به گزارش ایرنا 'علی اصغر خاجی' روز سه شنبه در چهارمین نشست نوروزی دانشجویان و اساتید زبان فارسی دانشگاه های چین در پكن افزود: روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو كشور در مسیر درستی كه رهبران دو كشور ترسیم كرده اند بخوبی پیش می رود.
او گفت: با درك متقابلی كه دو كشور از یكدیگر دارند تهران و پكن در جهت تحقق اهداف مشاركت راهبردی كه در سفر دو سال پیش رئیس جمهور محترم چین به ایران اعلام شد حركت می كنند.
حجم مبادلات ایران و چین در سال 2017 میلادی به 37 میلیارد دلار رسید این تراز بر خلاف سال های قبل 200 میلیون دلار به نفع ایران بود.
حجم مبادلات تجاری دو كشور در سال گذشته میلادی از نظر وزنی هم 69 میلیون و 700 هزار تن بود این میزان نسبت به سال 2016 میلادی از نظر وزنی هفت میلیون و 300 هزار تن و از نظر ارزش نیز چهار میلیارد دلار برابر با 20.4 درصد رشد داشته است.
سفیر ایران در چین در بخش دیگری از سخنانش گفت: خوشحالم هر سال شاهد افزایش تعداد دانشجویان زبان فارسی هستیم مخصوصا امسال كه دانشگاه مطالعات زبان های خارجی شماره 2، رشته جدید التاسیس فارسی دارد و به جمع نوروزی ما اضافه شده است.
خاجی با اشاره به برگزاری شصتمین سال تاسیس رشته زبان فارسی در دانشگاه پكن در سال گذشته گفت: جای خرسندی است این مسیر 60 ساله با استحكام و صلابت و با پرورش زباندانان بزرگ، كه خدمات ارزشمندی به گسترش زبان فارسی و تحكیم روابط دو ملت كرده اند استمرار یافته است.
سفیر ایران در چین افزود: در سال گذشته یكی از كتاب های ترجمه شده توسط دكتر 'شی گوانگ' استاد دانشگاه پكن، در ایران مورد توجه قرار گرفت و به عنوان كتاب نمونه تشویق شد.
خاجی افزود: همچنین در سال گذشته ایران مهمان ویژه نمایشگاه كتاب پكن بود و در حوزه نشر نیز اتفاقات خوبی افتاد مجموعه 18 جلدی ترجمه چینی شاهكار ادب فارسی كه حاصل تلاش چند ماهه اساتید بزرگ چینی است با افزایش پنج جلد به 23 جلد افزایش یافت و از سوی انتشارات 'شانگ وو' تجدید چاپ شد كه دستاورد بزرگی محسوب می شود.
وی گفت: رویداد نوید بخش دیگری كه امسال در حوزه آموزش زبان فارسی داشتیم برگزاری آزمون استاندارد تعیین سطح زبان فارسی (سامفا) برای اولین بار است.
او گفت: این آزمون همانند آزمون HSK برای زبان چینی است كه برای اولین بار به طور همزمان در تهران و 5 شهر دیگر ایران برگزار شد.
خاجی افزود: این آزمون می تواند ملاكی برای تعیین میران مهارت شما در زبان فارسی باشد در صورت مهیا بودن شرایط و به حد نصاب رسیدن متقاضیان می توان این آزمون را در پكن نیز برگزار نمود.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست با اشاره به برگزاری چهارمین دور این جشن گفت: دانشجویانی در سال های گذشته با ما بودند كه اكنون فارغ التحصیل شده اند در عوض، تعدادی از دانشجویان امسال تحصیل خود را شروع كرده و اولین بار است كه در برنامه سفارت حضور پیدا می كنند.
محمد رسول الماسیه با تبریك به دانشجویان جدید جهت انتخاب رشته زبان و ادبیات فارسی
گفت: زبان فارسی گنجینه ای از تاریخ و تمدن است كه دانشجویان و زبان اموزان چینی را با فرهنگ ایران آشنا می كند.
او در ادامه به جایگاه نوروز در فرهنگ ایران پرداخت و گفت: برخی فكر می كنند جشن نوروز از چهارشنبه سوری آغاز می شود اما واقعیت این است جشن نوروز از زمانی آغاز می شود كه بانوان در خانه ها، دانه های روییدنی را می كارند تا در روز اول فروردین سبز شده و در سفره هفت سین قرار دهند.
او گفت: شاید در همان زمانی كه در شرق آسیا و چین، مردم عید بهاره را جشن می گیرند و به تعبیر خودشان زمین شروع به نفس كشیدن كرده و عید شده است، در همان زمان مردم غرب آسیا و آسیای میانه، مقدمات نوروز را فراهم می كنند.
رایزن فرهنگی ایران در چین افزود: مردم سرزمین باستانی ایران از زمان های بسیار دور با محاسبات دقیق، این روز را شناختند و آن را نوروز نام نام نهاده و آغاز تقویم خود قرار دادند. برگزاری موسیقی سنتی، اجرای گروه خوانی دانشجویان زبان فارسی دانشگاه پكن و قرائت شعر و دكلمه از دیگر بخش های این جشن بود.
در این نشست كه با همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در سفارت كشورمان در پكن برگزار شد جمع زیادی از اساتید و دانشجویان چینی زبان فارسی و همچنین اساتید و دانشجویان ایرانی مقطع دكتری زبان چینی حضور داشتند.
در این جشن همچنین دانشجویان زبان فارسی دانشگاه پكن گوشه ای از آیین باستانی نوروز را در ایران به نمایش در آوردند.
اجرای گروه موسیقی 'اكسیر عشق' از اصفهان با همراهی موسسه فرهنگی 'گنج پارسی' نیز با استقبال مهمانان روبرو شد.
در حال حاضر در هفت دانشگاه چین شامل دانشگاه زبان های خارجی پكن، دانشگاه شانگهای، دانشگاه زبان های خارجی شی ان، دانشگاه شماره ۲ زبان های خارجی پكن، دانشگاه گوانجو و دانشگاه مدیریت و تجارت بین الملل پكن، رشته زبان و ادبیات فارسی تدریس می شود.
هم اكنون در دانشگاه پكن به عنوان یكی از بزرگترین دانشگاه های آسیا، 10 دانشجو با كمك چهار عضو هیات علمی مشغول آموختن زبان و ادبیات فارسی هستند.
دانشگاه پكن تا كنون 15 دوره در مقطع كارشناسی، 20 دوره مقطع كارشناسی ارشد و 5 دوره دكتری زبان و ادبیات فارسی پذیرفته است و مجموعا 300 نفر از گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پكن فارغ التحصیل شده اند.
**آساق**1904**
پكن - ایرنا - سفیر تهران در پكن گفت: چین در سال گذشته میلادی اولین شریك تجاری ایران بود و حجم مبادلات دو كشور در این سال نسبت به سال 2016 بیش از 20 درصد افزایش یافت.