به گزارش ايرنا، استاندار فارس و هيات همراه در بدو ورود به دوحه با محمدعلي سبحاني سفير جمهوري اسلامي ايران در قطر و ديگر مسئولان سفارت ايران در اين كشور ديدار كردند.
سبحاني در اين ديدار، ضمن ابراز خرسندي از سفر هيات بلند پايه و تاثيرگذار فارس به قطر گفت: با توجه به سطح اين هيات، پيش بيني مي شود با برنامه هاي در نظر گرفته شده، مذاكرات و ديدارها با هدف ارتقاي سطح روابط و جذب سرمايه گذاري به نتايج خوبي منتهي شود و ما آماده همكاري براي استحكام روابط اقتصادي و بازرگاني فارس با قطر هستيم.
استاندار فارس هم ضمن اعلام آمادگي اين استان براي گسترش تعامل و همكاري ها با كشور قطر به تشريح توانمندي هاي فارس در بخش هاي مختلف پرداخت.
اسماعيل تبادار افزود: استان فارس اين توانايي و ظرفيت را دارد كه نيازهاي كشور قطر در حوزه صنايع غذايي و كشاورزي، ساختماني، مواد معدني و بخش هاي ديگر تامين كند، مسئولان اين استان نيز آماده همكاري و مشاركت براي حضور گسترده در كشور قطر هستند.
وي، با تقدير از اقدامات انجام شده از سوي سفارت جمهوري اسلامي ايران در كشور قطر براي گسترش روابط بازرگاني و اقتصادي فارس با قطر، اظهار داشت: اينجانب به مسئولان ذي ربط و حوزه معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري ابلاغ كرده ام براي شناسايي و رفع موانع همكاري ها و سرمايه گذاري ها اقدام كنند و چنانچه مانعي در اين زمينه وجود داشته باشد شخصا براي رفع آن ورود خواهم كرد.
هيات اقتصادي و بازرگاني استان فارس در ادامه سفر خود، با همراهي سفير جمهوري اسلامي ايران در قطر با رئيس سازمان برنامه ريزي و امور پروژه هاي كشور قطر و معاونان، مديران و كارشناسان اين سازمان ديدار و در مورد مسايل مختلف بحث و تبادل نظر كردند.
استاندار فارس در اين ديدار، با اشاره به ارتباط ديرينه جمهوري اسلامي ايران با كشور قطر افزود: ظرف يك سال گذشته اين روابط با تداوم حضور بازرگانان، تجار و سرمايه گذاران ايراني در قطر و رفت و آمد روزانه مردم قطر به فارس و مردم فارس به كشور قطر، روز به روز مستحكم تر شده و زمينه ساز مراوده هاي فرهنگي، ادبي و اجتماعي گسترده تري شده است.
تبادار، با اشاره به موقعيت صنعتي، توليدي، بازرگاني و كشاورزي فارس، بيان كرد: اين استان با توجه به نزديك بودن به قطر آماده تامين نيازمندي هاي اين كشور در بخش هاي مختلف است.
در اين ديدار مسئولان سازمان برنامه ريزي و امور پروژه هاي كشور قطر نيز ضمن اشاره به برخي نيازهاي اين كشور از جمله سنگ گابرو، شن، ماسه و خدمات فني و مهندسي، خواستار حضور شركت هاي ايراني براي مشاركت در اجراي پروژه هاي عمراني و زيربنايي قطر شد.
استاندار فارس نيز گفت: براي بررسي و تطابق موارد و تقاضاهاي مطرح شده از سوي طرفين و چگونگي عملياتي شدن آنها، پيشنهاد مي شود كه يك كميته يا كارگروه مشترك با حضور نمايندگان كشور قطر و استان فارس و همچنين نماينده سفارت جمهوري اسلامي ايران در قطر تشكيل شود و موارد قابل انجام بررسي و راهكارهايي براي همكاري هرچه بيشتر تدوين و تعريف شود.
