۱ فروردین ۱۳۹۷، ۸:۳۷
کد خبر: 82868048
T T
۰ نفر

راهیان نور، بوسه 8 میلیون زائر برسجده گاه شهیدان

۱ فروردین ۱۳۹۷، ۸:۳۷
کد خبر: 82868048
راهیان نور، بوسه 8 میلیون زائر برسجده گاه شهیدان

تهران - ایرنا - كاروان های راهیان نور متشكل از میلیون ها زائر در ایام نوروز سال 97 با حضور در مناطق عملیاتی جنوب، غرب، شمال غرب و خلیج فارس برسجده گاه شهیدان بوسه عشق می زنند و با شهدا بیعت مجدد می كنند.

دفاع مقدس، شهدا و راهیان نور به هیچ گروه و صنفی وابستگی ندارند و متعلق به همه مردم از همه سلیقه ها هستند.
این سفر معنوی با مشاركت بسیج، سپاه،ارتش؛ آموزش و پرورش، وزارت علوم، دانشگاه ها و سایر نهادهای مردمی و صنفی برگزار می شود تا فرزندان ایران اسلامی با فرهنگ ایثار و شهادت آشنایی بیشتری پیدا كنند.
راهیان نور یكی از بزرگترین عملیات های فرهنگی كشور است كه می تواند فرهنگ دفاع مقدس را در میان نسل های امروزی نهادینه سازی كند.
امروز قشر فرهیخته كشور از جمله اساتید دانشگاه، فرهنگیان، دانشجویان،دانش آموزان و از پیر و جوان از قشرها و شهرهای مختلف، به مناطق عملیاتی مشرف می شوند. میزبان اصلی این مناطق كه شهدا هستند، از آنها استقبال خواهند كرد.
راهیان نور باعث شده كه نوجوانان و جوانان بتوانند با سیره و راه شهدا بیشتر آشنا شوند و اتفاقات دوران 8 سال دفاع مقدس را از نزدیك مشاهده كنند.
راهیان نور یكی از حوادث مبارك و مقدسی است كه امروز در سرزمین‌های نور در حال جریان است.
زایران مناطق عملیاتی در شمال غرب كشور از شهرها و مناطقی همچون سنندج، دالانی، دزلی، مریوان، بانه، سردشت، پیرانشهر دیدن می كنند.
دلدادگان شهدا در مناطق عملیاتی غرب كشور به مناطقی همچون پاوه، ارتفاعات بازی دراز، سومار، تنگه مرصاد، قصرشیرین، پادگان ابوذر، قوچ سلطان و بانه قدم می گذارند.
مناطق عملیاتی جنوب كشور از جمله شلمچه، طلائیه، فكه، پادگان دوكوهه، فتح المبین، اروندكنار، هویزه، مسجد جامع خرمشهر، چذابه، دهلاویه پذیرای كاروان راهیان نور و مردم عزیز كشورمان هستند.
در سال 96 قریب به 7 میلیون نفر از مناطق عملیاتی دیدن كردند كه این رقم در ایام نوروز و سال 97 بر اساس پیش بینی مسئولان راهیان نور به رقم 8 میلیون زائر خواهد رسید.

*رهبر انقلاب :كاروان های راهیان نور جلوه پاسداشت دوران دفاع مقدس
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شنبه 19 اسفند در دیدار جمعی از دانش آموزان و دانشجویان شركت كننده در كاروان های راهیان نور، دوران دفاع مقدس را قطعه ای نورانی و برگ زرین از تاریخ كشور و انقلاب خواندند و با تأكید بر اینكه كاروان های راهیان نور یكی از جلوه های پاسداشت آن دوران است، فرمودند: قدرت های بین المللی، جنگ 8 ساله را با هدف از بین بردن انقلاب اسلامی، به ملت ایران تحمیل كردند اما عظمت، فداكاری، ایمان، تدبیر، شجاعت و بصیرت جوانان موجب شد كه جنگ به نفع ملت تمام و انقلاب اسلامی ریشه دارتر و قوی تر از گذشته شود.
رهبر انقلاب اسلامی، عزت، اقتدار، امنیت، استقلال، آزادی و سلامت امروزِ كشور و ملت را مرهون 8 سال دفاع مقدس دانستند و تأكید كردند: دوران دفاع مقدس یك ذخیره است كه باید برخلاف خواست دشمنان كه درصدد بفراموشی سپردن آن هستند، برای پیشرفت كشور و رشد ملی و آمادگی مردم و جوانان در میدان های مختلف، همواره زنده بماند و مورد تجلیل قرار گیرد.
ایشان، كاروان های راهیان نور را یك مبارزه عظیم مردمی برای زنده نگه داشتن آن دوران پرعظمت خواندند و با اشاره به ابعاد گوناگون و ناگفته دفاع مقدس، افزودند: یكی از این ابعاد، تحلیل چرایی آغاز جنگ تحمیلی است كه علت آن را باید در عظمت و ابهت انقلاب اسلامی و مرعوب شدن و وحشت قدرت های مسلط آن زمان در دنیا، جستجو كرد.

