۱۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۰۵
کد خبر: 82880315
T T
۰ نفر

گام های امیدبخش یزد در مسیر رشد سرمایه گذاری

۱۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۰۵
کد خبر: 82880315
گام های امیدبخش یزد در مسیر رشد سرمایه گذاری

یزد - ایرنا - وجود ظرفیت های بالا در یزد به عنوان چهارمین استان صنعتی و دومین منطقه معدنی ایران با توان بالا در میزان تابش نور خورشید و استفاده از آن موجب شد تا دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به مباحث سرمایه گذاری در این بخش از كشور داشته باشد.

در سال های گذشته سرگردانی سرمایه گذاران از یك طرف و طولانی بودن زمان پاسخگویی اداره های ذی ربط به استعلام و تعیین اهلیت متقاضیان موجب فاصله گرفتن آنها از فعالیت در استان شد .
برای رفع این مشكل ایده ایجاد مركزی برای تمركز نیازهای جذب سرمایه گذاری در یزد مطرح شد.
در این ارتباط مركز خدمات سرمایه گذاری با پیگیری مسئولان اداره كل امور اقتصادی و دارایی یزد و با هدف جذب سرمایه گذار، ارائه خدمات متمركز و حمایت لازم در تسهیل و تسریع در صدور مجوز و ارائه مشوق های سرمایه گذاری در مرداد سال 95 در یزد راه اندازی شد.
برای راه اندازی این مركز تلاش هایی برای برگزاری نشست های شورای راهبردی سرمایه گذاری با حضور با مدیران ، استفاده از تجربه استان های پیشرو و مطالعه تجربه سایر كشورها انجام شد.
با راه اندازی این مركز، ظرفیت های استان در حوزه های صنعتی، معدنی، كشاورزی، گردشگری، میراث فرهنگی، بهداشت و درمان و ... شناسایی و با ایجاد چارچوب هدفمند در ارتقای كمی و كیفیت سرمایه گذاری تلاش شد.
برای پذیرش و اعزام هیات‌های جذب سرمایه‌گذاری، برگزاری همایش ها ، شركت در نمایشگاهها، بازاریابی برای تأمین منابع مالی، فرصت ‌های سرمایه‌گذاری، اعتبار ‌سنجی متقاضیان، به روز رسانی فرصتها و بهبود محیط كسب و كار اقداماتی انجام شد.
نظارت و راهبری طرحها، تدوین كتاب و مشوقها، شناسایی و پرورش شركت‌های مشاور، تلاش برای صدور مجوز سرمایه‌گذاری خارجی و راه اندازی پنجره واحد، بخشی از وظایف این مجموعه اعلام شد.
ارتباط با آژانس های داخلی و خارجی، تلاش برای استفاده از وام و خطوط اعتباری خارجی، امور مربوط به فعالیت اقتصادی یزدی های مقیم خارج ، آموزش، فرهنگ سازی و فراهم كردن فضای سرمایه‌گذاری، تامین مالی و تدوین نقشه راه سرمایه گذاری از دیگر اهداف تشكیل این مركز است.

** ایجاد پنجره واحد فیزیكی و مجازی سرمایه گذاری
با تشكیل مركز یادشده و با هدف تسریع و تسهیل فعالیت ها در استان مطابق با شیوه نامه مركز، هر یك از دستگاه های اجرایی استان و نمایندگان بخش خصوصی كه نقشی در سرمایه گذاری دارند نماینده تام الاختیارشان را به مركز معرفی كردند.
آنها با حضور در این محل امور مربوط به سرمایه گذاری را پیگیری می كنند.
با ایجاد پنجره واحد مجازی، تمامی مراحل صدور مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاران در مركز خدمات سرمایه گذاری استان انجام خواهد شد و این طرح از طریق پروژه ملی در حال پیگیری و در مرحله نهایی است.
پنجره واحد سرمایه گذاری مجازی منجر به بهبود محیط محیط كسب و كار در استان و كشور خواهد شد و در راستای جذب و ارتقای سرمایه گذاری فعالیت خواهد كرد.

** تعامل سازنده با متقاضیان سرمایه‏گذاری
یكی از فعالیت های مركز یادشده ، ایجاد كانون متقاضیان سرمایه گذاران است تا از این طریق آنها بتوانند، اطلاعات صحیح و دقیقی از طرح های مورد نظر خود را كسب كنند و با اطلاعات بیشتری وارد این بخش شوند.
در كنار ارائه آموزش های اصول و فنون مذاكره و تشریفات مورد نیاز در جذب سرمایه گذاری، مركز یادشده در یك سال فعالیت خود، میزبان متقاضیان داخلی و خارجی بود.
از آغاز فعالیت مركز یادشده متقاضیانی از كره جنوبی، آلمان، انگلستان، فرانسه، چین، ژاپن، آفریقای جنوبی ، اسپانیا، سنگاپور و .. در این مركز حضور یافتند.
آنها آمادگی خود را برای فعالیت در ساخت نیروگاه خورشیدی، نیروگاه سیكل تركیبی، كاشی و سرامیك، فولاد و هتلداری اعلام و مشغول فعالیت اقتصادی خود هستند.

