به گزارش ایرنا محمدهادی مرعشی روز دوشنبه در نخستین نشست كارگروه سلامت و امنیت غذایی سیستان و بلوچستان در سال 97 اظهار داشت: مردم وقتی به این آگاهی برسند كه ابتلا به بیماری هاری درمانی ندارد و منجر به مرگ می شود به طور قطع در زمان گزش حیوانات، مراجعه به مراكز درمانی را در اولویت قرار می دهند.
وی تاكید كرد: باید از توان همه دستگاهها از جمله 33 هزار نیروی داوطلب جمعیت هلال احمر، پایگاههای مقاومت بسیج و دهیاری ها در مساله كنترل حیوان گزیدگی استفاده كرد.
وی افزود: آموزش های لازم باید برای اتلاف سگ های ولگرد به سازمان های مردم نهاد و دستگاههای مرتبط فعال در این عرصه با هدف كنترل حیوان گزیدگی ارائه شود.
سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان با تاكید بر پیش بینی چشم اندازی تا پایان سالجاری برای كنترل حیوان گزیدگی گفت: نیاز است این نشست ها تا رسیدن به نتیجه مطلوب هر ماه برگزار شود.
مرعشی اظهار داشت: باید به مقوله سلامت در سیستان و بلوچستان با توجه به داشتن بیش از هزار و 600 كیلومتر مرز به ویژه با 2 كشور افغانستان و پاكستان كه سطح بهداشت در آنها پایین است و مشكلات ناشی از خشكسالی و كم آبی توجه ویژه شود.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشكی زاهدان باید محور فعالیت در زمینه كنترل بروز حیوان گزیدگی در سیستان و بلوچستان باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز در این نشست گفت: در صورت ابتلا فرد به بیماری هاری احتمال مرگ 100 درصد است به همین دلیل پیشگیری از وقوع گزش توسط سگ های ولگرد و دیگر حیوانات مهمترین راهكار برای كاهش مرگ و میر ناشی از بیماری هاری است.
دكتر سیدمحمد هاشمی شهری افزود: 40 درصد از موارد بروز بیماری هاری در این استان در سنین پنج تا 19 سال گزارش شده و بیشترین ابتلا در میان مردان است.
وی ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده با كاهش جمعیت سگ های ولگرد، میزان مرگ ناشی از هاری كم می شود.
وی افزود: در صورت وقوع گزش توسط هر نوع حیوان باید محل زخم را با آب تمیز شستشو داد و مصدوم را بلافاصله برای تزریق واكسن، سرم و سایر اقدامات پیشگیرانه به نزدیكترین واحد بهداشتی درمانی منتقل كرد.
وی گفت: برنامه عملیاتی برای كاهش میزان حیوان گزیدگی تدوین شده و تامین اعتبار مورد نیاز از سوی استانداری اجرای این برنامه را تضمین می كند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكی زاهدان اظهار داشت: راه اندازی آزمایشگاه تخصصی ویروس شناسی و توسعه تجهیزات تشخیصی در مركز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری و بیمارستان بوعلی از دیگر برنامه های این دانشگاه در زمینه مدیریت بیماری هاری و سایر بیماری های عفونی است.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان كشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی 2 كشور افغانستان و پاكستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده كه شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهك، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی زابل، شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشكی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیكشهر، مهرستان، چابهار، كنارك، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشكده علوم پزشكی ایرانشهر قرار دارد.
3042**6081
زاهدان - ایرنا - سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: قابل درمان نبودن بیماری هاری باید از طریق رسانه ها و دستگاههای مرتبط اطلاع رسانی شود تا مردم در زمان گزش حیوانات و پیش از ابتلاء سریعا برای درمان اقدام كنند.