به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از تایپه تایمز، چین خواستار آن شده بود كه مساله تعیین اسقف ها بین این كشور و واتیكان بسرعت حل شود با این وصف واتیكان به چین توضیح داده است در شرایط فعلی باید رایزنی های بیشتری در این باره صورت گیرد و فوریتی در كار نیست.
تایپه تایمز می نویسد چین خواستار آن است كه اسقف ها را خودش تعیین كند و این موضوعی است كه سال ها باعث جدایی چین و واتیكان شده است.
داشتن روابط رسمی میان تایوان و واتیكان هم از دیگر علت هایی است كه مانع بهبود روابط چین و واتیكان و برقراری مناسبات دیپلماتیك میان آنها شده است.
این گزارش می افزاید در چین 12 میلیون نفر پیرو كاتولیك هستند كه شمار زیادی از آنها به صورت پنهانی و در كلیساهای زیرزمینی فعالیت می كنند و به واتیكان پایبند هستند.
علی رغم انتشار مطلب روزنامه تایوانی، دیروز شماری از سخنگوهای سابق اداره امور مذاهب در دولت چین گفتند كه مباحثات خوبی میان چین و واتیكان در جریان است.
تارنمای یی سی از قول یكی از این سخنگوها به نام 'شایوهونگ' آورده مدتی است چین و واتیكان در حال رایزنی با یكدیگر درباره بسیاری از مسایل هستند و پیشرفت هایی حاصل شده است.
او به جزییات اشاره نكرد اما روزنامه 'ساوت چاینا' از هنگ كنگ می نویسد واتیكان فعلا در باره تعیین اسقف ها از سوی چین اعلام نظر خاصی نكرده و این موضوع را به آینده واگذار كرده است.
روابط دو كشور چین و واتیكان از سال 1951 میلادی قطع شد و مساله اسقف ها هنوز بین دو طرف حل نشده است.
اگرچه عده ای از رسانه های غربی چین را به اعمال محدویت علیه مذاهب مختلف این كشور محكوم می كنند اما شورای اطلاع رسانی دولت چین روز گذشته با انتشار بیانیه ای خاطر نشان كرد از آزادی مذاهب، اعتقادات و باورهای مذهبی در این كشور حراست می كند.
در بیانیه تاكید شده است چین خود را متعهد به حراست از آزادی های مذهبی مردم می داند و سیاست حراست از این آزادی ها جزو راهبردهای مهم كشور است.
در بیانیه آمده است چین ارتباطات مذهبی سالم در كشور را مورد حراست قرار می دهد و بر این باور است كه اعتقادات مذهبی و برابری اجتماعی و بسیاری از اصول و موازین اخلاقی در كشور مكمل یكدیگر هستند.
در بیانیه تصریح شده است معتقدان به مذهب و كسانی كه باوری در این خصوص ندارند در برابری اجتماعی زندگی می كنند و دولت همچنان برای پیشرفت كشور خود را متعهد به اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز می داند.
در بیانیه شورای اطلاع رسانی دولت چین آمده است در كنار حراست از مذهب باید با افراط گرایی دینی برخورد كرد و این وظیفه همه كشورهاست.
بر اساس این گزارش بودیسم، تائوییسم، اسلام، مسیحیت كاتولیك و پروتستان بیشترین پیروان را در چین دارند.
طبق این سند، در چین حدود 222 هزار راهب بودایی و بیش از 40 هزار راهب تائوییست دارد.
بر همین اساس جمعیت 10 اقلیت قومی این كشور نیز كه اكثریت آنها را مسلمانان تشكیل میدهند، به بیش از 20 میلیون تن میرسد كه 57 هزار تن از آنان روحانی هستند.
در حدود پنج هزار و 500 گروه مذهبی در چین وجود دارد كه از جمله آنها میتوان به هفت نهاد ملی شامل انجمن بودایی چین، انجمن تائوییست چین، انجمن اسلامی چین، انجمن وطنپرستان كاتولیك چین، كنگره اسقفهای كلیسای كاتولیك چین، كمیته ملی سه جنبش وطنپرست كلیساهای پروتستان در چین و شورای مسیحیان چین اشاره كرد.
در حال حاضر در حدود 144 هزار نیایشگاه برای فعالیتهای مذهبی در چین به ثبت رسیده است این نیایشگاههای ثبت شده 33 هزار و 500 معبد بودایی، 9 هزار معبد تائوییسم، 35 هزار مسجد، 6 هزار كلیسای كاتولیك و 60 هزار كلیسای پروتستان را شامل میشوند.
آساق**231**1904**
پكن - ایرنا - یك نشریه تایوانی امروز گزارش كرد جواب واتیكان به چین درباره مساله تعیین اسقف ها برای پكن بسیار ناامید كننده بوده است.