** تلاش برای رفع موانع سرمایه‏‏گذاری
صاحب نظران و متولیان امر معتقدند كه سرمایه گذاری امری زمان بر و تحقق كامل آن مستلزم همكاری های چندجانبه است .
بر همین اساس سرمایه گذاران در صورت مواجهه با مشكل، ابهام ، موانع پیش رو می توانند به مركز خدمات سرمایه گذاری مراجعه و با برگزاری جلسات نسبت به رفع موانع موجود اقدام كنند.
یكی از فعالیت های این مركز تسهیل در امور و كوتاه شدن فرایند سرمایه گذاری و اطلاع رسانی موانع در استان است، این كار با تجمیع خدمات در مركز و برگزاری نشست های رفع موانع انجام می شود.
پیشتر یكی از چالش های فرارو طولانی بودن فرایند واگذاری زمین بود كه مركز خدمات سرمایه گذاری با آسیب شناسی و پیگیری آن این مشكل را به حداقل زمان ممكن رساند.

** اخذ مجوز سرمایه‏گذاری خارجی
مطابق با قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی، آنها با گرفتن مجوز سرمایه گذاری، از حمایت ها و مشوق های قانونی برخوردار خواهند شد.
تنوع در نوع سرمایه و آورده (وجوه نقد، ماشین آلات و تجهیزات، دانش فنی و اختراع (مطابق با ماده یك قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی)، برخورداری از رفتار مشابه سرمایه گذاران داخلی و نبود محدودیت در حجم سرمایه خارجی برخی از پوشش های حمایتی قانون برای این سرمایه گذاران است.
تضمین سرمایه خارجی در قبال ملی شدن و سلب مالكیت، امكان انتقال اصل سرمایه، سود سرمایه و منافع حاصل از بكار گیری سرمایه به صورت ارز و كالا و تضمین آزادی صادرات كالای تولیدی بنگاه اقتصادی سرمایه پذیر از دیگر پوشش های حمایتی قانون اعلام شده است.

** میزبانی از مقامات و مسئولان داخلی و خارجی
مركز یادشده در این مدت شاهد حضور تعدادی از مسئولان داخلی و خارجی ،سفیران كشورهای مجارستان، كرواسی، تركیه در تهران بود.
مسئولان این مركز با استفاده از فرصت های پیش رو، قابلیت ها و فرصت های سرمایه گذاری را معرفی و مسیری را برای ورود سرمایه گذاران آن كشورها در استان هموار كردند.
همچنین بازدید و حمایت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، رئیس بانك مركزی ، معاون اقتصادی رئیس جمهوری ، وزیر كشور و سایر مقام های كشوری و استانی از مركز خدمات سرمایه گذاری نوید بخش توجه مسئولان كشوری به سرمایه گذاری و فعالیت در مراكز سرمایه گذاری استانهاست.

** تعامل مسئولان و متولیان سرمایه گذاری در یزد
برای پایش، آسیب شناسی و پیشبرد اهداف اصلی مركز خدمات سرمایه گذاری استان، نشست های سرمایه گذاری به صورت منظم با حضور مدیران دستگاههای اجرایی برگزار می شود .
در این نشست ها با بحث و تبادل نظر در خصوص فرصت ها و راه های جذب سرمایه گذاری، مباحث مرتبط با آن به صورت دقیق و كارشناسی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

**اهم عملكرد مركز خدمات سرمایه گذاری یزد
تدوین و تصویب شیوه نامه مركز خدمات سرمایه‏گذاری در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، صدور چندین مجوز سرمایه گذاری خارجی ، بازدید و نظارت بر واحدهایی كه مجوز سرمایه گذاری خارجی دریافت كردند، نیز انجام شد.
برگزاری نشست ها با حضور استاندار ، فرهنگ سازی برای فضای سرمایه‌گذاری، تشكیل نشست با حضور نمایندگان تام الاختیار دستگاه های اجرایی عضو مركز، برپایی كارگاهها و دوره های آموزشی تشریفات، زبان انگلیسی، امكان سنجی و فرصت های سرمایه گذاری و شركت در دوره های آموزشی كشور چین از جمله فعالیت های این مركز است.
برگزاری جلسات برای رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران، تشكیل نشست با متقاضیان سرمایه گذاری ، تدوین چارچوب اولیه طرح جامع سرمایه گذاری یزد، تدوین نقشه راه ،به روز رسانی اطلاعات، بررسی اسناد چشم‏انداز و اولویت‏های راهبردی و بازاریابی بخشی از فعالیت های مركز سرمایه گذاری اعلام شد.
شناسایی و معرفی 71 فرصت سرمایه گذاری و روش‏های تامین منابع مالی به زبان های مختلف، بررسی و مطالعه اسناد بالادستی توسعه، استخراج آمار پروژه های دولتی قابل واگذاری به بخش خصوصی و شركت در نمایشگاهها و همایش ها از دیگر فعالیتهای مركز یاد شده ست.
ضمن آنكه مركز خدمات سرمایه گذاری استان یزد در بهبود محیط كسب و كار، نشست هایی با سرمایه‏گذاران خارجی، مسئولان استانی و كشوری ، احصاء مشوق‏های سرمایه‏گذاری، مشوق های مالیاتی، گمركی، بانكی، بیمه ای، زیرساختی و مشوق های خاص سرمایه گذاری خارجی فعالیت های فراوانی داشته و در این زمینه مكاتباتی با مقامات كشوری داشته است.
با ایجاد این مركز امیدها برای رشد سرمایه گذاری داخلی و نیز افزایش جذب سرمایه گذاری خارجی در یزد بویژه در حوزه های صنعتی ، معدنی ، گردشگری و میراث فرهنگی ، علمی و پزشكی و نیز كشاورزی به نسبت دوره های قبل بیشتر شده و امیدواریم با نگاه ویژه مدیریت ارشد استان، فرهنگ پذیرش سرمایه گذاران خارجی نیز به همین میزان در میان قشرهای مختلف جامعه بخصوص صنعتگران رشد یابد.
1968/ 2047/