جندي شاپور به عنوان سرآغاز شكل گيري نخستين دانشگاه جهان در 1750سال پيش رسما از سوي سازمان يونسكو به رسميت شناخته شد.
سند بين المللي ثبت هزار و هفتصد و پنجاهمين سالگرد تاسيس دانشگاه جندي شاپور در فهرست بزرگداشت جهاني ، سوم نوامبر 2017 در كنفرانس عمومي سالانه يونسكو در پاريس منتشر شد.
اين رويداد يكي از بزرگترين دستاوردهاي علمي و تمدني كشور است چرا كه بر اساس سند منتشر شده از سوي يونسكو ، دانشگاه جندي شاپور رسما به عنوان نخستين دانشگاه و مركز علمي جهان معرفي شده است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري محور تاريخي جندي
(گندي) شاپور و ايوان كرخه پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تعداد گردشگر از اسفند ماه پارسال تا هفتم فروردين ماه امسال از محوطه باستاني جندي شاپور ديدن كردند.
يعقوب زلقي افزود:بيشترين استقبال از محوطه باستاني جندي شاپور و آرامگاه يعقوب ليث صفاري در ايام تعطيلات نوروز 97 صورت گرفته و اين روند همچنان رو به افزايش است.
وي اظهار كرد:به واسطه برگزاري كنگره بين المللي جندي شاپور در دزفول و معرفي اين اثر باستاني به جهانيان سفر گردشگران داخلي و خارجي به محوطه باستاني جندي شاپور و يعقوب ليث در 12 كيلومتري شهر دزفول شتاب گرفته است.
زلقي با تشريح اقدامات صورت گرفته در محوطه باستاني جندي شاپور و نصب تابلوهاي راهنما افزود:حفاري و كاوش هاي باستاني صورت گرفته در محوطه جندي شاپور و نيز نصب تابلوهاي راهنما در استقبال گردشگران از اين محوطه باستاني موثر بوده است.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري محور تاريخي جندي
(گندي) شاپور و ايوان كرخه بيان داشت:بيشتر گردشگران خارجي بازديد كننده از محوطه جندي شاپور از كشورهاي آلمان ، ايتاليا ، استراليا ، انگليس ، نروژ ، سوئد ، كره جنوبي و لهستان بوده اند.
زلقي همچنين از سفر دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي به محوطه باستاني جندي شاپور در ايام تعطيلات نوروز خبر داد و گفت: محمدرضا مخبردزفولي در اين سفر از كاوش هاي صورت گرفته در اين محوطه باستاني ديدن كرد.
جندي شاپور باستان كه اكنون تنها بقايايي از آن در اطراف شهر دزفول بر جاي مانده بر اساس مستندات تاريخي سر آغاز شكل گيري نخستين نظام نامه آموزش عالي در جهان است.
نخستين دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساساني در اين شهر تاسيس شد. اين دانشگاه در عصر ساسانيان در 1750 سال پيش ، نخستين مركز علمي جهان بود كه رشته هاي پزشكي ، فلسفه و نجوم در آن تدريس مي شد.
به گزارش ايرنا هزار و هفتصد و پنجاهمين سالگرد تاسيس دانشگاه جندي شاپور (University of Gundi-Shapur) در سوم نوامبر پارسال ( 12 آبان ماه 1396 ) در فهرست بزرگداشت جهاني يونسكو قرار گرفت.سند منتشر شده از سوي سازمان يونسكو اعتراف جهانيان به سابقه علمي ايرانيان در 1750 سال پيش است.
شهر باستاني جندي شاپور با 800 هكتار وسعت در 12 كيلومتري شهر دزفول در مجاورت روستاي اسلام آباد واقع است.
آثار برجاي مانده اين شهر در 24 شهريور سال 1310 به شماره 46 در رديف آثار ملي به ثبت رسيد.
6068
دزفول - ايرنا - 50 هزار گردشگر در سفر به استان خوزستان از آثار باستاني جندي شاپور نخستين شهر دانشگاهي جهان در دزفول ديدن كردند.