* سردار فضلی: 8 میلیون نفر به اردوهای راهیان نور اعزام می شوند
فرمانده قرارگاه مركزی راهیان نور سپاه و بسیج گفت: هشت میلیون نفر در قالب كاروان های راهیان نور در ایام نوروز 97 به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام می شوند.
پیش از این، سردار پاسدار علی فضلی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در این باره در گفت وگو با ایرنا گفته بود: راهیان نور نظیر یك فناوری برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل حاضر و آینده به ویژه گروه سنی دانش آموزی و دانشجویی است.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینكه یك میلیون نفر از افرادی را كه به اردوی راهیان نور اعزام می شوند دانش آموزان و دبیران تشكیل می دهند، خاطرنشان كرد: امروز دفاع مقدس به الگویی برای همه نسل‌ها و عرصه‌ای برای تربیت جوانان تبدیل شده است.
وی از راهیان نور به عنوان حلقه وصل امت و ارزش‌ها یاد كرد و افزود: سال گذشته بیش از هفت میلیون نفر در قالب كاروان های راهیان نور به این اردوی معنوی تربیتی اعزام شدند كه 80 درصد آنها برای اولین بار در این سفر حضور پیدا كردند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: همه كاروان های راهیان نور باید به مدیر، راوی، مبلغ یا مبلغه، پلیس یار و حتی خادم در كنار ایمنی و سایر استانداردها مجهز باشند.
سردار فضلی تاكید كرد: برای ایجاد زیرساخت های لازم در اعزام كاروان های راهیان نور به حمایت مالی و همكاری خیرین، شهرداری ها، شوراهای شهر، فرمانداران و استانداری ها در مناطق مختلف كشور داریم.

*سرنوشت راهیان‌نور به بسیج و آموزش‌وپرورش گره خورده است
سردار فضلی با بیان اینكه سرنوشت راهیان‌نور به بسیج و آموزش‌وپرورش گره خورده است، گفت: هر روز به اهمیت اردوهای راهیان نور افزوده شده و این موضوع بیش از قبل كانون توجه قرار می‌گیرد.
وی از رئیس سازمان بسیج مستضعفین و وزیر آموزش و پرورش كه در شرایط سخت اقتصادی به اجرای این امر مهم همت گماشتند و از آن حمایت كردند تشكر كرد و گفت: راهیان نور یكی از مهمترین برنامه‌های فرهنگی كشور است كه می‌تواند موجب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل‌های امروزی شود.