در اين نشست پيشنهاد استاندار فارس مبني بر تشكيل كارگروه مورد توافق طرفين قرار گرفت و پس از انتخاب و معرفي اعضاي كارگروه، مقرر شد كه نشست هاي اين كارگروه به صورت مستمر تشكيل و مباحث و موضوع هاي مورد توافق تا حصول نتيجه پيگيري شود.
استاندار فارس در پايان اين نشست از رئيس سازمان برنامه ريزي و امور پروژه هاي كشور قطر براي سفر به استان فارس و شهر شيراز به منظور بازديد و آشنايي با توانمندي هاي صنعتي، توليدي و اقتصادي اين استان دعوت كرد كه اين دعوت از سوي طرف قطري پذيرفته شد.
استاندار فارس و هيات همراه در دومين و آخرين روز حضور در قطر (شانزدهم فروردين) با همراهي سفير جمهوري اسلامي ايران در قطر و به دعوت مقامات اين كشور با وزير امور شهرداري و محيط زيست قطر ديدار كرد.
وزير امور شهرداري و محيط زيست قطر در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از سفر استاندار فارس و هيات همراه به اين كشور گفت: اميدواريم اين حضور مقدمه اي براي گسترش و تداوم مناسبات و هم افزايي اقتصادي، بازرگاني و صنعتي بين كشور قطر با جمهوري اسلامي ايران و استان فارس باشد.
محمد بن عبدالله الرميحي افزود: با توجه به فضاي همكاري و دوستي حاكم بين 2 كشور ايران و قطر، ما آماده هرگونه همكاري براي توسعه روابط بازرگاني و اقتصادي هستيم.
استاندار فارس نيز ضمن قدرداني از اين دعوت افزود: فارس به عنوان يكي از بزرگترين استان هاي ايران با توليد بيش از 10 درصد از محصولات كشاورزي و لبني، رتبه دوم كشور را در اختيار دارد.
تبادار، بيان داشت: با هدف توسعه روابط اقتصادي و تجاري با قطر، استان فارس مي تواند در بخش كشاورزي ضمن اجراي برنامه هاي آموزشي و انتقال تجارب به كشور دوست و برادر قطر، محصولات مورد نياز اين كشور را در بخش كشاورزي توليد و تامين كند.
استاندار فارس همچنين از وزير امور شهرداري و محيط زيست قطر دعوت كرد براي آشنايي هر چه بيشتر با توانمندي هاي بخش خصوصي استان فارس، ضمن حضور در اين استان و شهر شيراز، از نمايشگاه بين المللي و تخصصي كشاورزي كه نيمه نخست ارديبهشت ماه 97 در شيراز برپا مي شود، بازديد كند.
تبادار گفت: شركت نمايشگاه هاي بين المللي فارس آماده پذيرش شركت هاي قطري براي حضور در اين نمايشگاه است.
وزير امور شهرداري و محيط زيست قطر نيز، ضمن قدرداني از دعوت استاندار فارس، به مسئولان مرتبط با حوزه كشاورزي قطر دستور داد براي حضور در نمايشگاه كشاورزي شيراز اقدام كنند و در سفر خود نيز يك كميته مشترك كاري براي عملياتي كردن پيشنهاد هاي استاندار فارس تشكيل دهند.
سفير جمهوري اسلامي ايران نيز در اين ديدار، با اشاره به اهميت و توانايي فارس براي تامين اقلام بازار قطر گفت: اين استان در توسعه اقتصادي كشور و توليد محصولات صادراتي به ساير كشورها نقش تاثيرگذاري دارد.
در اين ديدار همچنين مقرر شد كه يك كارگروه متشكل از مديران حوزه كشاورزي استان فارس و قطر و نمايندگان سفارت جمهوري اسلامي ايران براي بررسي توسعه روابط در حوزه كشاورزي و لبني و ساير محصولات مورد نياز آن كشور تشكيل و هيات هاي اجرايي هر 2 طرف در اولين فرصت از مناطق مورد نظر بازديد كرده و چنانچه موانعي بر سرراه مبادلات تجاري و ارسال كالاي مورد استفاده قطري ها وجود دارد برطرف شود.
