به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بازار سرمایه علاوه بر سهام و اوراق بهادار، میزبان صندوق های سرمایه گذاری نیز است كه از طریق آنها افرادی كه از قدرت ریسك كمتری برخوردارند سرمایه گذاری می كنند.
صندوق سرمایه گذاری با جمعآوری منابع پولی كوچك، به سرمایهگذاری در سبدی از اوراق بهادار شامل سهام، اوراق مشاركت و غیره میپردازد و این امكان را برای سرمایهگذاران فراهم میكند كه به جای خرید یك سهم یا اوراق مشاركت خاص، در مجموعه ای از دارایی ها، سرمایه گذاری كنند كه مدیریت آنها در اختیار كاشناسان بازار سرمایه قرار دارد.
صندوقهای«مختلط»، «با درآمد ثابت»، «صندوق های قابل معامله» و صندوق های «در سهام» از صندوقهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه كشور به شمار می روند.
به گزارش مركز پردازش اطلاعات مالی ایران، پارسال صنعت صندوقهای سرمایهگذاری كشور به طور متوسط حدود 18 درصد بازدهی را ثبت كرد.
بیشترین میانگین بازدهی به گروه صندوقهای سرمایهگذاری «مختلط» متعلق بود. این گروه حدود 21 درصد بازدهی را نصیب سرمایهگذاران خود كرد.
میانگین بازدهی گروههای «با درآمد ثابت» و «در سهام» نیز به ترتیب عددهای 20 و 16 درصد بود.
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام نیز همسو با بازدهی بورس، نیمه دوم سال 1396 از پرطرفدارترین صندوقهای سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران ریسكپذیر بود. صندوقهای برتر این گروه پارسال بازدهی بالایی داشتند.
بر اساس آمار مركز پردازش اطلاعات مالی ایران، گروه صندوقهای قابل معامله در بورس (یی.تی.اف) نیز شاهد بازدهیهای بالایی بود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2022*1961*
تهران- ایرنا- مركز پردازش اطلاعات مالی ایران اعلام كرد: خالص ارزش دارایی صندوقهای سرمایهگذاری كشور در سال 1396 حدود 146 هزار و 330 میلیارد تومان بود كه حدود 10 درصد نقدینگی كشور را دربرمیگیرد.