*شیعه و سنی در كنار هم به راهیان نور می‌روند
جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: در سال 95 بیش از 5 میلیون و 300 هزار نفر از مناطق عملیاتی در قالب راهیان نور بازدید كرده اند .
سردار علی فضلی با اشاره اینكه خدمت به شهدا، توفیقی است كه نصیب مسئولان، دست اندركاران و خادمان شهدا شده است و با اشاره به شور و اشتیاق خادمان و مسئولان راهیان نور برای دیدار با رهبرانقلاب گفت: من در هیچ زیارتگاهی و در هیچ اردوگاهی در دیدار با خادمین شهیدان در راهیان نور، هیچ درخواستی از این عزیزان جز دیدار با امام خامنه ای دریافت نكردم.
سردار فضلی خاطرنشان كرد: 200هزار نفر در جریان راهیان نور از تمام استانها و بخش های كشوری و لشكری به زائران مناطق عملیاتی دفاع مقدس خدمت می‌كنند.
راهیان نور در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری، اقدامات و خدمات خود را به زائران ارائه می دهد؛ در اولین مرحله ثبت نام و مدیریت كاروان ها و در دومین مرحله، حمل و نقل كاروانیان به صورتی كه به طور میانگین، هر یك از زوار عزیز بین 5 تا 6 روز در مسیر قرار می گیرند و در سومین مرحله، اسكان این زوار در اقامتگاه ها فراهم می شود و در مرحله آخر، بحث تغذیه این عزیزان مطرح می شود كه تمام این خدمات را خادمان شهدا انجام می دهند.
سردار فضلی افزود: روایتگران دفاع مقدس در كاروان های راهیان نور و مناطق عملیاتی دفاع مقدس، مسئولیت سنگین روایتگری را بر عهده دارند و باید گفت كه امروز راهیان نور به یك بلوغ رسیده است كه این روایان به در این بلوغ، تاثیر به سزایی داشتند.

*افزایش چشمگیر زائران غیر ایرانی در سفرهای راهیان نور
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینكه راهیان نور به مثابه یك فناوری برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل حاضر و آینده است، گفت: امروز شاهد افزایش چشمگیر حضور زائران غیر ایرانی در راهیان نور هستیم.
وی با بیان اینكه راهیان نور حلقه ارتباط امت و ارزش‌هاست،گفت: دفاع مقدس الگویی برای همه نسل‌ها و عرصه‌ای برای تربیت جوانان است و علاوه بر اینها امروز شاهد افزایش چشمگیر حضور زائران غیر ایرانی در راهیان نور هستیم.

* لزوم توجه زائران راهیان نور به توصیه‌های پلیس
سردار حسین اشتری،فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینكه هماهنگی مناسبی میان ناجا و ستاد مركزی راهیان نور صورت گرفته است، گفت: زائران مناطق عملیاتی برای اینكه از سفری ایمن بهره‌مند باشند، به توصیه‌های ماموران ناجا توجه كنند.
وی با بیان اینكه امنیت كاروان‌های راهیان نور در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد افزود: پرسنل نیروی انتظامی در طول مسیر كاروان‌های راهیان نور حضور دارند.
سردار اشتری با تاكید بر اینكه ماموران نیروی انتظامی با مدیران كاروان‌ها و خانواده‌هایی كه برای زیارت از مناطق عملیاتی حضور پیدا كرده‌اند، هماهنگی‌های لازم صورت می‌گیرد، گفت: به كاروان‌ها و خانواده‌هایی كه قصد زیارت از مناطق عملیاتی دارند توصیه می‌كنیم حتما به مواردی كه ماموران نیروی انتظامی مطرح می‌كنند، توجه داشته باشند، تا سفری ایمن داشته باشند.

*قدردانی رئیس ستاد مركزی راهیان نور از نیروی انتظامی
سردار بهمن كارگر، رئیس ستاد مركزی راهیان نور كشور گفت: رهبر معظم انقلاب تاكید ویژه ای بر امنیت و ایمنی كاروان های راهیان نور داشتند و در طول سالیان گذشته، با همكاری نهادهایی همچون نیروی انتظامی شاهد امنیت و آرامش در برگزاری راهیان نور بودیم
رئیس ستاد مركزی راهیان نور كشور افزود: از خانواده معظم نیروی انتظامی كه امنیت كشور و ایمنی سفرهای راهیان نور را تضمین كرده اند، تقدیر و تشكر می نمایم و باید بگویم كه در ستاد مركزی راهیان نوركشور ، كمیته ای به نام كمیته ایمنی و امنیت كاروان های راهیان نور وجود دارد كه مدیریت آن به عهده نیروی انتظامی است.
سردار كارگر خاطر نشان كرد: نیروی انتظامی در دوران دفاع مقدس هم تلاش های متعددی انجام داد و شهدای بزرگواری را تقدیم اسلام و كشور نموده و در شهادت در نیروی انتظامی همچنان باز است.

