی آن ورود موفق این افراد به دانشگاه ها و بخش های مهارتی است.
* كسری بودجه 408 میلیارد تومانی با بازگشت به كار 17 هزار جانباز
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه برنامه ششم توسعه اسفندماه 96 به تصویب رسید حال آنكه بودجه این وزارتخانه آذرماه بسته شده است، گفت: از جمله مواردی كه در این بودجه دیده نشده، بازگشت به كار حدود 17 هزار جانباز است كه در صورت تحقق این امر با اختلاف حقوق 408 میلیارد تومانی در سال آینده مواجه خواهیم شد.
رزاقی اضافه كرد: همچنین ارتقای مدرك 70 هزار رزمنده از دیگر مواردی است كه در برنامه ششم توسعه دیده شده اما ردیف بودجه ای در سال 97 برای آن در نظر گرفته نشده است.
وی در خصوص میزان افزایش شهریه مدارس شاهد برای سال تحصیلی آینده نیز بیان داشت: دستورالعمل ثبت نام و میزان شهریه آماده شده كه باید به تصویب شورای ستاد مركزی برسد و در رابطه با جزئیات این امر سال آینده اطلاع رسانی خواهد شد.
فراهنگ: 1883**1055
مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش :
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در كتابهای درسی تمام پایههای تحصیلی گنجانده شده است
۲۰ اسفند ۱۳۹۶، ۱۱:۱۱
کد خبر:
82858473
تهران- ایرنا- مدیر كل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش گفت: در راستای ترویج فرهنگ ایثار، شهادت، جهاد و مقاومت، كتاب های درسی از پایه اول ابتدایی تا پایان متوسطه دوم این موضوعات اشاره و گنجانده شده است.