به گزارش بامداد يكشنبه خبرنگار ايرنا، با فرا رسيدن ماه مغفرت الهي، ماه رجب؛ مراسم معنوي اعتكاف كه امسال همزمان با ايام تعطيلات نوروزي (11 تا 13 فروردين) برگزار مي شود، هم اكنون با حضور پرشور جوانان در مساجد سراسر كشور در حال برگزاري است.
مسجد دانشگاه تهران نيز امسال همچون سال هاي گذشته پذيراي جوانان و عاشقان شيفته اي است كه به قصد اقامتي سه روزه، در اين مكان مقدس حضور مي يابند و به دور از دنيا و جلوه هاي دل فريب آن، در سفري از خانه خويش به خانه دوست، شركت جسته و به راز و نياز با خداي بي نياز بنده نواز مي پردازند.
در پايان اولين روز از اين مراسم معنوي (شنبه شب) حجت الاسلام والمسلمين عابديني در سخناني در جمع پرشور جوانان معتكف در مسجد دانشگاه تهران ضمن تبريك ميلاد با سعادت موليالموحدين حضرت علي(ع)، شركت در آيين اعتكاف را سعادت بندگان خاص خداوند دانست و گفت: اميد است معتكفان در پايان اين مراسم رحمت حق را جذب و به ديگران منتقل كنند.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به تاسيس مكتب دعا در اسلام اشاره كرد و افزود: حقيقت دعا با نياز همراه است. انسان از ابتدا با نياز پا به اين كره خاكي مي گذارد و هر چقدر نياز بيشتر باشد، ارتباط با خدا بيشتر است.
عابديني همچنين با اشاره به اينكه انسان نيازمند ترين موجود در عالم است، گفت: انسان كامل، امام و نبي، بالاترين نياز به خدا را دارند و هرچه در اين راه جلوتر بروند ادراك آنها بيشتر مي شود، پس هر چه نياز بيشتر باشد حركت به سمت رافع نياز (خدا) بيشتر مي شود.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه زبان دعا را زبان نياز برشمرد و تاكيد كرد: معتكفان بايد در زمان حضور خود در اين مراسم معنوي به تمرين دعا بپردازند.
وي همچنين با بيان اينكه انسان با دعا از انسان طبيعي به انسان الهي تبديل مي شود، به اهميت دعا كردن در زندگي انسان اشاره كرد و گفت: دعا در حقيقت طلب درخواست و تقاضا از خداوند متعال است. از اين رو در روايات توصيه شده است كه براي برآورده شدن خواستهها و حوائج خود زياد دعا كنيد.
عابديني در ادامه با اشاره به اينكه دعا فرصتي براي تعالي روح انسان است، افزود: دعا موجب رشد و تعالي انسان ميشود آدمي در هنگام دعا كردن و عرض نياز به سوي خداوند متعال تنها او را ميبيند و اجابت خواستههاي خود را از خداوند طلب ميكند و خود را بيشتر از هميشه نيازمند دريافت الطاف و مراحم الهي ميبيند.
اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه دعا را فرصتي براي ارتباط و وصل شدن به خداوند متعال دانست و تصريح كرد: خداوند در قرآن كريم ميفرمايد بخوانيد مرا تا اجابت كنم شما را؛ اين آيه بيانگر اين نكته است كه اراده و اختيار خداوند متعال بر اين تعلق گرفته است كه در صورت دعا كردن خواسته و حوائج مشروع انسان را برآورده كند از اين رو دعا كردن يك فرصتي است كه بايد از آن بهره گرفت.
وي همچنين با اشاره به وسعت دعا در مورد ديگران، گفت: اگر انساني روحش وسيع باشد و درك و فهم بيشتري نسبت به ساحت خداوند متعال داشته باشد درمييابد كه خزانه غيب خداوند به قدري عظيم و بزرگ است كه ميتواند همه را بهرهمند گرداند از اين رو انسان بايد در دعاهاي خود ديگران را هم سهيم كرده و براي آنان از خداوند متعال خير و خوبي مسألت كند.
حجت الاسلام عابديني در بخشي ديگر از سخنان خود با بيان اينكه عدم اجابت دعا به دليل وجود مصلحتي در دستگاه خداوند متعال است، افزود: ممكن است در برخي از موارد ، دعاهاي ما مورد هدف استجابت خداوند قرار نگيرد، اين امر نشانگر وجود حكمت و مصلحتي است كه ما از آن بيخبر هستيم از اين رو انسان نبايد نااميد شود و دست از دعا كردن بردارد.
اين استاد حوزه و دانشگاه تاكيد كرد: انسان در تمام احوال نيازمند دعا كردن است و هيچگاه نبايد خود را از دعا بينياز ببيند، با دعا و درخواست از خداوند متعال مسير بندگي انسان تغيير پيدا ميكند و هر لحظه خود را به سوي خالق نور و زيباييها نزديك ميبيند، انسان با دعا كردن در حوزه معرفت خداوند به جايي ميرسد كه راضي به قضا و قدر خداوند متعال خواهد شد.
در سه روز اعتكاف، معتكفان حاضر در مسجد دانشگاه تهران از سخنراني حجج اسلام پناهيان، عابديني و سيدحسين مومني بهره مند خواهند شدند.
همچنين برپايي مراسم مناجات سحرگاهي و عصر، محفل استماع قرآن، تشكيل حلقه هاي معرفتي و اعمال عبادي ام داوود در سومين روز اعتكاف از ديگر برنامه هاي شركت كنندگان حاضر در اين مراسم معنوي است.
شبد**1953**9122
در پايان نخستين روز مراسم اعتكاف در دانشگاه تهران؛
حجت الاسلام عابديني: انسان تجلي اسم الله است
۱۲ فروردین ۱۳۹۷، ۲:۲۶
کد خبر:
82875250
تهران- ايرنا- حجت الاسلام والمسلمين محمد رضا عابديني استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه انسان تجلي اسم الله است، گفت: انسان هرچه بيشتر شيفته خداوند باشد سرعت و شتاب حركتش به سوي باري تعالي بيشتر است و در قيامت هم با سرعت بيشتري به سمت خدا حركت مي كند.