۶ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۴۶
کد خبر: 82872020
T T
۰ نفر

قطر و سودان براي بازسازي بندر «سواكن» توافق كردند

۶ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۴۶
کد خبر: 82872020
قطر و سودان براي بازسازي بندر «سواكن» توافق كردند

دوحه – ايرنا – قطر و سودان روز دوشنبه براي بازسازي و اداره مشترك بندر سواكن (شرق) سودان با سرمايه گذاري چهار ميليارد دلاري قطر توافق كردند.

به گزارش ايرنا اين توافق در جريان سفر «جاسم بن سيف السليطي» وزير ارتباطات و حمل نقل قطر به سودان در خارطوم امضا شد.
«محمد عوض مكاوي» وزير حمل و نقل و راه سودان گفت كه اين توافق شامل بازسازي و اداره مشترك بندر سواكن خواهد بود.
وزير سوداني با بيان اينكه در مرحله اول اين طرح 500 ميليون دلار هزينه خواهد شد، گفت كه بر اساس توافق به عمل آمده طرح تا پايان سال 2020 با سرمايه چهار ميليارد دلاري دولت قطر اجرا مي شود و سهم سودان از آن 51 درصد خواهد بود.
وي طرح بازسازي اين بندر را بسيار بزرگ ارزيابي كرد و اضافه كرد؛ ايجاد منطقه آزاد و دو بندرگاه ويژه پهلوگيري كشتي هاي نسل پنجم صد هزار تني بخشي از اين طرح است .
جاسم بن سيف السليطي وزير ارتباطات و حمل و نقل قطر هم گفت؛ سودان زيرساخت هاي قوي در اختيار دارد . بازسازي بندر سواكن نقش بزرگي در افزايش صادرات سودان خواهد داشت و به اقتصاد منطقه شاخ آفريقا كمك مي كند.
وي اضافه كرد، به منظور رسمي شدن همكاري ها ، كشتي هاي قطر از ماه آينده در مسير بندر حمد قطر به بندر سواكن تردد خواهند كرد.
حجم سرمايه گذاري قطر در سودان بر اساس اعلام منابع سوداني به 3.8 ميليارد دلار رسيده است .
سواكن در ساحل غربي درياي سرخ قرار دارد و يكي از قديمي ترين بنادر آفريقا و دومين بندر سودان پس از پورت سودان به شمار مي رود. حجاج آفريقايي در گذشته از اين جزيره براي سفر به مكه استفاده مي كردند و عثماني ها نيز از موقعيت استراتژيك آن بهره مي بردند.
روابط قطر و كشورهاي آفريقايي به ويژه كشورهاي مهم شاخ آفريقا پس از بروز تنش ميان قطر با عربستان ، امارات ، بحرين و مصر گسترش يافته است .
سودان به چند دليل براي كشورهاي عربي حوزه خليج فارس مهم است؛ سودان دروازه ورود به آفريقا محسوب مي شود. علاوه بر آن از منابع طبيعي سرشار نيز بهره مند است .
سودان به لحاظ موقعيت جغرافيايي، در شمال شرقي آفريقا قرار دارد ولي به لحاظ گسترش، در صحراي مركزي آفريقا، جزء نقاط مركزي اين قاره نيز به شمار مي آيد. اين كشور با مصر، ليبي، چاد، آفريقاي مركزي، كنگو، كنيا، اوگاندا و اتيوپي مرز مشترك دارد.
همسايگي با هشت كشور پر اهميت آفريقايي و نيز قرار گرفتن آن در مجاورت درياي سرخ و خاورميانه و از جهتي وجود منابع ارزشمند معدني و زراعي قابل توجه در آن، موجب شده است كه اين سرزمين از اهميت ويژه اي نزد قدرت هاي جهاني برخوردار گردد.
رود نيل و ساختن سد النهضه بر روي اين رود نيز از ديگر مسائلي است كه به اهميت سودان مي افزايد.
خاورم**1508