۱۳ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۳۶
کد خبر: 82876048
T T
۰ نفر

فرش خاكي قرمز نماد تمدن يكهزار ساله جزيره هرمز

۱۳ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۳۶
کد خبر: 82876048
فرش خاكي قرمز نماد تمدن يكهزار ساله جزيره هرمز

قشم - ايرنا - مجري طرح فرش خاكي جزيره هرمز گفت: اين فرش نمادي از تمدن يك هزار ساله جزيره هرمز است كه تاريخ اين جزيره را از دوران باستان تا به امروز حكايت و استعدادها، سنت ها، تاريخ، اجتماع و فرهنگ آن را معرفي مي كند.

مهدي درويشي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: امسال براي چهارمين دفعه متوالي است كه اين گروه فرش خاكي هرمز را در اين جزيره اجرا مي كند و براي اين منظور از 18 نوع خاك به رنگ هاي مختلف از جمله خاك سرمه، خاك قرمز، آهك، خاك سبز، ليمونت و غير آن استفاده مي شود.
وي ادامه داد: اجراي اين فرش 16 روز به طول انجاميد و براي اجراي آن 60 گوني 20 كيلويي خاك به رنگ هاي مختلف توسط گروه هشت نفره خاك شناسي در كوه هاي جزيره تهيه و يك گروه 8 نفره نيز طرح فرش را اجرا كردند.
درويشي تصريح كرد: اين فرش شامل 9 حلقه است كه در مركز آن به همراه حلقه اول يك حوض با 2 ماهي قرمز به عنوان نماد نوروز طراحي شده است.
وي افزود: در دايره سوم المان هايي از چهار نقطه ايران شامل گنبد مطهر رضوي در مشهد، حافظيه شيراز، برج ميلاد و بادگيرهاي خانه هاي جنوب كشور را در خود دارد و در بين آنها نخل ها و مردمي كه در حال شادماني هستند، طراحي شده است.
اين كارشناس معماري ادامه داد: دايره چهارم نماد دريا و يك سري مولفه هاي مربوط به باورهاي مردم جزيره را در خود جاي داده كه به حصارمعروف است كه با اين المان ها خود را از شر بدي ها و پليدي ها در حصار مي كنند تا محفوظ بمانند.
وي اظهار داشت: حروف كلمه هرمز دايره پنجم را شكل مي دهد و حلقه ششم داراي مثلث هاي سفيد رنگ با زمينه مشكي است كه در آن تعدادي از نمادهاي هاي آتشكده هاي قديمي هرمز طراحي شد.
درويشي گفت: حلقه هفتم كه رنگهاي متفاوتي در آن به كار رفته است تاريخ هرمز را از عهد باستان تا امروز حكايت مي كند كه زماني حكومتي به مركزيت اين جزيره بر خليج فارس حكومت مي كرد و شهرها و جزيره هايي مختلفي در قلمرو آن قرار داشت.
وي اذعان كرد: در اين حلقه تاريخ هزارساله هرمز را به صورت خلاصه روايت مي كند و در آن به رونق بازرگاني هرمز قديم، نشاط مردم، جمعيت بالا و طبيعت رنگين جزيره اشاره مي شود.
مجري فرش خاكي هرمز افزود: طرح هاي حلقه هشتم نيز از آثار تاريخي جزيره هرمز الگوبرداري شده و حلقه آخر نيز شامل نقش هايي است كه بانوان بومي اين جزيره براي تزيين لباس هاي خود از آن بهره مي برند.
وي ادامه داد: همه دست اندركاران اجراي اين طرح بومي هستند و اين اجراي طرحفرش را به دليل جذابيت گردشگري آن و به صورت خودجوش انجام مي دهند و اگرچه باعث جذب گردشگر مي شود اما گروه مجري از سوي هيچ نهاد يا دستگاهي مورد حمايت قرار نمي گيرد.
هرمز، جزيره‌اي بيضي‌شكل به وسعت 42 كيلومتر مربع در خليج فارس و در 8 كيلومتري بندرعباس قرار دارد و با 6 هزار نفر جمعيت از توابع شهرستان قشم محسوب مي شود.
7500/7408