استاندار فارس در ادامه سفر خود به قطر به اتفاق هيات همراه با تعدادي از تجار، بازرگانان و سرمايه گذاران ايراني و استان فارسي مقيم اين كشور ديدار كرد.
تبادار در اين ديدار ضمن شنيدن سخنان تعدادي از تجار و سرمايه گذاران، به تشريح موقعيت جديد و روند آسان انجام سرمايه گذاري در كشور و استان فارس پرداخت.
وي ادامه داد: به نمايندگي از دولت جمهوري اسلامي ايران اهتمام جدي دارم كه تمام تلاش خود را براي حضور آسان سرمايه گذاران، ايجاد اشتغال و توسعه صادرات محصولات به كار گيرم و براي حفظ و حراست از سرمايه سرمايه گذاران و رضايت آنان، امور مربوطه را تا سطح عالي كشور در مركز دنبال كنم.
در اين ديدار، هيات اعزامي استان فارس به پرسش هاي مطرح شده از سوي تجار و سرمايه گذاران مقيم كشور قطر پاسخ دادند و مقرر شد در آينده نزديك شماري از سرمايه گذاران به همراه سفير جمهوري اسلامي ايران در قطر به استان فارس سفر كنند.
استاندار فارس و هيات همراه همچنين با 2 گروه از سرمايه گذاران غير ايراني كه متقاضي سرمايه گذاري در بخش هاي كشاورزي استان فارس بودند نيز بازديد كرد كه در نهايت مقرر شد سازمان هاي ذي ربط در كشور با پيگيري استانداري فارس زمينه لازم را براي حضور اين گروه هاي سرمايه گذاري فراهم كنند.
هيات تجاري و اقتصادي استان فارس در دومين روز حضور در كشور قطر با اعضاي اتاق بازرگاني قطر نيز ديدار كرد.
در اين ديدار كه معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري فارس رياست هيات ايراني را بر عهده داشت، موارد بازرگاني مشترك بين فارس و قطر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نايب رئيس اتاق بازرگاني قطر در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از حضور هيات تجاري و بازرگاني فارس در كشورش، از همكاري هاي بازرگانان استان فارس، اعضاي اتاق بازرگاني شيراز و سازمان هاي دولتي كشور ايران كه در يك سال گذشته براي تامين كالاهاي مورد نياز تجار و بازرگانان قطري انجام گرفت، قدرداني كرد.
محمد الطوار گفت: اميداوريم از اين پس شاهد گسترش هرچه بيشتر تعاملات اقتصادي و بازرگاني بين 2 طرف باشيم.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري هم گفت: اقدامات انجام شده از سوي مسئولان ايران و قطر براي گسترش روابط 2 كشور، زمينه ساز توسعه روابط اقتصادي و بازرگاني ايران و قطر و به ويژه استان فارس خواهد شد.
يدالله رحماني افزود: به عنوان بخش دولتي تصميم گير آماده ايم تا تسهيل كننده فعاليت هاي اقتصادي بخش هاي خصوصي 2 كشور باشيم.
وي افزود: استان فارس به سبب فاصله كم جغرافيايي با قطر و برخورداري از سه فرودگاه بين المللي كه روزانه پروازهاي متعددي به قطر دارد مي تواند نقش مفيدي در گسترش روابط بازرگاني با اين كشور ايفا كند.
قطر به مركزيت دوحه در جنوب غربي قاره آسيا در منطقه خاورميانه و در شرق شبه جزيره عربستان، در بخش جنوبي خليج فارس واقع شدهاست.
6122 /6118
شيراز- ايرنا- در پي دعوت مقامات قطر از استاندار فارس براي سفر به اين كشور، اسماعيل تبادار پانزدهم فروردين ماه جاري در راس يك هيات اقتصادي و بازرگاني وارد دوحه پايتخت كشور قطر شد، در اين سفر بر گسترش و تقويت روابط اقتصادي و بازرگاني اين استان با قطر تاكيد شد و راههاي بسط اين روابط مورد واكاوي قرار گرفت.