*موسسات مردم نهاد در گسترش فرهنگ دفاع مقدس تاثیر گذار هستند
دبیر قرارگاه مركزی راهیان نور سپاه و بسیج گفت: دفاع مقدس امتداد عاشوراست و راهیان نور هم بستری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و در طول سالیان گذشته شاهد رشد كمی و كیفی اردوهای راهیان نور بودیم.
سردار یعقوب سلیمانی، رئیس كمیته اعزام و اسكان ستادمركزی راهیان نور كشوربا بیان اینكه مردم خوزستان نقش عمده ای در دفاع از مرزهای كشورمان در برابر رژیم بعث عراق داشتند، اظهاركرد: مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس در برابر دشمن مقاومت كردند و امروز كه جنگ سخت تمام شده و جنگ نرم آغاز شده، همچنان پیشتاز در جنگ با تهاجم فرهنگی دشمن هستند.
وی با اشاره به دیدار مسئولان و دست اندركاران راهیان نور و همچنین دیدار جوانان و نوجوانان با رهبرانقلاب، تاكید كرد: امام خامنه‌ای 9 بار به مناطق عملیاتی دفاع مقدس سفر كردند و در اسفند سال گذشته و امسال هم توفیقی عنایت شد تا دست اندركاران راهیان نور و همچنین جوانان و نوجوانان كاروان های راهیان نور با ایشان دیدار كنند كه مهمترین رخداد در این دیدارها اهتمام و توجه ایشان به موضوع راهیان نور بوده است.
سردار سلیمانی افزود: در دیدارهایی كه مسئولان راهیان نور و جوانان با رهبرانقلاب داشتند شاهد رضایتمندی و لبخند رضایت ایشان بودیم و همین موضوع خستگی را از تن ما خارج و توجه ایشان به بحث راهیان نور برایمان دلگرم كننده است.
وی ن گفت: همه بسترها برای حضور مردم مهیاست و با رشد موسسات مردم نهاد روز به روز شاهد گسترش فرهنگ دفاع مقدس در میان مردم هستیم.

* راهیان نور پیوند دهنده نسل جوان با سیره شهداست
زهرا مقدس، همسر استاد خلبان شهید احمد قنبری بر این نكته تاكید می كند كه راهیان نور پیوند دهنده بین نسل جوان با فرهنگ دفاع مقدس و سیره شهداست.
وی كه خود در مناطق عملیاتی حاضر شده درباره راهیان نور اظهار كرد: با توجه به اینكه هشت سال دفاع مقدس در رشد انقلاب اسلامی نقش تعیین كننده‌ای داشته است، هم‌اكنون اردوهای راهیان نور در همین مسیر قدم بر می‌دارد.
وی ادامه داد: نسل جدید ما می‌تواند با حضور در این اردوها، دفاع مقدس و مسائل مربوط به آن را بهتر درك كند. راهیان نور پیوند دهنده بین نسل جوان با فرهنگ دفاع مقدس و سیره شهداست.
همسر شهید قنبری با بیان اینكه امروز دشمنان انقلاب و نظام از راهیان نور واهمه دارند، عنوان كرد: راهیان نور حماسه عظیمی است كه اجازه فراموشی فرهنگ ناب انقلاب را نمی‌دهد و به همین دلیل دشمنیِ دشمنان در این زمینه روز به روز بیشتر می‌شود.
وی اضافه كرد: یاد و خاطره شهدا باید به عنوان چراغ راه همگان قرار گیرد و مسئولان در راستای این مهم بایستی از افراد دغدغه‌مند و انقلابی حمایت ویژه داشته تا در روشن نگه‌داشتن این چراغ موفق‌تر باشند.

