۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۴۵
کد خبر: 82882419
T T
۰ نفر
اولين المپياد بين ‌المللي فناوري ‌نانو آغاز به كار كرد

تهران- ايرنا- المپياد جهاني فناوري ‌نانو با ميزباني جمهوري اسلامي ايران و با حضور نمايندگاني از 8 كشور آسيايي و اروپايي در پارك فناوري پرديس آغاز به كار كرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري، سه تيم از اتحاديه اروپا و شش تيم از آسيا در اين رقابت حضور دارند. كشورهاي تايوان، مالزي، روسيه و كره جنوبي، هر كدام يك تيم، اتحاديه اروپا سه تيم و جمهوري اسلامي ايران دو تيم در اين رقابت‌ دارند.
اين رقابت‌ها به صورت گروهي و در مدت شش روز برگزار مي شود.
سعيد سركار دبير ستاد نانو، در مراسم افتتاحيه با اشاره به اين كه اين المپياد حاصل دو سال برنامه ‌ريزي و جلسات مستمر با كشورهاي مختلف است، گفت: نحوه انتخاب تيم‌ها و موضوعات مورد بحث در اين المپياد مورد رضايت است.
وي در ادامه افزود: فناوري ‌نانو همه جنبه‌هاي زندگي انسان را تحت تاثير قرار داده و بخش‌هايي نظير كشاورزي، سلامت و بهداشت از مواهب اين فناوري بهره‌مند شده‌اند.
وي افزود: در اين المپياد، آب و محيط ‌زيست به عنوان موضوعات اصلي انتخاب شده‌اند كه با توجه به بحث آلودگي و نگراني‌ هاي موجود، مي‌توان از پتانسيل‌هاي فناوري ‌نانو براي رفع اين مشكلات استفاده كرد و تهيه آب سالم و قابل شرب در حال حاضر يك نياز جهاني است. فاضلاب ‌هاي خانگي نيز در خاورميانه مشكلات زيادي براي كشورها ايجاد كرده است كه با فناوري ‌نانو مي‌توان رهيافت‌هاي مناسب براي اين مشكلات به‌دست آورد.
اندره هاسه كه به نمايندگي از اتحاديه اروپا در افتتاحيه اين المپياد شركت داشت، ضمن اظهار خرسندي از حضور در جمع ميهمانان اين المپياد، از سطح بالاي رقابت‌ها و شرايط مطلوب برگزاري تقدير كرد.
پروفسور شين از كره‌جنوبي نيز با اشاره به قدمت نه چندان طولاني فناوري ‌نانو، به پتانسيل‌هاي اين فناوري و كاربردهاي تجاري‌ اشاره كرد و گفت: اين المپياد نسبت به المپيادهايي كه در حوزه‌هاي ديگر برگزار شده است، سطح بالاتري دارد.
پروفسور اسمارول از مالزي نيز ضمن ابزار خرسندي از حضور در اين المپياد، براي ستاد توسعه فناوري ‌نانو ايران كه مسئوليت اجراي اين المپياد را برعهده دارد، آرزوي موفقيت كرد.
پرفسور هو از تايوان نيز نقش و اهميت آب و آلودگي‌هاي انساني را در تايوان بسيار مهم قلمداد كرد و ايجاد تعادل و ارتباط ميان آب و محيط ‌زيست را ضروري شمرد.
هو در مراسم افتتاحيه المپياد گفت: لازم است نسل جديد را مجهز به اين فناوري كرد تا بتوانيم مشكلات آتي بشر را با كمك آن حل كنيم.
همچنين علي‌ بيت اللهي مدير كارگروه امور بين‌الملل ستاد توسعه فناوري نانو ضمن اشاره به اهميت موضوع آب و چالش‌ هاي مرتبط به آن، روي قابليت ‌هاي فناوري‌ نانو براي حل اين مشكلات جهاني تاكيد كرد و از محققان جوان حاضر در اين المپياد خواست تا با توجه به ابعاد فني، مديريتي، ايمني و مالكيت فكري، در مسير تجاري ‌سازي ايده ‌ها تلاش كنند.
يكي از جنبه ‌هاي ويژه‌ اين المپياد آن است كه شركت‌كنندگان با موضوعات اولويت‌ دار جهاني نظير آب و محيط زيست آشنا شده و در طول رقابت‌ ها تلاش خواهند كرد تا با استفاده از فناوري‌ نانو، راهكارهايي براي حل چالش‌ هاي آب و محيط‌‌ زيست ارائه كنند.
در طول اين المپياد كارگاه‌ هاي آموزشي نيز براي كمك به ايده‌ پردازي شركت‌ كنندگان برگزار مي‌ شود و اين كارگاه‌ ها به شركت ‌كنندگان كمك مي‌كنند تا راهكارهاي نوآورانه براي حل مسائل مطرح شده، ارائه كنند.
يكي از جنبه‌هاي متمايز نخستين المپياد بين‌المللي فناوري‌ نانو با المپيادهاي مرسوم، استفاده از رويكرد كسب و كار براي حل مسائل است. در واقع راهكارهاي ارائه شده براي مسائل مطرح شده جنبه تجاري‌سازي پررنگي داشته و قابليت تبديل شدن به فناوري را داراست.
علمي**9031**2017
۰ نفر