به گزارش روز جمعه ايرنا و به نقل از روزنامه مليت، ابراهيم كالين در كنفرانس مطبوعاتي در آنكارا اظهار كرد: تركيه از سال ها پيش مذاكرات متعددي با آمريكايي ها در خصوص خريد موشك پاتريوت از اين كشور انجام داد اما نتيجه اي حاصل نشد.
وي بيان كرد: ما در زمينه همكاري مشترك با شركت آمريكايي توليد كننده موشك پاتريوت به اجماع نرسيديم اما روسيه در خصوص همكاري و توليد مشترك با ما يك گام مهم برداشت و به همين دليل توافق بر سر سامانه دفاع موشكي اس.400 به نتيجه رسيد.
وي تاكيد كرد: در حال حاضر توپ در زمين آمريكاست و اگر اين كشور شروط ما را بپذيرد، براي خريد موشك پاتريوت مذاكره مي كنيم.
ابراهيم كالين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر عقب نشيني نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) از سنجار گفت: موضوع عقب نشيني گروه تروريستي پ.ك.ك از سنجار را محتاطانه پيگيري ميكنيم چرا كه اين گروه تروريستي اغلب مواقع با استفاده از استراتژي دروغ و فريب، نام محدوده منطقه خود را تغيير ميدهند اما در تلاش براي ادامه حضور در اين مناطق است.
به گزارش ايرنا، ماه گذشته ميلادي حامي آكسوي سخنگوي وزارت خارجه تركيه در مصاحبه خبرنگاران اظهار كرد: تركيه از 10 سال گذشته روندي را براي برطرف كردن نيازهاي دفاع هوايي آغاز كرد و در ابتدا با متحدان خود در ناتو به ويژه ايالات متحده آمريكا وارد مذاكره شد كه متاسفانه نتيجه مثبتي نگرفت و در اين ميان با پيشنهاد جاذب فروش سامانه دفاع موشكي اس.400 روسيه مواجه شده و تصميم به خريد آن گرفتيم.
وي تاكيد كرد: سامانه دفاع موشكي اس.400 خريداري شده از روسيه مستقل به كار گرفته خواهد شد و با فناوري هاي اعضاي ناتو يكپارچه نخواهد شد اما همكاري هاي ما با ناتو در راستاي توسعه سامانه دفاع موشكي و همچنين مذاكرات با واشنگتن براي خريد سامانه دفاع موشكي پاتريوت ادامه دارد.
تركيه با قطع اميد از تامين نياز به سامانه هاي موشكي دفاعي خود از سوي همپيمانان خود در ناتو و به ويژه آمريكا، اواخر سال گذشته ميلادي قرارداد رسمي خريد سامانه موشكي اس.400 تركيه از روسيه را امضا كرد و بر اساس اين توافق، اولين سامانه اس.400 در اواسط سال 2019 به تركيه تحويل داده خواهد شد.
بنا بر اعلام رسانه هاي تركيه، 45 درصد هزينه خريد اين سامانه ها به صورت روبل به روسيه پرداخت شده است و 55 درصد باقي مانده به صورت وام از سوي روسيه در اختيار تركيه قرار خواهد گرفت.
رسانه هاي تركيه ماه گذشته ميلادي از نگراني آمريكايي ها نسبت به اين موضوع خبر دادند به طوري كه مدعي شدند آمريكا پيشنهاد فروش سامانه پاتريوت را به عنوان جايگزين اس.400 به تركيه داده است.
روزنامه حريت اعلام كرد كه بنا به گفته يكي از مقامات آمريكا، ركس تيلرسون وزير خارجه اين كشور در ديداري دوجانبه با مولود چاووش اوغلو وزير امور خارجه تركيه، پيشنهادي را مبني بر همكاري مشترك واشنگتن و آنكارا در خصوص پروژه هاي دفاع موشكي تركيه به عنوان جايگزين سفارش خريد سامانه اس.400 مطرح كرده است.
مقامات آمريكايي بارها در خصوص سفارش خريد سامانه دفاع موشكي اس.400 تركيه از روسيه ابراز نگراني كرده اند به طوري كه اواخر سال گذشته ميلادي ايالات متحده آمريكا 33 شركت نظامي روسيه را تحريم كرد و بنا بر اعلام رسانه هاي تركيه، نمايندگان كنگره آمريكا بر سر تصويب طرح تحريم شركت هاي سازنده و فروشنده موشك هاي دفاع هوايي روسيه به توافق رسيده اند.
به نوشته اين رسانه، با تحريم شركت هاي سازنده و فروشنده سامانه هاي موشكي و دفاع هوايي روسيه از سوي كنگره آمريكا، تركيه نيز از دريافت سامانه دفاع موشكي اس.400 روسيه محروم خواهد شد و مقامات واشنگتن با ادعاي اينكه تركيه نبايد قرباني اين تحريم ها شود، پيشنهاد جايگزين مبتني بر همكاري مشترك در پروژه هاي دفاع موشكي را به مقامات آنكارا ارائه كرده اند.
تركيه كه از سال 1952 عضو سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) است، از سامانه هاي پدافند هوايي اين سازمان براي پوشش هوايي استفاده مي كرد، اما با خروج جنگ افزارهاي دفاع هوايي پاتريوت آمريكا و آلمان از تركيه در سال 2015، آنكارا خريد سامانه هاي پدافند موشكي اس.400 را در اولويت قرار داد.
خاورم/1905
سخنگوي رياست جمهوري تركيه:
براي خريد موشك هاي پاتريوت از آمريكا مذاكره مي كنيم
۱۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۴:۲۳
کد خبر:
82878803
آنكاراـ ايرناـ ايراهيك كالين سخنگوي رياست جمهوري تركيه گفت: زماني كه آمريكا شروط ما را بپذيرد، براي خريد موشك هاي پاتريوت از اين كشور مذاكره مي كنيم.