* رمز ماندگاری پیروزی‌های دفاع مقدس شهادت‌طلبی است
امیر سرتیپ تكاور حسین یاسینی، رئیس دفتر ارتباط مردمی فرماندهی نزاجا با بیان اینكه وظیفه داریم تا فرهنگ شهادت را به جوانان منتقل كنیم، معتقد است: رمز ماندگاری پیروزی‌های دفاع مقدس شهادت‌طلبی و ایثار است.
فرمانده اسبق تیپ 45 تكاور ارتش در منطقه عملیاتی دهلاویه افزود: محصول نبردهای رزمندگان در دفاع مقدس هم پیروزی در نبرد بود و هم ماندگاری پیروزی در نبرد.
امیر یاسینی ادامه داد: رزمندگان ما در دفاع مقدس پیش از آنكه سلاح به دست داشته باشند، جان به كف داشتند و این بود كه سالها پس از دفع تجاوز دشمن، هرگز هیچ بدخواهی با وجود چشم طمع، جرأت جسارت به میهن اسلامی ما نكرد.
فرمانده اسبق تیپ 45 تكاور گفت: مهم این است كه امروز این معارف به جوانان منتقل شود تا این فرهنگ جاودان بماند.
رئیس دفتر ارتباط مردمی فرمانده نزاجا گفت: جمله زیبا و تاریخی امام خمینی (ره) را از یاد نخواهیم برد كه فرمود: (ملتی كه شهادت دارد، اسارت ندارد) و امروز تحت رهبری و فرماندهی حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) بر ماست كه فرهنگ شهادت را به جوانان منتقل كنیم تا اسارت بر ما چیره نشود.
تیپ 392 زرهی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دشت آزادگان در مناطق مختلفی مثل دهلاویه و پادگان میشداغ به زائران خدمات فرهنگی و تبلیغی و رفاهی ارائه می‌دهد.

*راهیان نور پل ارتباطی دفاع مقدس با نسل‌های آینده است
حجت‌الاسلام محمدرضا تویسركانی، فرمانده قرارگاه فرهنگی راهیان نور كشور بر این باور است كه راهیان نور باعث شده كه نوجوانان و جوانان ما بتوانند با سیره و راه شهدا بیشتر آشنا شوند و از نزدیك اتفاقات دوران جنگ تحمیلی را مشاهده كنند.
وی درباره راهیان نور و حضور مردم در مناطق عملیاتی كشور اظهار كرد: راهیان نور یكی از حوادث مبارك و مقدسی است كه امروز در سرزمین‌های نور در حال جریان است.
وی با بیان اینكه راهیان نور حاوی دو پیام مهم برای نسل‌ها است، عنوان كرد: یكی این است كه چرا آمریكایی‌ها و غربی‌ها با كشور ما دشمن هستند و دیگر اینكه چرا در مقابل رژیم بعثی و 36 كشور ابر قدرت دنیا پیروز شدیم.
تویسركانی اضافه كرد: زائرانی كه در راهیان نور حضور پیدا كرده، با قدم گذاشتن در سرزمین‌های نور، سختی‌های دوران دفاع مقدس را به چشمان خود می‌بینند و آن را درك می‌كنند. جریان راهیان نور پل ارتباطی بین فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت با نسل‌های آتی است.

* یادمان های ارتش پذیرای راهیان نور
امیر سرتیبپ دوم ابراهیم گلفام، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش گفت: یادمان های ارتش، پذیرای تعداد زیادی از زائرین راهیان نور خواهند بود.
وی با بیان اینكه راهیان نور نسل سوم و چهارم انقلاب كه دوران دفاع مقدس را درك نكردند با بزرگترین حماسه آفرینی قرن آشنا می كند افزود: راهیان نور قدمی در جهت اجرایی كردن تدبیر رهبری معظم انقلاب است. ما سعی می كنیم از طریق این حركت فرهنگی، دفاع مقدس و تجارب هشت ساله آن را به نسل های بعد از خودمان منتقل كنیم.
سرتیپ دوم گلفام به معرفی یادمان های ارتش در مناطق دفاع مقدس پرداخت و گفت: در منطقه شمال غرب كشور ما «یادمان تمرچین» را برپا كرده ایم. در منطقه غرب كشور نیز «یادمان شهید شیرودی» را در منطقه سرپل ذهاب داریم كه از یادمان های خوب و پر بازدید ارتش می باشد كه امسال مورد بهره برداری قرار گرفته است.
یكی دیگر از یادمان های ما در منطقه غرب كشور، «پادگان ابوذر» است كه گویای بخشی از تاریخ پرافتخار دفاع مقدس برای ارتش است به نحوی كه در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی این پادگان نقش بسیار مهمی در مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن بعثی داشت.
گلفام افزود: در منطقه غرب كشور و در ایلام، در منطقه شهادت شهید كشوری، «یادمان شهید كشوری» را ساخته ایم و آن را برای پذیرایی از زائران راهیان نور آماده كرده ایم.
وی به «یادمان دهلاویه» اشاره كرد و گفت: یادمان دهلاویه در جنوب غرب استان خوزستان واقع شده و بزرگترین یادمان دفاع مقدس است. درباره یادمان دهلاویه آنچه كه شاید مردم ایران اسلامی نسبت به آن اطلاع نداشته باشند، علاوه بر شهادت شهید بزرگوار دكتر چمران، شهادت شهید سرگرد تكاور ایرج رستمی است كه جانشین شهید چمران در جنگ های نامظم بود كه این شهید گرانقدر نیز در همین منطقه به شهادت رسیده است.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش به «یادمان چذابه» ارتش اشاره كرد و گفت: در این یادمان علاوه بر اینكه میزبان شهدای گمنام هستیم، نمایشگاه گویا سازی دفاع مقدس را با استفاده از سنگرهای دفاع مقدس رزمندگان اسلام كه دست نخورده باقی مانده اند و میادین مینی كه پاكسازی كرده ایم اما به همان شكل هستند؛ برپا كرده ایم.
گلفام همچنین به «یادمان رمضان» در منطقه جنوب خوزستان كه به «یادمان زید» معروف است، «یادمان و نمایشگاه آب تیمور»، «استگاه های فرهنگی در مدخل شهر اندیمشك» پایگاه چهارم شكاری دزفول، پادگان دژ خرمشهر و 'پایگاه دریایی خرمشهر، اشاره كرد و گفت: در هر یك از این یادمان ها و نمایشگاه ها، ارتش جمهوری اسلامی ایران برنامه های فرهنگی برای زائرین فراهم كرده است.
وی به «دمان قرارگاه عملیاتی شهید سپهبد صیاد شیرازی»نیز اشاره كرد و بیان كرد: این یادمان كه در منطقه میشداغ قرار دارد قرارگاه عملیاتی نیروی زمینی بوده كه شهید صیاد شیرازی از این مكان جنگ را اداره می كرده است. در این یادمان امكانات خاصی را فراهم كرده ایم به نحوی كه زائران یك شب را در این یادمان و در سنگرهای دوران دفاع مقدس كه البته بازسازی شده اند می گذرانند تا بیشتر با حال و هوای دفاع مقدس آشنا شوند.

* اردوهای راهیان نور دریایی در هرمزگان برگزار می شود
جانشنین فرمانده منطقه یكم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اردوهای راهیان نور دریایی شهدای خلیج فارس از 25 اسفند سال 96 تا 12 فروردین سال آینده در هرمزگان برگزار می شود.
ناوسالار یكم پاسدارعباس غلامشاهی هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور دریایی شهدای خلیج فارس در3 استان هرمزگان، بوشهر و خوزستان را آشنایی هموطنان با اهمیت خلیج فارس و تنگه هرمز، بیان رشادت های مردمان جنوب كشور در مقابله با دشمنان و نمایش اقتدار جمهوری اسلامی در خلیج فارس و دریای عمان عنوان كرد.
وی افزود: نشان دادن اشرافیت كامل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بر تحرك های بیگانگان از دیگر اهداف برگزاری این اردوها است.
غلامشاهی اضافه كرد: برنامه های فرهنگی مختلفی شامل روایتگری و حضور در یادمان شهدای گمنام جزیره هرمز برای شركت كنندگان پیش بینی شده است.
جانشنین فرمانده منطقه یكم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور شد: 56 هزار و 352 نفر در 8 سال برگزاری راهیان نور دریایی شركت در هرمزگان كرده اند.
گزارش : رضا رضایی مجد
اجتمام * 1095*3063
۰ نفر